Šta je novo?

Windows (phone) 10

Odradi update app za kameru, bio danas. Bio je bug kad (ako) slikas sa rich capture slike su u 1280x720px.

Ja imam 730 i posle apdejta malo je bolje ali mi se čini da ja i dalje lošije od lumia kamere.

Poslato preko mTalk

Jeste li probali sa onom Lumia Camera-om sa Store-a, jeste da je ona starija verzija, možda vam bude bolja od ove trenutno.

Jeste li probali sa onom Lumia Camera-om sa Store-a, jeste da je ona starija verzija, možda vam bude bolja od ove trenutno.

Ne radi, kad se otvori samo govori kako postoji sad nova aplikacija za fotografisanje, koja ima sve funkcije koje je imala i stara, i koja je vec i instalirana na telefonu.

Ništa mi nije jasno.... Stavio sam .71 na 625. Ono leti, radi osetno fluidnije nego na 550 i bukvalno identično kao 8.1. A 512 rama i ko zna koliko stariji procesor i neodgovarajući fw.

Ako do sada nisam mislio da prelazim na W10m, posle ovoga se baš razmišlljam.
Možda bolje radi jer je 625 u startu dobro optimizovan hardware. A izašao na tržiste nekako bez pompe (tipa "loša rezolucija").
Ma Nokia je to

Ne radi, kad se otvori samo govori kako postoji sad nova aplikacija za fotografisanje, koja ima sve funkcije koje je imala i stara, i koja je vec i instalirana na telefonu.

Kod mene je radila, sad ću ponovo da probam, samo sam ignorisao to i radila je.

EDIT: Probao sam i radi!
11XTkTH.jpg

Poslednja izmena:
Zanimljivo... Ja sam uspeo jednom da je pokrenem juce, al mi je svaki drugi put davala onaj odgovor. Ne vidim kako da ga ignorisem, cini mi se da nemam drugu opciju nego da tapnem za otvaranje windows kamere?

Meni nije radila ,posle proradila i na kraju ponovo nije htela pa sam je obrisao .

Sent from mTalk

Zanimljivo... Ja sam uspeo jednom da je pokrenem juce, al mi je svaki drugi put davala onaj odgovor. Ne vidim kako da ga ignorisem, cini mi se da nemam drugu opciju nego da tapnem za otvaranje windows kamere?

Ja sam samo tapnuo to za otvaranje nove kamere, i odmah se pomoću Back tastera vratio u Lumia Camera-u, i proradila je. Mada je to ona stara verzija, te je ja nešto i ne koristim.

Jel ima neko problem sa L640LTE, da na .71 zabada, nece edge da otvara stranice, kad se stisnes back on se zaglupi.. Mislio sam da je ovaj w10m polu-proizvod, sad vidim da je jedna velika kita na bajsu... Oni bre ovo nece ispeglati do juna, jula, ovim tempom.. Gamad!

Nek me ispravi neko ako gresim, ali zar nije poenta Insidera i ranije DP-a, da vi kao prakticno beta testeri testirate nezvanicne buildove pa valjda oni to dodatno peglaju posle? Valjda ima razloga zasto tih par bildova nakon .29 nije izasao kao OTA.
Ako je to sve isto onda bi u isto vreme izlazilo i za ne-insajdere.. Tako da je ipak smesno kukati na nesto sto ipak jeste 'nezvanicno'..

Poslednja izmena:
Problem je što i ovi na X50 telefonima je beta, a nije naznačeno.
Ali si inače u pravu.

Bas tako... Lumia 640 je zvanicno na wp8.1 jos, tako da sve ovo mi sad koristimo w10m, koristimo ga na svoju ruku; prijavljujemo im greske koje primecujemo, i dajemo neke od nasih predloga, a oni sta ce prihvatiti sta nece.

Nisi probao hard reset?

Operater i dalje mora da odobri firmware update ili ne?
Znam da je update OS nezavisan.

Firmware mora.

Sent from mTalk

A cekaj sta je sa L950?? Jel i taj telefon na w10m , prodaje se zvanicno sa necim sto je nedovrseno.. Zasto, zato sto kaskaju... Nije problem da beta necega bude bagovita, problem je sto ovo sto sad gledam na ovoj kumovoj 640 nije beta, ovo nine ni alpha.. Ocajno.

