Šta je novo?

Windows (phone) 10

Auuu, u pravu si. Uspeo sam konacno. Hvala mnogo! Izludeh sa ovim.

Битно да си решио :) Мада могао си и из мејла,само уместо да само стиснеш на атачмент требао си дуже да држиш на њега и отворила би се опција да сачуваш. Поздрав.

Meni dual sim dobro radi, nemam zamerke. Vezano za problem u imeniku - ti je valjda ako neko ima dva kontakta koji se razlikuju u jednoj cifri, i to izgleda baš u onom 06x... Nisam imao s tim problem, nemam takve brojeve u kontaktima.

Nije u 06x ...
Nama se u kući razlikuju samo u prvoj cifri broja:
060352xxxx
060452xxxx
060552xxxx
060652xxxx

Meni je sve povezao sa sestrinim 060452xxxx, a matorom sve sa mojim 060352xxxx... Sve smo pokušali. I brisanje pa ponovni unos, i unošenje sa +381 i bez i mešano... Nope. Uvek isto.

kod mene mesa 0691xxx i 0621xxx. mislim da jedino moze da se skroz izbrise iz imenika pa onda valjda nece brljaviti.

sad mi stigao neki update na fast ringu.

73bc83e88608ab9913ab148adbc3ea93.png

Vratih se sinoć na 8.1 zbog problema sa poslednjim redstone buildom. Iznenadjen sam koliko brže radi, čak i viber i messenger za koje sam mislio da su najporije aplikacije na svetu. Fale mi neke opcije iz wp10, ali za sad mozda i ostanem neko vreme na 8.1

btw, jel to mtalk ne radi na 8.1?

ne radi,a ja cu isto kao i ti na 8.1 pa cu na zvanicnu verziju.

Sent from mTalk

Da li je ovo normalno za bateriju ( mislim na potrošnju za ekran, glance mi je uključen ) ?
wp_ss_20160328_0001.png
Na WP8.1, nisam imao ovakvih problema.

Poslednja izmena:
Ako je telefon bio u standbayu veci deo vremena, onda nije normalno. Ako si ga koristio, onda jeste :)

Ako je telefon bio u standbayu veci deo vremena, onda nije normalno. Ako si ga koristio, onda jeste :)

Naravno da sam koristio telefon, ali na WP8.1 ekran nije trošio ovoliko bateriju. Zato i pitam da li ima još neko problema sa baterijom, posebno vlasnici L830 ?
P.S.
Vidim, koristiš neki loš lap top :type:

Nije u 06x ...
Nama se u kući razlikuju samo u prvoj cifri broja:
060352xxxx
060452xxxx
060552xxxx
060652xxxx

Meni je sve povezao sa sestrinim 060452xxxx, a matorom sve sa mojim 060352xxxx... Sve smo pokušali. I brisanje pa ponovni unos, i unošenje sa +381 i bez i mešano... Nope. Uvek isto.

Hvala na dopuni. Ucinilo mi se kasnije nakon sto sam ono napisao da je neko pominjao slucaj sa brojevima koji su tako zajedno kupljeni, znaci to si ti. :D

Inace, kako vama radi deljenje lokacije iz Microsoft Maps? Ja kad probam da oznacim neku lokaciju pa da je delim, imam ponudjene opcije da delim lokaciju putem OneNote-a i putem Outlooka, pa naravno, odaberem Outlook. Medjutim, nakon sto odaberem tu opciju samo mi se pojavi taj ekran sto bude prilikom pokretanja Outlooka - beli logo na sredini i plava pozadina, i nista vise mi se ne desava, zaglavi se tu. Ne pojavi se ni mogucnost biranja sa kog bih naloga da posaljem taj mejl, a pretpostavljam da bi to bilo sledece. Onda mi ne ostane nista drugo neko da idem na back, pita da li ponistim nacrt, ja onda "da, ponisti ga", i dalje se nista ne desava, ne vraca se u mape, i onda samo ugasim mape.:trust: Izgleda da bi preko OneNote-a mogao da delim lokaciju, tu mi se uredno otvori OneNote, ali me ta mogucnost ipak nesto posebno ne zanima.

Uzgred, kako kada se posalje nekome lokacija ko nema Microsoft ili Here mape? Da li moze da vidi poslatu lokaciju?

Da, ali me zanima koliko je sirok opseg aplikacija koje mogu da procitaju i prikazu poslatu lokaciju. Na primer, ako posaljem nekome na androidu, da li ce on moci da otvori tu lokaciju i sa Google Maps, ili ako ne, da li postoji alternativa da se ta lokacija vidi nekako preko browsera... Ali nema veze, za sad mi ta mogucnost sakako ne radi zbog pomenutog problema, nema teorije da bilo kome posaljem neku lokaciju sa telefona. Na osmici to radi, mogu probati kasnije sa tatinim telefonom, pa da posaljem mami na mejl, i da vidim kako bude prikazano na kompjuteru, i kako na njenom androidu.

