Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ne znam kako radi 8.1 na 720 no, .107 na 550 ne radi na nivou na kom mi je radila 920 na 8.1. To čekam. Nije ovo daleko od toga ali nije ni to - to.

Zar nije 920 bila jaca sa specifikacijama ?

Ja sam poredio 640 i 720 jer imaju skoro iste specifikacije.

Ja sam generalno zadovoljan 10kom. Ima tu jos par stvari koje treba da se rese ali brzina je ok .

Npr to sto nema defolt app za otvaranje .txt fajlova iz one drive, to je na 8.1 imalo. Sada moram da koristim app za to.

Ne razumem zasto ikonica search je i dalje search kad otvara kortanu. Treba ko na win10 na pc da ta ikonica bude kruzic kortane kad radi kortana a kad iskljucis nazad na ikonicu search.

Inace ove univerzalne app su predobre i bice sve bolje koliko vidim. Dosta developera se ukljucuje u to sve bice zanimljivo.

Ja sam testirao win10 mobile na 640 .107 vs 720 na 8.1 .

Brze mi otvara dialer , poruke , imenik , wacapp, telegram skoro sve brze otvara na win10M osim ove mail aplikacije.

Ali ova mail aplikacija na W10M je dosta kompleksnija.

Ovo sve je zato sto na 8.1 duze traju animacije.

Kojom to magijom??? Da nemam 640ku pa i da ti poverujem. Vratio sam se sa .107 na 8.1 i sve radi mnogo, mnogo brže!
Na 10ki mi je poruke i dialer otvarao uz "loading..." ovde momentalno, povratak iz istih na Start je isto išao uz "loading...", ovde momentalno, a da ne pričam o nekim ozbiljnijim stvarima.

Nema nikad loading u povratku na start.. to sam tek sad od tebe cuo.

W10m je na L550 prepun tih (random) loading tripova, desavaju se cak i na .71 buildu (107 jos uvek nisam probao).

A mogu da ubace neku normalnu loading animaciju ako to vec ne mogu da srede... Secam se na Simens telefonima su bile ribice i patkice :-D

Nisam ni ja video do sada loading pri povratku na start a imam prepun start. To mi se dešavalo ranije na 630 sa manje rama, na 640 nijednom.

Jedino gde mi se pojavi resume ili loading je kad koristim tapatalk, zaključam ekran i vratim se isto i Viber, mada te aplikacije su inače sakate tako da od njih i ne očekujem da rade normalno.

Silverlight aplikacije su te koje najviše imaju resuming, nove UWP aplikacije nemaju taj problem, bar ove koje koristim.

Poslednja izmena:
Ja sam se nakon višemesečnog druženja sa insader verzijama WM10 vratio na 8.1 , telefon 640 XL i ostajem na njemu do zvanične 10-ke. Bez novog firmware nema šanse da 10-ka radi tako brzo kao 8.1. Jedan od glavnih razloga vraćanja je kvalitet zvuka na WM10 - u odnosu na 8.1 telefon je imao povremene distorzije ali je i sam kvalitet zvuka prilikom razgovora slabiji. Hard reset sam radio uvek posle novog builda.

Poslednja izmena:
Dok oni izbace zvanicnu verziju, vecina ce preci na Android/iOS i dobiti unuke, a ova tema ce skupiti paucinu.

Slažem se - još samo da useru i W10 PC i svi prelazimo na androide, linux-e i sl. Stvarno su majstori da upropaste firmu. Na prezentacijama kad ih gledaš pomisliš ovi bre prave svemirski brod, dok ne instaliraš i vidiš da je u stvari čisto lupetanje i da sistem u praksi nije odmakao daleko od viste i sl.

Poslednja izmena:
Dok oni izbace zvanicnu verziju, vecina ce preci na Android/iOS i dobiti unuke, a ova tema ce skupiti paucinu.

Voleo bih da bude tako, ali sam iz finansijskih razloga zaglavljen na ovome još dugo... a i ne znam koliko bih se sa Androidom usrećio.

550 za naš region je dobila nov FW na WDRT. Ima razlike u radu, tako da je sve definitivno do samog FW. Nema OTA, dakle za novi FW za sada samo ručni flash.

Biće OTA, samo je pitanje kada, jer nema Microsoft kontrolu nad FW, samo OS.

Mislim da u nekim slučajevima, verovatno ne za unlocked operater odobrava firmware.
Ali taj FW update apsolutno nigde nije pušten preko OTA ne znam zašto dok za 950 jeste.

Meni se bas svidja :) Jel se zna koja ce biti cena samog telefona?

Mala neće sigurno, i mislim da je ozbiljna greška da ga ne ponude svima na prodaju. Deluje kao super uređaj.

Slažem se. Trenutno top W10 uredjaj i imao bi uspeha sigurno. Nekad znaju bas da palamude :D

Super izgleda telefon. :)

Kako vam radi automatski upload fotografija na Onedrive. Redovno iskulira barem jednu sliku po danu. Mislio sam da je ovo dosta pouzdanija funkcija..

Da li je ovaj problem sa punjenjem samo na l550 ili je i na drugim telefonima?

Sent from mTalk

Procitao sam da problem javlja kod 550. A mene zanima da li je neko probao na nekom drugom modelu, i da li ima problema sa punjenjem?

Sent from mTalk

Neki su se na WC žalili i na 950 ali je to simboličan broj. Dakle samo 550 pošto za ostale Redstone nije ni dostupan.

Prebacio sam 1520 na Insider Release Preview i dobio neki update OTA, valjda firmware

Pa koji update... Vidi koji ti je zadnji firmware i koji imaš sad... Build ...107?!

I meni je skinuo neki update posle prelaska na IRP

Nazad
Vrh Dno