Ja sam na 640ds prilično zadovoljan sa w10m. Kada sam prešao bio je .29 aktuelan i njega sam držao do .71 koji je sad kod mene. Jedini problem koji imam i koji mi smeta je sa Erste bankom i sms-ovima koji mi ne stižu.

Poslato preko mTalk

A cekaj sta je sa L950?? Jel i taj telefon na w10m , prodaje se zvanicno sa necim sto je nedovrseno.. Zasto, zato sto kaskaju... Nije problem da beta necega bude bagovita, problem je sto ovo sto sad gledam na ovoj kumovoj 640 nije beta, ovo nine ni alpha.. Ocajno.

Već smo ustanovili da se sistem ne ponaša isto na svim telefonima. Ako na toj lumiji 640 w10m ne radi kako treba, on je zvanično još na wp8.1. Što se lumija 550/950 tiče, ako nekome taj telefon ne radi dobro - za to služi zamena. Koliko sam ukapirao ovde, neke lumije 550 rade loše, ali dosta njih radi dobro - verovatno oni kojima dobro radi ni ne pišu na forumu kako super radi telefon, zašto bi... Kad uđemo u prodavnicu i dajemo pare očekujemo da dobijemo od prodavca ispravno. Zašto služi reklamacija, a u prvih nedelju dana mora da ti zameni uređaj ili štagod drugo, ne moraš ni da kažeš razlog - možda jer si shvatio da ti ipak ne leži boja telefona. :)

Poslednja izmena:
Podržava li Windows 10 Mobile selfie stick-ove, koji se povezuju preko 3.5 mm Jack-a, probao bih,ali ja ne koristim Selfie Stick? Znam da je ovo pitanje više puta pominjano.

Preterujes, znas i sam da ces uzeti 950xl kad prodas Z5 Premium i HTC M10 :d Bild .29 radi sasvim dobro na mojoj 550. A poenta mog posta je da mozda nije bez razloga samo .29 'zvanican'. Zato ne zelim da se igram sa insajder bildovima, nek bude ono sto oni odluce da je za upotrebu..

Preterujes, znas i sam da ces uzeti 950xl kad prodas Z5 Premium i HTC M10 :d Bild .29 radi sasvim dobro na mojoj 550. A poenta mog posta je da mozda nije bez razloga samo .29 'zvanican'. Zato ne zelim da se igram sa insajder bildovima, nek bude ono sto oni odluce da je za upotrebu..

Trenutno sam na 6S i tu ostajem neko vreme, a koliko vidim M10 ce biti nesto sto m7,8,9 nisu (svakidasnji).. Bio sam na korak da uzmem 950XL, zato sam tipski i uzeo 830 da vidim kako ce se ponasati w10m, ali koliko vidim, na zapadu nista novo..

- Zivcira me to prolongiranje toliko, pa oni ce sustici Sljamsung koji godinu dana posle objave neke verzija androida dize svoje flagshipove na tu verziju, a do tad vec izasla neka druga, za kojom ``mi`` opet vapimo.. Iz dosadasnjeg iskustva moracu da pojedem sva go*na koja sam izasrao, najpre hvaleci MS, a onda i pljujuci po Apple, jer od kad koristim 6S, vidim koliko je to ustvari uredjena platforma... I dalje ih ne volim, ali sta cu, imam izbor da kupim samsung Sx ili Nx koji ulazi u dialer 6 sec, M seriju koja me smorila ili ovo koje ne volim toliko a sve radi savrseno.. I eto gde se prelomilo.. Sto je najgore od svega, ta L640 o kojoj pricam od kuma, naterao sam coveka da proba w10 i eto ga ludi, svaki cas me zove da mi kaze sta ne radi.. Bem ti takvu betu i insider ..

Mali off: Pre nego sto upalis pola foruma, bilo bi dobro da navedes po kom clanu zzop je ova tvrdnja.

