Ja sam svako svoje obećanje ispunio, smatram da se ozbiljnost firme, čoveka, može meriti i tim parametrima... Nije pitanje RAMA, već principa... Obećaj i ispuni obećanje... To sa cpu i ramom me ne zanima, zanima me zašto niste rekli da će uređaji sa određenim cpu i određenom količinom dobiti... Sećambse ja prelaska sa wp7, na wp8...
Lumia 900 je bila sve, ali nikako jeftin telefon... MS je ušao u klub prevaranata...
To je to...
Idemo dalje...
Ne razumem samo sto je problem pominjati prevaru...?
Ako je sve tako... Mogu preko insidera skinuti i tako to... Sto je onda ne ozvaniče? Iste su, zar ne?! Sto onda ne kažu to je zvanična za ostale...
L950 ne bi trebala isto imati podršku, jer koliko sam im ja napljuvao .29 , .107... I 164 ne bi nikad ni izašle... Kad vidi čuda... Izašle...
Koja prevara? Najavili su da će doneti W10M na sve WP 8.1 uređaje još na početku razvoja samog sistema pre godinu i kusur. Kada su završili sistem ispostavilo se da je kompleksiniji nego što su očekivali, ponudili ga ljudima kroz Windows Insider program da se izjasne i većina onih sa 512MB RAM-a ili dual-core CPU su rekli da im ne radi zadovoljavajuće. Ako ne radi, neće da šalju zvanični upgrade za koji ne mogu da tvrde da neće pogoršati korisničko iskustvo.
Šta je trebalo da urade? Da ukoče razvoj postojećeg sistema ili ga malo "osakate" da mi mogao da radi na starim ili budžetskim telefonima? Da ulože i poslednji dolar i ljudski resurs radi optimizacije sistema za telefone od kojih nemaju ama baš nikakve koristi? Ili da se fokusiraju na postojeće i buduće modele?
U tom periodu sve je to bilo u domenu ideje. Kao što su najavili i projekat Astoria za portovanje Android aplikacija na W10M pa se ispostavilo da tu ima više problema nego koristi. Odustali su od Astorije i fokusirali se na Islanwood (portovanje iOS aplikacija) koji omogućava kreiranje univerzalnih aplikacija bez emulacije i podsistema. Šta je trebalo da urade? Da ponovo odluže Windows 10 Mobile dok ne srede sve probleme sa Astorijom, ma koliko trajalo i koštalo jer su, jelte, rekli da će omogućiti Andorid aplikacije na WP? Šta je MS, društveno preduzeće iz doba komunizma? Ne radi za profit već za opštu dobrobit društva?
Da, ali je za lumiju 530 bilo ocigledno da nece dobiti nadogradnju zbog 4GB internet memorije - koga je ona zanimala lumiju 530 ne bi kupovao ni pod tackom razno. Sa druge strane, lumija 630 kad je izasla i bar pola godine dok se prodavala je bila solidan telefon, i sasvim normalno je bilo da telefon imam gigabajt rama. Ti ljudi koji su lumiju 630 kupovali jesu ocekivali da ce na njega doci windows 10.
I sta je sa onim sto mnogi komentarisu da je Redstone optimizovaniji... Verujuci da je to zaista tako pitam se: zasto ne bi mogli da probaju da daju ljudima mogucnost da instaliraju TH2 na ove telefone, pa posle da vidimo kako ce i oni raditi sa RS?
Stvar je u tome sto nije problem u tome da su ovi telefoni preslabi, nego sto Microsoft ipak nije napravio sistem koji ce moci na njima bolje da radi, a sto je najavljivano stalno. Sada su sa RS mozda ipak blize tom sistemu koji bi i na slabijim telefonima bolje radio, ali nece da daju RS ovim telefonima ni da ga probaju.
I ne znam zasto spominjes sujetu. Ja ti kazem kako reaguje korisnik koji je ocekivao da dobije desetku na svom telefonu, a na kraju je ipak nije dobio jer je MIcrosoft od toga odustao. Mogli su da daju ljudima izbor - da biraju izmedju Windows Phone 8.1 i Windows 10 Mobile, ali oni to nisu hteli.
Ma daj, molim te! Ljudi koji su kupovali L630 su ga kupili zato što će da dobije W10M, sistem za koji niko nije ni znao kako će da izgleda. Većina ni danas ne zna kako izgleda W10M niti su čuli da je izašla zvanična nadogradnja. Uostalom, neka instaliraju W10M preko Windows Insider aplikacije i rešen problem. Eto, MS im je ostavio izbor. Nije da ne mogu da dođu do W10M. Dobijaju istu verziju kao i oni sa pozitivne liste.
Uostalom, kome se ne sviđa politika nadogradnje koju sprovodi MS neka lepo pređe na Android pa da vidimo kad će da dobije novi OS. Izuzev Nexux i Motorola telefona niko ne podržava stare modele. Zato je Android Marsmellow posle više od pola godine na svega 2% uređaja. Baš me zanima kako Samsung-ovi korisnici komentarišu ovakav nedostatak poštovanja. I moliću bez onoga "čak i stariji Android je funkcionalniji od WP 8.1" jer ako vam nije bio funkcionalan kog đavola ste ga kupovali i mučili sebe koristeći ga svo ovo vreme?
Ili idite na iPhone. Oni podržavaju modele 4-5 godina unazad. Jeste da se neki žale da sa svakom novom verzijom iOS-a stariji modeli rade sve sporije (a pričamo isključivo o flagship modelima), bitno je da su podržani u novom OS-u.