Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ladno ne stizu notifikacije za poruke :O nemam naviku da pisem sms-ove otkad imam vocap, udjem malopre bzv u app za sms kad ono sest poruka od jutros a nikakvo zvucno obavestenje nije bilo, niti stoji na plocici da ima neprocitanih poruka...:/

Sent from mTalk

Samo obriši konverzacije i stizaće poruke. Šta je u pitanju, ne znam, ali meni se to više puta desilo i brisanje je uvek rešilo problem na neko vreme.

Jedno pitanjce za sve:

- Kako da izčitam sadržaj mSD kartice koja je bila u WP telefonu?

tnx

Poslednja izmena:
Meni radi super na 640xl,jedino bi mogli store i edge da srede da radi malcice brze.
Uzgred,kada izlazi oficial win10 mobile ?

Prelep je HP Elite x3

Jedva čekam da vidim kako će izgledati i raditi Surface.

Gledam telefone ovih dana, planiram da konačno zamenim 920 i apsolutno ne znam šta da radim.

Android me izluđuje, jer svi pišu o fastboot, root, bootloader, trte mrte, zaista nemam vremena i živaca za te stvari.

Windows me nervira zbog toga što je situacija sa aplikacijama i dalje ista kao i ranije. Nema Intesa aplikacije, recimo, a treba mi. Dosta toga postoji samo za iOS i Android, a često ono što postoji za Windows ne funkcioniše onako kako bi trebalo, jer je sakato u odnosu na pomenute sisteme. Ne znam da li da sačekam zvaničan izlazak W10, pa da tada uzmem nešto.

iPhone... šta znam, vidim da su ljudi uglavnom zadovoljni, ali nisam fan.

Meni je 920 i dalje jedan od najlepsih telefona, ja bi ga zadrzao i instalirao Win10 kad izadje 'zvanicno' na tvom mestu.

Situacija uopste nije tako crno bela kad je u pitanju izbor telefona. iPhone i Lumia telefoni jedini imaju neki svoj upecatljivi stil i dizajn, kao i njihovi sistemi. Android je prevelika dzungla za mene, nemaju jasan cilj i dizajn, jer prakticno svaki proizvodjac radi ono sto zeli, a i nema lepih pristupacnih telefona. Lep mi je recimo Nexus 6p, LG G5, Nexus 5 djene djene, moja lumia 550 cak deluje skuplje od njega ali je solidan i jednostavan dizajn.. ali prva dva imaju cifre koje ne zelim da dam na telefon.
Meni su te stvari mnogo bitne, ne kupujem telefon zbog 4gb rama u fazonu stavice se gumeni silikon, koga briga kako izgleda.
Plus sto i dalje cujem price o 'utegnutom' Androidu, ortak mi kaze juce za Idol 3 (ima ga fazon dva meseca), nece sam da mu se ugasi ekran nego mora na dugme..

iPhone takodje preskup a i iOS je nevidjeno dosadan sistem, UI im se nije promenio od 2007-e.

I na kraju bukvalno meni ostaje samo Windows kao opcija, iako je to forumasima nekako neobjasnjivo i nepojmljivo, imam (skoro) sve aplikacije koje mi trebaju, izgled i rad sistema mi nevidjeno vise leze nego Android i iOS, sa 1GB rama mogu da imam 5, 6 aplikacija u pozadini koje najcesce koristim i dizu se u sekundi kao da imam 6 puta skuplji telefon.. Ima frustracija s vremena na vreme, bagova, ali sam bas navikao na moderni izgled OS-a da mi ove dve druge opcije deluju kao 'downgrade', koliko god to nekom paradoksalno zvucalo zbog manjka eeeeepsa..

Poslednja izmena:
Realno, to je to. Teško bih se sad vratio na android, a tek o iOS da ne pričamo.
Mada, ima WinMobile neke svoje bube, ali smo valjda navikli na njih.

Poslednja izmena:
Meni je 920 i dalje jedan od najlepsih telefona, ja bi ga zadrzao i instalirao Win10 kad izadje 'zvanicno' na tvom mestu.