@gari
Salje sliku lokacije na email i adresu sa maps-a
kao i link ka bing mapi sa lokacijom gde se vide detalji

inace ako se telefon podesi na srpski da li maps navigacija onda brblja na srpskom?

Poslednja izmena:
@gari
Salje sliku lokacije na email i adresu sa maps-a
kao i link ka bing mapi sa lokacijom gde se vide detalji

inace ako se telefon podesi na srpski da li maps navigacija onda brblja na srpskom?

Hvala. :) To je onda super.

Ne znam, meni je na engleskom telefon, ali koliko sam razumeo druge, ako podesis jezik na celom telefonu na srpski, onda ce i navigacija biti na srpskom. To su neki ovde navodili bas kao nesto sto je bezveze, ima dosta nas koji drzimo telefon na engleskom, ali ne zelimo da i pricamo sa telefonom na engleskom ili da nam on govori na engleskom.

Da, ali me zanima koliko je sirok opseg aplikacija koje mogu da procitaju i prikazu poslatu lokaciju. Na primer, ako posaljem nekome na androidu, da li ce on moci da otvori tu lokaciju i sa Google Maps, ili ako ne, da li postoji alternativa da se ta lokacija vidi nekako preko browsera... Ali nema veze, za sad mi ta mogucnost sakako ne radi zbog pomenutog problema, nema teorije da bilo kome posaljem neku lokaciju sa telefona. Na osmici to radi, mogu probati kasnije sa tatinim telefonom, pa da posaljem mami na mejl, i da vidim kako bude prikazano na kompjuteru, i kako na njenom androidu.

Mozes preko whatsapp da posaljes lokaciju :D

Može i preko skajpa.:D Ali ne, ne znamo mi ništa, vajber je najbolji.:D

Probao share preko makla i radi.
aFPYrLy.jpg

Sent from mTalk

Imam problem sa preuzimanjem srpske tastature.Regionalni format je srpski(latinica,Srbija),jzik je Srpski(Srbija),tastatuta srpski-latinica,zahteva preuzimanje.Kad udjem u tastaturu,pise srpski-latinicaa ispod "obavezno obratiti paznju" kada kliknem na to otvori se prozor u kome pise:predlozi teksta,za ovu tastaturu nisu preuzeta azuriranja predloga teksta i opcije Ponovi -Obustavi.Kad kliknem na Ponovi pise pripremam preuzimanje i opet se vrati na Obavezno obratite paznju i tako stalno,ima li neko ideju kako da to preuzmem?

Jedno glupo pitanje da li se aplikacije same ažuriraju i nakon toga nema nikakavih informacija o tome da su one bila ažurirane? Nemam notifikaciju (nisam primetio) da su mi se ažurirale aplikacije, možda to tako treba da me ne smaraju sa nepotrebnim informacijama :) ali na 8.1 je bila ta opcija da nakon što se neka aplikacija apdejtuje ja imam brojku na tilu prodavnice što mi govori da je neka app bila ažurirana ili zahteva moju pažnju.

Jedno glupo pitanje da li se aplikacije same ažuriraju i nakon toga nema nikakavih informacija o tome da su one bila ažurirane? Nemam notifikaciju (nisam primetio) da su mi se ažurirale aplikacije, možda to tako treba da me ne smaraju sa nepotrebnim informacijama :) ali na 8.1 je bila ta opcija da nakon što se neka aplikacija apdejtuje ja imam brojku na tilu prodavnice što mi govori da je neka app bila ažurirana ili zahteva moju pažnju.

E vidis to su sad izbacil ,cak ne postoji vise ni history da vidis koje su se aplikacije aodejtovale.

Sent from mTalk

U Storage>Apps, sortirajte po datumu instalacije... Prve na listi su zadnje update-ovane.

Kada smo kod mapa..jel microsoft mape imaj ujavni prevoz za Beograd..opcija je tu ali nema ničega na samoj mapi, a nema ni kada tražim da mi pokaže najkraći put javnim prevozom rezultat mi je uvek da prevoza nema...

Trazio sam neku app za kontrolisanje leve i desne slusalice, ali je nisam nasao u prodavnici. Sa eq imam problem da ne rade one vec definisane postavke i moze li mi neko objasniti kako sa kompa os10 iz prodavnice instalirati app u telefon. Zanima me jos zasto ne dobijam obavestenja u kalendaru za dogadjaje sa FB u w 8.1 je toga bilo, sada su samo rodjendani u obavestenju, mada sam uradio sinhronizaciju FB sa kalendarom. Unapred hvala na odgovoru !

Poslednja izmena:
@Enemoon

Posle nekog vremena, reših da ponovo stavim W10 na mob. Imao sam isti problem. Prethodno je bio urađen update na .107, pa na .164, nakon čega nikako nije hteo da svuče i instalira latinicu. Jedina stvar koja je pomogla, bio je hard reset. Posle toga, istina, sve aplikacije sa memorije telefona su izbrisane (ko šiša backup), ali je barem mob bio sveže hard resetovan i od tada sve radi lepo. Lumia 640 DS.

Vrh Dno