Šta je novo?

Windows (phone) 10

I kod mene na 640 ds (14295) sve regularno. A našao sam i razlog zašto nije radila living images opcija - kameri sam zabranio da radi u pozadini, sad je sve ok

I ja sam u Africi, morao sam manuelno da stavim. Vraca na Afriku uvek kad je auto i pomeri vreme za sat unazad...

Kod mene je promenio vreme ali sam i dalje u Beogradu. Telefon je lumia 950

Samo da prijavim da sam presao na 14295 (l730). Bez nekih vecis problema, vizuelnih gluposti koje ce se vremenom resiti, sve radi. Cak i multitasking za koji neko govori da OS agresivno gasi. Sve ok.
Mada, moram priznati da .164 zvanicni je fluidnije radio.

@drtyhari..
Kakav problem... Error 0x80070490?

Poslednja izmena:
640XL-ovci... vi koji ste prešli... dajte malo iskustava... šta vam se sviđa, šta ne... na kojem ste build, da li ste updateovali dalje... da znamo i mi ostali koji planiramo...:wave:

Druze,jedan dan radi delimicno ok,kad mi baterija iscuri i ugasi se fon.Upalim ga.Pocne da radi max usporeno,Edge je katastrofa !
Jedva ide oficijelni .164 build na mojoj 640XL.
Recimo,kada me pozove zena,nece da prepozna ime a ni melodiju koju sam dodelio.
Kada udjem u history,vidi sve ok.
6tag mi ucitava 2 minuta.
Fejs ne reaguje na notifikacije.
Sam od sebe mi pojacava ringtones i ostale zvucne notifikacije.
Sve u svemu po meni,haos,smesno.

Druze,jedan dan radi delimicno ok,kad mi baterija iscuri i ugasi se fon.Upalim ga.Pocne da radi max usporeno,Edge je katastrofa !
Jedva ide oficijelni .164 build na mojoj 640XL.
Recimo,kada me pozove zena,nece da prepozna ime a ni melodiju koju sam dodelio.
Kada udjem u history,vidi sve ok.
6tag mi ucitava 2 minuta.
Fejs ne reaguje na notifikacije.
Sam od sebe mi pojacava ringtones i ostale zvucne notifikacije.
Sve u svemu po meni,haos,smesno.

To je onda kod tebe katastrofa ako ti se sve to dešava . Probaj novi instagram beta za win 10 , mislim da nije spor . Imaš link u temi sa aplikacijama .

@ Nego da li je probao neko onaj Shiye Browser što sam okačio u temi o aplikacijama. Solidno radi za neki light surf, i ima fine swype komande za razliku od edga .

Poslednja izmena:
Novi portovani instagram sam probao,dugo ucitava,ne vidi vreme postavljanja slika.Ne svidja mi se,ipak je 6tag ok.
Tako je to sa mojom 640xl,moram da napomenem da sam sa .107 na .164 isao bez hard reseta sa .164

To je onda kod tebe katastrofa ako ti se sve to dešava . Probaj novi instagram beta za win 10 , mislim da nije spor . Imaš link u temi sa aplikacijama .

@ Nego da li je probao neko onaj Shiye Browser što sam okačio u temi o aplikacijama. Solidno radi za neki light surf, i ima fine swype komande za razliku od edga .

Ali čini mi se da ni on nema opciju da očitava slike umanjene... Potrošnja podataka mi je prilično bitna, tako da ostajem pri kombinaciji Edge na WiFiju, Opera u gradu.

Ја сам инсталирао win 10 на 640 XL dual sim (nemam LTE) одмах чим је изашао. Урадио сам софт ресет на 8.1 па урадио хард ресет, па инсталирао win advisor па је онда он надоградио на .107 па онда сам урадио поново хард ресет па се после сат времена надоградио на .164. Када је све завршио, урадио сам поново софт па хард ресет. Ништа нисам враћао од бекапа само сам уклонио све непотребне апликације, инсталирао 30- ак апликација које користим и ево ради без икаквих проблема. Имам 12 налога за пошту, нешто је yahoo, gmail све лепо синхронизује, нема кашњења у нотификацијама за вибер и вац ап, једино понекад пише resuming ако се пребацујем из неке апликације на вибер, а већ имам у позадини отворено пет-шест апликација. Узео сам сд мини картицу класе 10 од 8 гб и ставио на њу да чува слике и остало, само сам оставио да ми буду инсталације програма на телефону. И понекад ми се mtalk рестартује, али мислим да је то до саме апликације, а не до система. Батерија ми изгура цео дан без проблема, ако се укључи 3г онда мало брже троши. Преко ноћи изгуби између 4-6% али ми је укључен wifi по цео дан, чак и ноћу. Једино нисам пробао музику за слушање пошто то баш слабо користим. Заборавио сам још да ми је glance искључен као и локација, коју укључујем по потреби, пробао сам и микрософт мапе и одлично је радило, само је глас био на енглеском јер ми је и телефон на енглеском.

Poslednja izmena:
Evo jednog koncepta kako bi mogao da izgleda neki budući Windows Mobile 10:

Bio sam budan kad se prebacivalo vreme, u 2.01 bilo je 3.01, i zatim 2.02. Naravno Afrika, otišao na ručno vreme, automatski mi učitao 3.03, vratio na automatski, ostalo kako treba.