Situacija uopste nije tako crno bela kad je u pitanju izbor telefona. iPhone i Lumia telefoni jedini imaju neki svoj upecatljivi stil i dizajn, kao i njihovi sistemi. Android je prevelika dzungla za mene, nemaju jasan cilj i dizajn, jer prakticno svaki proizvodjac radi ono sto zeli, a i nema lepih pristupacnih telefona. Lep mi je recimo Nexus 6p, LG G5, Nexus 5 djene djene, moja lumia 550 cak deluje skuplje od njega ali je solidan i jednostavan dizajn.. ali prva dva imaju cifre koje ne zelim da dam na telefon.
Meni su te stvari mnogo bitne, ne kupujem telefon zbog 4gb rama u fazonu stavice se gumeni silikon, koga briga kako izgleda.
Plus sto i dalje cujem price o 'utegnutom' Androidu, ortak mi kaze juce za Idol 3 (ima ga fazon dva meseca), nece sam da mu se ugasi ekran nego mora na dugme..

iPhone takodje preskup a i iOS je nevidjeno dosadan sistem, UI im se nije promenio od 2007-e.

I na kraju bukvalno meni ostaje samo Windows kao opcija, iako je to forumasima nekako neobjasnjivo i nepojmljivo, imam (skoro) sve aplikacije koje mi trebaju, izgled i rad sistema mi nevidjeno vise leze nego Android i iOS, sa 1GB rama mogu da imam 5, 6 aplikacija u pozadini koje najcesce koristim i dizu se u sekundi kao da imam 6 puta skuplji telefon.. Ima frustracija s vremena na vreme, bagova, ali sam bas navikao na moderni izgled OS-a da mi ove dve druge opcije deluju kao 'downgrade', koliko god to nekom paradoksalno zvucalo zbog manjka eeeeepsa..

Mozemo da pricamo sta hocemo ali Android i iOS su u vecini stvari za sada bolji OS .

Ali isto tako meni ne ostaje nista drugo nego da ostanem na windowsu.

Sada kupujem telefon sve opcije su bile otvorene ali ni jedan jednini mi se ne svidja kompletno koliko i L950 .

Recimo razmisljao sam o G4 , Nexus 5x , S6 edge , cak i iphone.

Ali svi imaju nesto sto mi se mnogo ne svidja samo L950 nema nista sto mi se bas puno ne svidja tako da ostaje mi samo ona.

Bolji su kao sam OS jer su isplirani. 10 Mobile i dalje štuca kao stari Samsung s TW. Ali me povremeno iznenandi koliko u stvari dobro može da radi na tako slabom telefonu. To treba da se reši.

Jesu bolji OSevi, onako matematicki i na papiru.
I Airmax 2 je verovatno kvalitetnija i udobnija patika od onih koje ja nosim, ali srecom nikad ne kupujem stvari tom logikom.. :)

Sent from mTalk

Na papiru, misliš wm10 je ispoliran i radi bez greške.

'Na papiru' u smislu da meni to ne znaci toliko, otuda i AirMax 2 poredjenje..

A meni je poređenje potpuno van mesta. Jer mi je Air Max odvratan...

Možda je to Boris hteo da dočara? :)
Ni meni AirMax nije zanimljiv, dalkeo da je loša patika ali...

A meni je poređenje potpuno van mesta. Jer mi je Air Max odvratan...

Jackie-Chan-WTF.jpg

:) Ljudi, skoncentrisite se malo pri citanju postova.. Upravo je i to poenta tog poredjenja, AirMax je 'matematicki' bolja patika od ovih koje ja nosim, udobnije, dugotrajnije verovatno.. ali su mi gadne (Android). Uzecu patike koje mi se vizuelno svidjaju (Windows) i s kojim cu se prijatnije osecati jer su u mom fazonu.. /kraj crteza :)

Air max 1 je lepša patika od svih ovih euro fag smrda mudić patikica.

Živa istina, kec je vrhunska patika u svakom smislu.

