Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ali kako ti mozeš da pričaš o nekakvoj usluzi ako ne znaš kako ona radi?

Peca rece da je sa ostatkom bench tim probao taj HP na MWC i da je radio ocajno http://forum.benchmark.rs/showthread.php?374109-Anketa-Samsung-Galaxy-S7-edge-ili-LG-G5&p=4584733&viewfull=1#post4584733

I sta je sad zakljucak ove nove polemike - MS je na pravom putu da ''pokida'' i predstavi nesto nevidjeno dobro za 3, 5 godina.. (koji li put citam ovakve tvrdnje)? :)
A sta cemo mi sada sa ovim W10m beticama? Gde ce biti android/ios za 3, 5 godina kada su sada (a i duzi niz godina) 100x funkcionalniji i bolji od WP-a?

Poslednja izmena:
Ja se sinoć vratio na W8 mobile, fuck this shit...

Oni samo pricaju i pricaju. Apple nije pricao kakav ce biti prvi iPhone, nego predstavili gotov proizvod. Ostalo je istorija. Kod ovih samo prototipovi i bete.

Sent from mTalk

Sto ste hejteri, sacekajte jos samo nekoliko godina :)

Sto ste hejteri, sacekajte jos samo nekoliko godina :)

Jeste, a i taman ćemo mi za tih par godina bolje živeti, svako od nas će birati bar po jedan flagship. :D Bolja je ova politika - imaćemo da biramo flagshipove sa Windowsom i od različitih proizvođača, a ne svi da imamo Lumije 950. :D

Mada, šalu na stranu, ipak mislim da će sistem biti dobar svima uskoro. E, sad, ako neko dobije telefon koji mu baguje iz ma kog razloga - menjajte ga odmah, rešavajte sa prodavcem, pa ovaj neka rešava sa uvoznikom, i tako dalje... Na kraju ćete dobiti telefon koji vam radi. Nećemo mi imati ovde bolju situaciji ako kukamo nešto na forumu, nego reklamirajte kad vas nešto zeza! Tako i ja, pre mesec i po dana sam reklamirao miš, zabole me uvo što on košta ("samo") 1000 dinara. Kažem ovo zbog toga što su nam uvoznici dobri, pa mesecima nakon što se neka greška otkloni oni te zaostale uređaje sa greškama prodaju nama. Po mojoj li ih ceni nabavljaju!?

Poslednja izmena:
И сад је одличан и немам никакве замерке на win10 ,наравно да сам фан јер сам презадовољан.Видећу какав ће бити убудуће,ако буде постојало нешто боље,што да не,постаћу фан тог бољег.

Pokušavaju da kopiraju jabukare sto de izbora modela tice. Vise nećebiti jeftinih lumia. Već samo mid range i hi end modeli. Dok ce low end prepustiti kineskim proizvodjacima. Samo sto oni nemaju tu armiju fanova jao Apple

Pokušavaju da kopiraju jabukare sto de izbora modela tice. Vise nećebiti jeftinih lumia. Već samo mid range i hi end modeli. Dok ce low end prepustiti kineskim proizvodjacima. Samo sto oni nemaju tu armiju fanova jao Apple

Jeste, ako im jeftinije telefone ne bude provodio neko sa imenom - kao HTC recimo, slabije će prodavati te jeftinije telefone. Ako mi jedine opcije za sledeći jeftin Windows budu kinezi, ne znam da li ću ga kupiti...

Pa sad ne vidim ni jednog ozbiljnijeg proizvodjaca W10 telefona u low end konkurenciji. HP je izbacio jako dobar flag ship model. Alkatel je izbacio par modela i za ostale nisam cuo. Ok oni su mogli da idu na flag ship surface liniju a lumije ostave za low end. Tipa 4xx 5xx i 6xx serija. I pravice pauzu od god i po dana do izbacivanja Surface linije. Do tad ima svi da zaborave Windows :D

WP telefon je rizik za proizvođače i nerado se prihvataju tog posla. Imali smo Samsung i HTC i loše su prošli na tržištu.

I Microsoft je ostavio na cedilu HTC M8. Što je apsolutno neprihvatljivo.

Pa sad ne vidim ni jednog ozbiljnijeg proizvodjaca W10 telefona u low end konkurenciji. HP je izbacio jako dobar flag ship model. Alkatel je izbacio par modela i za ostale nisam cuo. Ok oni su mogli da idu na flag ship surface liniju a lumije ostave za low end. Tipa 4xx 5xx i 6xx serija. I pravice pauzu od god i po dana do izbacivanja Surface linije. Do tad ima svi da zaborave Windows :D

"Istorija je postala legenda, legenda je postala mit..." :D

I jeste, slažem se sa yoyoom što kaže, ali nije mi jasno kako neko od tih jačih proizvođača ne može da nađe računicu u ovim telefonima, jer ako je Windows bolji od Androida po pitanju RAM memorije recimo, i možda još nečeg, oni bi komotno mogli na tome da uštede. Mislim, ono ako neki android ima 2GB RAMa, onda ako hoće da izbace ekvivalentan Windows dovoljno ne ubaciti 1GB RAMa... Da, i u stranu to što ne najavljuju telefone dok ne vide da je sistem skroz dobar i pouzdan - to je sasvim razumljivo, ne moraju oni da rizikuju to da im određen broj korisnika vraća uređaje. Jeste, meni je u ovom trenutku dobar, ali ima tu kod posla, treba da i svima onima koji imaju probleme sistem dobro proradi.

Možda je štedljiviji sa RAMom, ali je u svemu ostalom lošiji.

Dobro, ali ako pod time misliš na stvari koje oni još uvek popravljaju, onda to ne bih računao u ovom trenutku, jer se podrazumeva da one moraju biti ispravljene da bi ovi proizvodili Windows telefone. Ono u prethodnoj postu sam napisao pod pretpostavkom da je u neko skorije vreme sistem doveden u red. :) Pod time ipak ne mislim na drastično poboljšane aplikacije i povećan njihov broj. Mislim na sam sistem i na osnovne Microsoftove aplikacije koje dolaze uz njega.

Poslednja izmena:
Problemi koji danas postoje će delimično biti popravljeni, pojaviće se novi i tako u nedogled. Ne podrazumevam da će svi problemi biti rešeni.

"Uspeh" android može da zahvali samo tome što jednostavno nije bilo drugog izbora, osim preskupog i "teško" dostupnog iOS.
MS je svestan da u ovom trenutku jednostavno nema mesta za treći OS na tržištu mob.tel. kakvo je sada. Pravljenje posebnog OS za telefone, pregovori sa proizvođačima telefona, ljudi i resursi su očigledno bili neisplativi za MS. I da ne zaboravimo MS sasvim pristojno zarađuje od androida.

Verovatno se zato MS odlučio za "korak napred", one Windows 4 all, a da li će uspeti videćemo.

Neće imati uspeha. Ako žele da budu svuda, treba da naprave nešto kao Chrome... Sopstveni runtime na svim platformama pa polako da prave svoj OS.

Ima mesta za treci OS jer ima velika rupa na trzistu kod jeftine klase telefona s obzirom da su androidi u tom segmentu neupotrebljivi a ajfona jelte nema u jeftinom segmentu.

Ali moraju vise da se potrude da dovedu jos aplikacija, kao i decje bolesti Win10 da sto pre rese.

Ima mesta za treci OS jer ima velika rupa na trzistu kod jeftine klase telefona s obzirom da su androidi u tom segmentu neupotrebljivi a ajfona jelte nema u jeftinom segmentu.

Ali moraju vise da se potrude da dovedu jos aplikacija, kao i decje bolesti Win10 da sto pre rese.

Naravno, ali MS ne želi da bude predstavnik jeftine klase telefona, to će ostaviti proizvođačima telefona. ;)
Očigledno je da idu na najviši segment tržišta, kao Surface kod tableta. A to da li nekom radi Viber ili ne i sl, nije od neke važnosti.

Ima mesta za onoliko sistema koliko njih se snađe... Ne bih rekao da ima tu mnogo pravila. I za PC bi neko mogao reći da ima mesta samo za jedan OS, ali eto, postoje još dva. Možda je čak mogao da ostane i Symbian da su imali više para da se nose sa Google-om i Apple-om.

Jedino problem je što neće biti aplikacija za svaki očin za savsko od sistema, to može da se reši ako postoje efikasni načni za portovanje ili dobri emulatori.

To jedan, dva ili tri sistema da je idealno, to mi govorimo onako samo, ali ne možemo zasigurno znati... Jednostavno, tako je sad ispalo kako je ispalo, svako je imao samo po jednu šansu, ne postoji opcija "restart game". :)

Mozes li da budes malo odredjeniji i da od tog "svega ostalog" navedes recimo deset stvari u kojima je W10M losiji...

Naravno, ali MS ne želi da bude predstavnik jeftine klase telefona, to će ostaviti proizvođačima telefona. ;)
Očigledno je da idu na najviši segment tržišta, kao Surface kod tableta. A to da li nekom radi Viber ili ne i sl, nije od neke važnosti.

Neka, sistem im je takav da radi dobro i na jeftinim telefonima, samo da im te jeftine telefone ne prave samo kinezi... Neko od tih jačih će i praviti te jeftinije telefone, samo da vide da sistem radi kako treba. Sad je taj prelazni period, naravno da niko ne najavljuje telefon sa 8.1, a pre nego što najave sistem sa 10 hoće da vide da li je to dobro, ili prosto da sačekaju da ti bude skroz dobro.

Ljudi uopšte niste realni WM se užasno sporo razvija, dok ga naprave kako treba izaći će još dve generacije telefona i novi sistem ako istraju...

Ljudi uopšte niste realni WM se užasno sporo razvija, dok ga naprave kako treba izaći će još dve generacije telefona i novi sistem ako istraju...

Kako god, videću šta će i kako će biti za godinu dana, a pre toga nov telefon sigurno neću kupovati. :)

To isto može da kaže korisnik S3 ili S4 a i u boljoj je situaciji, xda i pukne rom po volji.

U mom slučaju, telefon sam kupio u julu, i bilo bi bezveze da kupujem sad drugi telefon kad ovaj dobro radi, a i tek za godinu dana i par meseci mi ističe ugovor, pa nemam ni taj "izgovor" da kupujem drugi telefon.

Mozes li da budes malo odredjeniji i da od tog "svega ostalog" navedes recimo deset stvari u kojima je W10M losiji...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4556031&viewfull=1#post4556031
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4556627&viewfull=1#post4556627
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4558455&viewfull=1#post4558455
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4559679&viewfull=1#post4559679
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561014&viewfull=1#post4561014
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561571&viewfull=1#post4561571
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561618&viewfull=1#post4561618
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561680&viewfull=1#post4561680
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4563206&viewfull=1#post4563206

Nesto od navedenih problema je reseno, neki nisu, a sa svakim novim buildom dolaze i novi problemi. Izbacili su neku beta verziju kao w10 za telefone, proces updejta je gori nego instalacija custom ROM-a za Android koji je skuvao mali Pakistanac, kriticne greske i problemi posle updejta koji se resavaju hard resetima po nekoliko puta, itd... to sve nije normalno.

Sto se funkcionalnosti tice, WP i sada WM imaju ogranicen API, te su mnoge stvari nemoguce.. vec sam ranije pominjao, WiFi API je bio ogranicen i nije bilo moguce napraviti app koja skenira WiFi i izbacuje spisak i jacine svakog AP. Sa w10 moze, ali eto, do pre 2 meseca nije moglo.

Pucanje aplikacija u pozadini, Loading, Resuming, zaglavljeni tajlovi, problemi sa One Drive, problemi sa app store, problemi sa updejtom aplikacija, to sve nije normalno i po meni nema opravdanja za takav rad.
Aplikacije su lose i ne rade kao Android ili iOS verzije.
Cortana je previse integrisana u sistem i pojedine mogucnosti nisu dostupne ako se Cortana iskljuci.
Edge zdere podatke, jer ne ume da preuzme optimizovane slike, puca, ...
Spor update tajlova (valjda su to sredili u w10).
Notifikacije su nepouzdane.. nekad ih ima nekad ih nema cak i za osnovne servise.

Prakticno W10m nije ni izasao. Obican korisnik ne zeli da se maltretira sa Update Advizorom, insajderima, itd. Obican korisnik zeli OTA i da sve posle toga radi.

Notifikacije su nepouzdane.. nekad ih ima nekad ih nema cak i za osnovne servise.

What? Jedino sto sam video je da se VIIIIBER pominje, ali srecom ne koristim to djubre, a takodje cujem da to nema veze sa sistemom vec je djubre i na iOSu i Androidu. Pricas kao neko ko svakodnevno koristi WM, a znamo da to nije istina..

Vrh Dno