Malopre skinem Upgrade Advisor da probam da updateujem i kaže dostupan je sve uredu....
Ali nigde mi nije izbacio mogućnost da prebacim stvari sa interne memorije, a imao sam samo 1GB slobodno ??? Onda predložio da idem u update tamo u podešavanjima, otišao i trebao da kliknem download, ali nisam... U čemu je fora da me pusti da skidam ako nemam dovoljno mesta na telefonu ???
Evo zvanični video za Update
https://www.youtube.com/watch?v=_OTW9qZR46E

Ви што имате Африку подешену, који вам је регион подешен и који језик вам је подешен. Ја имам постављено све на српски и немам никаквих проблема.

Ubacio sam win 10 i radi dobro, tek je posle hard reseta proradio telefon, pre toga nisam imao tastaturu i resetovao se telefon na 2-3 min.

Treba da prebacim jednu mp3 pesmu sam macbook-a na lumiu 550 i nema sanse evo vec sat vremena da to uradim. Probao i preko bluetooth-a i viber-a i probao da nadjem neku aplikaciju za sync i nema sanse! Ima li neki nacin da uradim ovu glupost ili da razbijam glupi telefon?

Ви што имате Африку подешену, који вам је регион подешен и који језик вам је подешен. Ја имам постављено све на српски и немам никаквих проблема.

I meni sve Srbija, Srbija, Srbija... jedino je jezik engleski, i prebacio me na afriku, i to ne jutros - jutros mi je uredno prebacio vreme kako treba. Sad ja pogledam koliko je sati, a ono 8 i nesto, a na kompjuteru vidim da stoji 9...
Ocigledno je bag. Pazi ti da i tebe ne premesti u Etiopiju. ;) Ja sam sad iskljucio automatski izbor vremenske zone, i odabrao Beograd. Ocigledno tu nesto on brljavi.

Da je okacis na neki sajt, pa skines odatle. Zar nema na Store neki Win Connector program ili su to izbacili?

Treba da prebacim jednu mp3 pesmu sam macbook-a na lumiu 550 i nema sanse evo vec sat vremena da to uradim. Probao i preko bluetooth-a i viber-a i probao da nadjem neku aplikaciju za sync i nema sanse! Ima li neki nacin da uradim ovu glupost ili da razbijam glupi telefon?

Zar ne mozes jednostavno da ga povezes kabelom, pa da kopiras gospodski sve kako i gde tacno zelis?

Ako ne mozes, probaj da okacis tu pesmu na OneDrive na primer, ili tako nesto, pa da je sa telefonom skines sa neta. To mi deluje kao nesto sto ce sigurno raditi. Ima i Google Drive, iCloud (u tom slucaju), il tako nesto. Sve se stalozeno resi. :)

Sve Srbija osim jezika interfejsa koji je engleski USA i stoji mi zapadna Afrika. Kad uključim GPS prebaci se na Beograd ali čim isključim GPS vrati se na zapadnu Afriku. Stavio sam ručno za vremensku zonu.

Sve Srbija osim jezika interfejsa koji je engleski USA i stoji mi zapadna Afrika. Kad uključim GPS prebaci se na Beograd ali čim isključim GPS vrati se na zapadnu Afriku. Stavio sam ručno za vremensku zonu.

Da, vidis, i ja sam danas popodne iskljucio lokaciju, sigurno je onda i meni tada prebacio na Afriku.

Zar ne mozes jednostavno da ga povezes kabelom, pa da kopiras gospodski sve kako i gde tacno zelis?

Ako ne mozes, probaj da okacis tu pesmu na OneDrive na primer, ili tako nesto, pa da je sa telefonom skines sa neta. To mi deluje kao nesto sto ce sigurno raditi. Ima i Google Drive, iCloud (u tom slucaju), il tako nesto. Sve se stalozeno resi. :)

Microsoft je smatrao da je odlicna ideja da ne da usb kabl uz telefon, a posto imam uglavom apple uredjaje u kuci, nemam sada taj mini usb ni jedan. Opet ovako nikako ne moze. Poslao sam i preko mail-a i preko onedrive-a i preko mail-a uspem da otvorim attachment i da pusti pesmu, ali ne mogu nikako da je sacuvam u onaj groove music, da ostane tu za dalju reprodukciju. Nema te opcije. Opet te aplikacije za transfer za macos nema nigde. Pominju je na par mesta, ima i link, ali kada otvorim link, nudi samo za windows. Opet nemam ni jedan windows racunar trenutno. Znaci ne mogu da verujem koliko glupa stvar a koliko ne moze da se resi...

Pa okaci je na one drive ili je negde upload-uj. Pa je skini

Ne moze. Isti slucaj kao i preko mail-a. Mogu da je reprodukujem jednom, ali ne mogu da je ubacim u taj groove music, za offline reprodukovanje. Svaki sledeci put kad hocu da je pustim iz onedrive-a mora se opet skinuti sa neta. Nista, ne vredi. Izgleda da moram da trazim taj kabl i windows racunar...

Ne moze. Isti slucaj kao i preko mail-a. Mogu da je reprodukujem jednom, ali ne mogu da je ubacim u taj groove music, za offline reprodukovanje. Svaki sledeci put kad hocu da je pustim iz onedrive-a mora se opet skinuti sa neta. Nista, ne vredi. Izgleda da moram da trazim taj kabl i windows racunar...

Грешиш, када преко телефона уђеш на onedrive немој да стиснеш на песму одмах него притисни доле на крају опцију изабери, и појаве се квадратићи поред фајлова. Онда штиклираш тај фајл и исто доле има као стрелица на доле. То притиснеш и онда те пита где да сачува фајл.

HUT9Iij.jpg

SDGWiml.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno