Meni je 920 i dalje jedan od najlepsih telefona, ja bi ga zadrzao i instalirao Win10 kad izadje 'zvanicno' na tvom mestu.
Situacija uopste nije tako crno bela kad je u pitanju izbor telefona. iPhone i Lumia telefoni jedini imaju neki svoj upecatljivi stil i dizajn, kao i njihovi sistemi. Android je prevelika dzungla za mene, nemaju jasan cilj i dizajn, jer prakticno svaki proizvodjac radi ono sto zeli, a i nema lepih pristupacnih telefona. Lep mi je recimo Nexus 6p, LG G5, Nexus 5 djene djene, moja lumia 550 cak deluje skuplje od njega ali je solidan i jednostavan dizajn.. ali prva dva imaju cifre koje ne zelim da dam na telefon.
Meni su te stvari mnogo bitne, ne kupujem telefon zbog 4gb rama u fazonu stavice se gumeni silikon, koga briga kako izgleda.
Plus sto i dalje cujem price o 'utegnutom' Androidu, ortak mi kaze juce za Idol 3 (ima ga fazon dva meseca), nece sam da mu se ugasi ekran nego mora na dugme..
iPhone takodje preskup a i iOS je nevidjeno dosadan sistem, UI im se nije promenio od 2007-e.
I na kraju bukvalno meni ostaje samo Windows kao opcija, iako je to forumasima nekako neobjasnjivo i nepojmljivo, imam (skoro) sve aplikacije koje mi trebaju, izgled i rad sistema mi nevidjeno vise leze nego Android i iOS, sa 1GB rama mogu da imam 5, 6 aplikacija u pozadini koje najcesce koristim i dizu se u sekundi kao da imam 6 puta skuplji telefon.. Ima frustracija s vremena na vreme, bagova, ali sam bas navikao na moderni izgled OS-a da mi ove dve druge opcije deluju kao 'downgrade', koliko god to nekom paradoksalno zvucalo zbog manjka eeeeepsa..