Šta je novo?

Windows (phone) 10

Sa Groove nikad nisam imao problem da prestane da radi kad je u pozadini. Što se ostalih aplikacija tiče, one koje nisu prilagođene za W10M kao što je Tapatalk Classic, Mondo, Messanger itd. uvek pokazuju Resuming kada ih vraćaš u prvi plan, nezavisno od toga koliko vremena su provele u pozadini. Sa druge strane, mTalk, Newsflow, Whatsup (izgleda nadograđen kod za W10M), Facebook nemaju taj problem.

Ove dve krš aplikacije su izmislile resuming :D Pokreneš tt ugasi se ekran , upališ ga i odmah resume . Prosto je aplikacija loša i pravljena još za wp 8 ,uz to ne postoje neki izgledi da će uraditi novu. Messenger je isto očajan i spor.

Nove univerzalne iako većine još nisu skroz završene i neke su još u beta fazi rade kako treba .

...build .107 sam do pre par dana imao na svojoj 640XL,sve je radilo korektno.
Medjutim,odlucio sam da se vratim na 8.1 i sacekam oficijelni apdejt na win10.
Pravo je olaksanje bilo vratiti se na 8.1 sto se tice brzine.
Drugih zamerki nemam,tako da sto se mene tice,more odmah win10 official :)

Sa Groove nikad nisam imao problem da prestane da radi kad je u pozadini. Što se ostalih aplikacija tiče, one koje nisu prilagođene za W10M kao što je Tapatalk Classic, Mondo, Messanger itd. uvek pokazuju Resuming kada ih vraćaš u prvi plan, nezavisno od toga koliko vremena su provele u pozadini. Sa druge strane, mTalk, Newsflow, Whatsup (izgleda nadograđen kod za W10M), Facebook nemaju taj problem.

Kod mene na mesenger nema resuming. Otvara ga odmah samo ide gore onaj green bar i syncing ponovo.

:-D Izgleda wp verzija messengera radi bolje nego na droidu, puca app svaki put kada ostane minimizovana :-D

Koristio sam na 550 tapatalk classic, zaista radi odlicno.

Poslednja izmena:
Jel vi pricate o fb messengeru? To cudo i viber su ubedljivo najsporije app na wp. Viber sa zadnja dva builda moze da se koristi, ali je i dalje losiji nego na androidu. Whatsup je dosta bolji

Sent from mTalk

Za razliku kod WPa sam Messenger ostaje u ram memoriji, sto se tice same app, kod Androida ne ume da ostane sama app u pozadini, govorim o samoj app ne o pozadinskim procesima.

Jel ikako moguće da se isključi sinhronizacija Skajpa sa messaging+Skype? Hoću da mi se tu vide samo sms poruke.

Hvala thejk, nisam pretpostavio da skajp video ima veze sa tim.

Kakvi smo mi debelokozci, ajde sto Deezer pusta dve pesme pa stane, sad i Groove music nece da bekne, nijedan plejer nije hteo da pusti pesmu dok nisam restartovao.. Izvini HSV na preporuci 107 builda..

cini tise, sve radi savrseno!!! druze neslusaj hejtere i one koji lazu o ovom sistemu jel nemaju druga posla! WM <3

Eto ti Lozacu, rekoh ti da su ovi buildovi krajnje nepredvidivo bagoviti i da sam svasta doziveo dok nekima sve radi ''ok'', ''odlicno'' itd.

Ipak ova moja 550-ica (namerno naglasavam jer ocigledno ne radi svima isto) se unormalila malo, na stranu lagovi, loading tripovi i losa fluidnost (to je od starta tako), fb/vb sve redje iskacu iz memorije, provuce se manji bag tu i tamo ali ipak radi neuporedivo bolje nego pre 7 dana kada se sw raspadao.

Poslednja izmena:
Ja imam L 640. Od kako sam odradio nadogradnju na 122 telefon prosto poleteo. Baterija super a takođe nemam nikakvih problema sa kočenjem plejera, u odnosu na 107 preporod.

I moja L640 xl radi odlicno na win 10,prezadovoljan sam!

Verovatno sam pitao i ranije, ima li kakvih vesti, kad misle da puste zvanični update na w10?

Evo na windows 10 PC build 14279 mi se pojavile sve SMS poruke jos od 2015 godine u aplikaciji messeging + skype na kompu.

Ima i za odgovor ali je zatamnjena ikonica send. Ali definitivno stize nam dopisivanje preko messeging + skype na desktopu i telefonu.

Instalirao i ja kod sebe .122 na l532 ds. Videćemo kako će se ponašati, valjda će i kod mene baterija biti bolja.

EDIT: Sad vidim, radi kucanje sa prevlačenjem u Edgu (u pretrazi).:D Odlično, mislio sam da nam to dolazi tek sa sledećim buildom.:)

Drugi EDIT: Vidim da sad lepo radi kucanje sa prevlačenjem u Edgu i generalno - ne moram da ručno dodajem razmak posle svake reči.

Poslednja izmena:
Verovatno je do njih bilo nesto. Ali evo za one koji ne vide:

https://www.youtube.com/watch?v=eKEFBdJt0HU

Back at Build event, Facebook promised universal windows 10 app for their suit of apps including Facebook, Messenger & Instagram app. Until now there is no indication of the said apps even in development.

Today, WindowsBlogItalia have posted the above video, claims to be the highly awaited universal Instagram app for Windows 10 Mobile. They have noted the app is iOS port & pretty much feature complete for the same reason. Although there are some incompatibility i.e. Photo Gallery is not working yet.

The app is currently in closed beta & it seems to be made available soon for the Windows 10 Mobile users.

Vec dva Dana pokusavam da predjem sa .107 na .122 I konstantno dobijam poruku o gresci. Pomoc ?

Sent from mTalk
DynWfnE.jpg

Poslednja izmena:
Pitanje... Kako podesiti da kad se dugo drži back izađu sve pokrenute aplikacije, ali onako kao više sličica na ekranu... ? 5-6, umesto da saltam levo desno...

Pitanje... Kako podesiti da kad se dugo drži back izađu sve pokrenute aplikacije, ali onako kao više sličica na ekranu... ? 5-6, umesto da saltam levo desno...

Može, ako se smanji skaliranje, verovatno. Mada tada se sve umanji, pitanje je koliko je lako koristiti tako telefon.

Ja tako koristim smanjeno na 640 , držim na 175 % i ok je nije previše sitno. Kada stavim na 150% onda je već sitno .

Na 640 ja drzim na 175 i sve se extra vidi,ako ti je nesto sitno povecas na ease of access .

Sent from mTalk

Na L640 i 175% skaliranju to izgleda ovako
wp_ss_20160306_0001.png

Juče se zakucao dok dok sam išao kroz mape s GPS-om uključenim. Morao sam da vadim bateriju.

Nazad
Vrh Dno