Ne pozivam se ni na koji clan zzop, nemam zivaca ni vremena sad da to citam :) , ali ako kupujem neku robu, hocu da valja, jer ne nalazim pare na ulici. Zato se posteno dogovorim sve sa prodavcem pre nego sto nesto kupim, a ne posle da bude problem. Konkretno sa telefonima moze biti problem jer najcesce nije da "radi ili ne radi", nego bude neki problem koji treba reprodukovati, a mozda ne znas ni kako da ga reprodukujes. Osim toga, ako kupujem sad novi telefon, hocu i da imam taj telefon, a ne da ga kupim pa da mi ga razvlace po servisu mesec dana... Ako mi nesto vezano za taj uredjan nakon kraceg koriscenja uliva sumnju onda hocu to da zamenim, a oni neka vide sta ce s tim. Da tako i ostali misle ne bismo imali da se jedna fabricka verzija lumije 535 prodaje u inostranstvu, a druga - ona koja nekima ne valja, se prodaje kod pojedinih u Srbiji. Taj prodavac koji mi vec pre kupovine nesto izvodi sa "...ali, pa znas..." bi me zavlacio i kad mu se vratim sa neispravnim uredjajem (odnosno sa nekom manom), to je moje misljenje, i tu necu nista ni kupiti kod njega, pa makar platio to nesto hiljadu dinara vise il koliko vec.

Sto je najgore od svega, ta L640 o kojoj pricam od kuma, naterao sam coveka da proba w10 i eto ga ludi, svaki cas me zove da mi kaze sta ne radi.. Bem ti takvu betu i insider ..

I meni se svidja w10m, i povremeno devojci krenem sa "ali super bi ti bilo sa windows 10...", al ipak zavrsim sa "mada, moguce je da bi nesto i zezalo". To sto ja mislim da je to vredno rizika, tj. vredno (moguce) izgubljenog vremena utrosenog na instaliranje sistema, rucnog podesavanja svega moguceg i instaliranja potrebnih aplikacija, hard reset, i mozda ponovnog vracanja na wp8.1, ne znaci da i drugi misle tako. Ne vole ljudi bas stalno da cackaju telefon i da namestaju sebi stvari na njemu iznova i iznova. Mozda bi i tvoj kum nasao neka resenja za probleme koje je uocio na telefonu, al se ne bakce time toliko koliko mi sad ovde - nema prosto volje. Zato je za mnoge bolje da ostanu na wp8.1, i predju na w10m kad bude vreme. :) Ovo da sve radi ne bi bio insajder. :) Naravno, sto se mene tice - ostajem na w10m, lepo mi radi, ako treba sad i da uradim jedan HR, napravicu backup, i za sat vremena il manje sve ce mi biti kao sto je i bilo. Na w10m vise toga ostaje zapamceno u tom backupu nego sto je u wp8.1, bar je to moj utisak. :)

EDIT: Inače, sve se bojim da kažem - da ne ureknem, ali čini mi se da je u poslednjoj verziji kalendara i mejla koja je bila pre par dana ispravljeno ono što se zaglavljivala obaveza na pločici kalendara i na lockscreenu. :D

Poslednja izmena:
Kad pomenu backup, ja sam pre neki dan radio hard reset, to je proslo ok za manje od pola sata, ali mi je posla više od 2 sata apdejtovao preko 50 aplikacija.. I to pise u store pending, i tako sat vremena, i onda odjednom pola njih apdejtovano. Na kraju je sve proslo ok.

Kad pomenu backup, ja sam pre neki dan radio hard reset, to je proslo ok za manje od pola sata, ali mi je posla više od 2 sata apdejtovao preko 50 aplikacija.. I to pise u store pending, i tako sat vremena, i onda odjednom pola njih apdejtovano. Na kraju je sve proslo ok.

Ponovna instalacija app je uvek dugo trajala..nakon vracanja backup-a. Isto je bilo i na 8.1. Kod mene to traje min sat, sat i po svaki put.

Sent from mTalk

Mada, ako hoces da osposobis telefon za osnovnu upotrebu brze, mozes pauzirati vecinu azuriranja i instalacija, pa da ti odmah radi sve sto je bitnije, a ono ostalo neka se instalira kasnije natenane. :)

Interop/unlock, Edge prodisao posle Adblockera. Kao da ne koristim isti browser.

Vrh Dno