Šta je novo?

Windows (phone) 10

14291 na L640 - ruši se mtalk i posle reinstalacije

Meni se mtalk rusio i na .164, pa sam zato i odustao od njega. Ne odmah u startu, ali nesto malo radim, i stusi se. Najgore ako bi napisao duzi tekst pa da posaljem... Mada i to nema sanse da bi probao, veca bi bila verovatnoca da pikne nego da ne pukne. :)

cist 164 zasigurno trosi za 40% vise bateriju, glanc ne znam koliko utice jer nemogu da ga iskljucim a ne zelim da sakatim sistem kako bi ga kontrolisao

Ni na ovom Redstone buildu nemam update za Outlook i dalje je 17.6568.46332.0. Mejlovi izgledaju ko razvucena ona stvar King Kongove zene...

Meni na eksperimentalnoj L 520 .164 radi dosta bolje nego .107, stabilnije, za sada nije bilo nasilnog restarta.
Da li je neko probao W10 na L 625?

Postoji ovako nesto... :D
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/weather-beta/9nblggh168w5#app-details
Ne vidi se kako izgleda plocica na onim slikama u opisu aplikacije, ali izgleda tacno kako smo navikli uz ono sto bismo i hteli: na srednjoj plocici vidis tri dana, na velikoj vidis pet dana, a plocica je transparentna. Mozes da podesis azuriranje na 3, 6, 9 ili 12 sati.
Instalirao sam ali ne vidim kako da je postavim na lock screen? Imam samo standardni Weather... Mozda se nismo razumeli, hocu ovo

Prilozi

• weather.jpg
    weather.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 118
  • wp_ss_20140626_00021.png
    wp_ss_20140626_00021.png
    618.8 KB · Pregleda: 122
Instalirao sam ali ne vidim kako da je postavim na lock screen? Imam samo standardni Weather... Mozda se nismo razumeli, hocu ovo

Ups, izvini, ti se rekao lockscreen, a ja razumeo kao da si mislio na plocicu... :( Posto ovo "da se prikazuje par dana umesto jednog" nema na plocici srednje velicine, to me stalno kopa od kako sam stavio desetku. Izvini jos jednom, nisam procitao pazljivo celu poruku sto si napisao.

EDIT: A ovo sto si sad pokazao, to je sa nekom aplikacijom postignuto tako, ili je to i inace moglo tako na 8.1. Nisam stavljao vreme na lockscreen, kalendar mi je bio vazniji, ali ovo sto si pokazao bas zanimljivo izgleda.

Poslednja izmena:
Opusteno, ne zameram. :)

EDIT: A ovo sto si sad pokazao, to je sa nekom aplikacijom postignuto tako, ili je to i inace moglo tako na 8.1. Nisam stavljao vreme na lockscreen, kalendar mi je bio vazniji, ali ovo sto si pokazao bas zanimljivo izgleda.
Tako je po default kad stavis Weather na lockscreen. Pozadine se menjaju u zavisnosti od vremena, mist, fog, rain, cloudy, sunny itd. Nadam se da ce u neko dosledno vreme unsprediti lockscreen da mozemo jos par app istovremeno da stavimo.

Instalirao sam poslednji Redstone 14291, dva puta se restartovao dok ga nisam koristio. Ostalo se cini OK, ali povremena usporenja su i dalje tu. Pored toga, Facebook messegeru treba ponekad 3-4 sekunde da se prebaci u aktivnu aplikcaiju, na 8.1 je bilo mnogo brze. Task switching ostalih applikacija je OK, mozda je do messengera.
L730

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Vidim da se pominje da je izasla zvanicna nadogradnja na win 10. Pokusavam preko Advisor-a da uradim upgrade ali javlja da nije dostupno.
wp_ss_20160325_0001.jpg

Lumia 640XL LTE je u pitanju.

Ljudi, sinoc sam instalirao Win 10 na svojoj 640 XL. Sve je okej i mnogo lepse izgleda ali mi se kontakti ne vracaju! Uvek su se pre sami vracali kad aktivoram svoj mejl... Mozda ga nisam lepo aktivorao, ne znam. Mnogo je razlicit ovaj sistem u odnosu na prosli... Molim vas, pomozite.

Našao sam još jedan BUG na redstone-u, nema sanse da mi sync-uje mail-ove, a kada probam da napravim izmene u Account nalogu, samo se sruši. Tako je i kada pokusam kroz podešavanja da napravim neku promenu u vezi naloga(Outlook).

Pozdrav svima. Vidim da se pominje da je izasla zvanicna nadogradnja na win 10. Pokusavam preko Advisor-a da uradim upgrade ali javlja da nije dostupno.
Pogledajte prilog 196198

Lumia 640XL LTE je u pitanju.

Koja mreza, za koje trziste je telefon?

Ljudi, sinoc sam instalirao Win 10 na svojoj 640 XL. Sve je okej i mnogo lepse izgleda ali mi se kontakti ne vracaju! Uvek su se pre sami vracali kad aktivoram svoj mejl... Mozda ga nisam lepo aktivorao, ne znam. Mnogo je razlicit ovaj sistem u odnosu na prosli... Molim vas, pomozite.

Jel ti .107 build? Ako jeste, pusti ga da nadogradi na .164, pa odradi hard reset i probaj ponovo.

Našao sam još jedan BUG na redstone-u, nema sanse da mi sync-uje mail-ove, a kada probam da napravim izmene u Account nalogu, samo se sruši. Tako je i kada pokusam kroz podešavanja da napravim neku promenu u vezi naloga(Outlook).

Eh, evo i kod mene isto. Ne stavljam vise Redstone, tek tamo dogodine kad izadje zvanicna verzija. Bateriju jede samo tako ovaj build.

Slažem se u svemu sa tobom, app camera je očajna što se tiče kvaliteta fotografija. Za browser koristim UC.
Mene interesuje kako je stanje sa baterijom kod tebe na L830 ? Update na WM10 sam odradio kako treba, build .107 hard reset, pa build .164 hard reset. U pozadini mi radi samo pet app ( outlook sa kalendarom zbog poslovnih email-ova, skype+mssg, weather, update i store ). WiFi i celular data ( 3G ) uključeni non-stop bez navigacije, igrice na telefonu ne konzumiram ( trenutno zbog ispitivanja baterije ), malo surf netom, 15-tak minuta razgovora par mssg i email-ova. Sinoć sam pustio telefon da se isprazni do kraja i jutros kada sam ga skinuo sa punjača ( 06:00 ) i proverio status baterije piše da je preostalo vreme oko 18 sati. Sada je 10:54 h i preostalo vreme baterije je 13 sati ( 70 % ), tako da mi uveče negde oko 22:00 h stanje baterije bude na oko 10%. Na Win 8.1 baterija je mogla komotno da izdrži 1-1,5 dan. Sa wm10 trajanje baterije mi je mnogo kraće.
Ono što sam primetio u battery saver-u je to da screen konzumira najviše energije negde oko 70 %, što ranije nije bio slučaj, inače Glance mi je takođe ukjučen.
Ima li još neko objašnjenje za situaciju sa trajanjem baterije ?
Pozdrav i hvala u napred.

Poz druze, izvini kasno odgovaram. Sto se tice baterije na L830, meni je na 8.1 uz normalno koriscenje svega sto si ti naveo, i ekran na Low, bez cackanja oko sistema i battery savera, trajala baterija ravno dva dana. E sad sa updateom na W10 je trajanje dosta skraceno, tako da mi traje jedan ceo dan, uvece kad idem na spavanje, stavim telefon da se puni sa 30% baterije otprilike. Ali mi je ekran na Medium osvetljenju, jer mi je lep W10, pa mi zao da bude onako tamno kad je na Low :D .
Btw
Sto se tice kamere upravo isprobavam dve aplikacije, Camera360 Sight i OneShot. Prvu sam vec dosta testirao i mogu da kazem da pravi odlicne slike, samo mi je malo interfejs los i ima spor postprocesing fotografije. Dodatna mana je i sto su slike nivoa Lumia Camere sa 8.1, a slike zauzimaju duplo vise prostora (6mb prosek po slici). OneShot sam tek danas skinuo pa tek treba da se testira.

Sent from mTalk

Moja devojka ne moze da se uloguje na facebook aplikaciji ni na jednom windows telefonu l620,l535,l925 i l640 uvek joj izbacuje da je pogresila sifru ili mail ,dok na androidu moze bez problema ,sta bi mogao da bude problem ?

Sent from mTalk

Moja devojka ne moze da se uloguje na facebook aplikaciji ni na jednom windows telefonu l620,l535,l925 i l640 uvek joj izbacuje da je pogresila sifru ili mail ,dok na androidu moze bez problema ,sta bi mogao da bude problem ?

Sent from mTalk

Da pokusam, posto ne koristim doticni ili veoma, veoma retko. Da joj nije nalog zakljucan na odredjene uredjaje, pa zbog toga?

Vezano za Outlook na Redstone-u - proradila sinhronizacija, mozda je nesto do njih bilo.

Evo i kod mene proradio Outlook. Verovatno je do njih. Ali počeo i meni mTalk da se ruši, čim se otvori. Šteta, bio je dobar, sad opet moram da se mučim sa Tapatalk-om.

Evo i kod mene proradio Outlook. Verovatno je do njih. Ali počeo i meni mTalk da se ruši, čim se otvori. Šteta, bio je dobar, sad opet moram da se mučim sa Tapatalk-om.

Sta si uradio pa ti se rusi mTalk ?

Sent from mTalk

Kako instalirate Redstone? U update mi ne pokazuje da ima nešto novo.

Moj je RM-1062_1018.

ipak mi mnogo vise odgovara win 8 tako da cu se vratiti... video sam da moze pa samo da vas pitam kako i da li kad vratim nazad na win 8 ostaju mi sve apps i tako to?
jeste win 10 neuporedivo lepsi ali i 8 mi sasvim dobro vrsi posao... a i baterija je dostaaa bolja na win 8.
hvala vam unapred.

Vrh Dno