Ali, Asics Gel Lyte III su još lepše i kvalitetnije, samo što nisu popularne.
Da li to znači da su Asics GL III ono što je Blackberry među telefonima? :D

Jackie-Chan-WTF.jpg

:) Ljudi, skoncentrisite se malo pri citanju postova.. Upravo je i to poenta tog poredjenja, AirMax je 'matematicki' bolja patika od ovih koje ja nosim, udobnije, dugotrajnije verovatno.. ali su mi gadne (Android). Uzecu patike koje mi se vizuelno svidjaju (Windows) i s kojim cu se prijatnije osecati jer su u mom fazonu.. /kraj crteza :)
Nije matematički bolja patika.

Elem nije ni bitna patika. To kako narodski rečeno 10 Mobile baguje nije nešto s čim moramo i treba da živimo. Kad ga ispoliraju, ja ću prvi da pohvalim.

Slažem se sa svim takođe i meni je win OS odličan i radi bez greške na mojoj Lumiji 735, apsolutno sam zadovljan i ne razmišljam o nekoj kupovini pogotovo ne u skorijoj budućnosti ali svakako kada na to dođe red biće to neki win nadam se da će do tada izađi Lumia 750 ali što se mene tiče ne moraju da se žure, za sada mi sve radi savršeno što bi neki rekli utegnuto da ne preteram sa hvaljenjem :D

Poslednja izmena:
@hsv...
Pa zar nije za L550 izašao oficijalni update na 107. Meni je na L950 dao zvanični 107.

Jeste ali necu da instaliram dok se ne uverim (na osnovu komentara korisnika) da radi makar kao .71 jer stvarno vise ne bih imao zivaca u slucaju da se ponovi rasulo kao sa pocetnim buildovima.

71 nije bio public pa ne znam kakav je bio, ovaj sasvim fino radi, skoro nikakve bagove ne vidim. Desava se ono da kad fotkas i odes na fotku direktno iz kamere preko onog thumbnaila, da prikaze samo crnu sliku, mada tako mi je bilo i na .29.

Odličan je .107, nijedan problem vreda spomena... Osim naravno da nije fluidan kao 8.1.

Jeste ali necu da instaliram dok se ne uverim (na osnovu komentara korisnika) da radi makar kao .71 jer stvarno vise ne bih imao zivaca u slucaju da se ponovi rasulo kao sa pocetnim buildovima.

Ja do sad nisam video ni jednu manu u odnosu na .71. Hmm, doduse desava mi se da mi nakon nekoliko dana koriscenja telefona u Edgu pocne slika igrati, tj. ta stranica mi igra brzo gore dole. Problem privremeno resi restartovanje telefona, pa mi se on ponovo pojavi nakon opet cetiri dana (mozda to zavisi i od toga korisko koristim Edge). Mozda to ne bih imao da sam radio hard reset, ali ga ne radim, izgubio bih sve reci koje sam dodao u predikciji. :trust: Sa druge strane, ne znam ni da li bi ovaj problem hard resetom uopste bio i resen.

Imam isti problem sa Edge.. Periodicno, svaka 2-3 dana.. Na svakom sajtu igra slika i prakticno je neupotrebljivo. Tek restart resava, kao sto si rekao. Meni je to jos od .71. A radio sam hard reset i opet isto.. U principu, brzo se restartuje, pa mi i nije neki problem veliki. Ostalo je generalno ok.

@hsv...
Kako ti je Dare rekao, i ja stojim iza toga... Vredi ići na 107.

71 nije zvanično ni puštan kao normalan update, nego samo za insajdere. 107 je pušten, tako da ne može da bude gori, a i nije.

@ svi

Hvala na info, ovih dana cu apdejtovati na 107 :)

Vidim po netu da su nadograđene aplikacije People i Messaging + Skype i da je update pušten za 10586. Prva je dobila History tab a druga Skype emoje. Kod mene nema ništa ni kad direktno otvorim link u Store. Jel' neko od vas dobio ovaj update?

Juče sam instalirao ažuriranja za te sve aplikacije, pred spavanje. Da, sad kad gledam nečiji kontakt mogu da prevučem prstom levo ili desno, i da vidim istoriju - poruke i mejlove, valjda bi se videli i pozivi i na skajpu s nekim što sam pričao, nisam to još zagledao.

Za ovo za Skype emoji, ja ih ne vidim, ali i jeste mi logično da ih vidim samo kad kucam na skajpu, a na njemu sam izlogovan, koristim samo standardnu aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno