Šta je novo?

Windows (phone) 10

Aha... Baš solidno radi Edge... Hteo sam da šerujem sa moje FB stranice post u jednu grupu preko Edgea i naravno preko mobilnog FB sajta (pa i aplikacije) ta mogućnost ne postoji.

Prebacio sam na desktop verziju sajta, otišao na stranicu, tapnuo share, izabrao grupu... Sve ovo je neverovatno dugo trajalo jer mu jako puno vremena treba da bilo šta prikaže! E sad... Dolazi ono da tapnem na text box da upišem nešto u post i sajt totalno pobrljavi! Uopšte ne uspeva da ga renderuje kako treba... Redovi skroz izmešani, slike na pola prikazane, tekst koji kucam je čas u gornjem uglu, čas na sredini stranice... Ako nešto obrišem ono i dalje ostaje prikazano i samo se kursor pomera u nazad... dok na kraju ne pukne i ugasi se. Katastrofa!

I oni kažu da su ovaj OS i ovakvi telefoni orijentisani ka biznis korisnicima...

Poslednja izmena:
Sinoć mi ponovo skidao neki apdejt za slike i outlook i kalendar, bem li ga, skoro je bilo nešto isto !?

Ja otkazah Insider i Preview. Sve sam vratio na normalu.
Videćemo šta se dešava.

Sinoć mi ponovo skidao neki apdejt za slike i outlook i kalendar, bem li ga, skoro je bilo nešto isto !?

Ja se azuriranju mejla i kalendara najvise obradujem :) , ovo ostalo mi radi bez nekih problema, a sad - videcemo da li su neki problemi iz kalendara reseni. Za plocicu jos ne znam, to ce se pokazati vremenom, a ako stavljam obavezu za neki dan u nekoj od narednih nedelja on mi stavi prvi dan te nedelje umeste tacno taj dan.

Ja otkazah Insider i Preview. Sve sam vratio na normalu.
Videćemo šta se dešava.

I ja to tako posle svakog azuriranja, da mi ne bi podletela neka nezgodna verzija. Sad je svejedno doduse, kad su .71 stavili na slow ring, al ipak, tako mi je sirurnije. :)

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi objasni ovu smejuriju? Imam oko 160 pesama, u groove kad pustim prvu iz liste u Now playing vidi samo listu prvih 50 pesama.

Camera je skroz bzv, nmg to da prezalim :( u potpisu lumija 730...

Za kameru je izasao update, popravili bug za Rich Capture koji slikao u nizoj rezoluciji. Medjutim, "Adding the finishing touches" ide u nedogled, pa je kamera totalno neupotrebljiva. Ali, dobar motiv za stampu na toalet papiru. Kome kamera treba, neka koristi 360 Camera Sight ili Oneshot (ne znam ima li koja druga kamera app).

Za kameru je izasao update, popravili bug za Rich Capture koji slikao u nizoj rezoluciji. Medjutim, "Adding the finishing touches" ide u nedogled, pa je kamera totalno neupotrebljiva. Ali, dobar motiv za stampu na toalet papiru. Kome kamera treba, neka koristi 360 Camera Sight ili Oneshot (ne znam ima li koja druga kamera app).

Slikaj i nemoj direktno iz camere da ideš u photos izađi iz kamere i idi u photos.

Poslednja izmena:
Camera je skroz bzv, nmg to da prezalim :( u potpisu lumija 730...

Ja ne vidim razliku, mada ja i inace nemam neku kameru, ali bezveze sto nisu ostavili ljudima lumia cameru, pa da imamo izbor... I tako za jos razne druge, IE mi je, recimo, najbolji kad citam vesti ako sam u gradu - UC Browser mi je ok, mada Opera mi je ipak od njega bolja, s tim da ona ne ucitava unapred padajuce menije, al dobro - sve za ustedu megabajta. :)

Primecujem da mi baterija traje 1 dan krace na L640Xl. Drzala je 2,5 dana u proseku na .63. Sada na .71 1,5 dana maksimalno, uz skroz ravnomerno koriscenje.

Primecujem da mi baterija traje 1 dan krace na L640Xl. Drzala je 2,5 dana u proseku na .63. Sada na .71 1,5 dana maksimalno, uz skroz ravnomerno koriscenje.

Meni isto, 3 dana max. Proveri sta ti radi u pozadini i iskljuci onaj famozni skype messaging ako ti je ukljucen (U skype video app, pa sign out).

Tri dana... Sta (ne)radite vi s tim telefonima.

Sent from mTalk

:D Skype mi je bio uvek sinhronizovan sa porukama. Odgovara mi to, pa sam i drzao tako. Pogledao sam pozadince, i sve je isto kao na .63. Wifi stalno, 3g kad nisam kuci, novine ,9gag, malo surfa i dosta kamere. Whatsapp mi dosta trosi, i to bas primetno u odnosu na .63. Ne razumem zasto...

Ništa mi nije jasno.... Stavio sam .71 na 625. Ono leti, radi osetno fluidnije nego na 550 i bukvalno identično kao 8.1. A 512 rama i ko zna koliko stariji procesor i neodgovarajući fw.

Jel ima neka fora da skinem ISO ovog zadnjeg builda .71 i u WDRT ubacim isti kako bih instalirao preko WDRT-a a ne preko update-a ? Bila bi to čista instalacija i pretpostavljam najbolja ...

Sent from mTalk

Ništa mi nije jasno.... Stavio sam .71 na 625. Ono leti, radi osetno fluidnije nego na 550 i bukvalno identično kao 8.1. A 512 rama i ko zna koliko stariji procesor i neodgovarajući fw.

Kako.. zasto. Pretpostavljam i double tap da ima.

Sent from mTalk

Predstavu nemam i poprilično sam izmenađen. Da mi je 550 primarni telefon već bi palo menjanje :) Naravno, ima dttw ali nema call recording.

Neshvatljivi putevi Majkrosoftski..

Sent from mTalk

Jel ima neko podesavanje za kameru koje ja neznam. Kad slikam i tu sliku posaljem bilo kome, slika je uzasno mala. Tako mi je od uvek sa ovom budjavom Windows kamerom, sa Lumia kamerom slike su bile normalne velicine. Da zanemarim sto su slike uzasno losije, od apdejta na WM10. U pitanju je Lumia 730.

Bas si detaljno opisao nacin na koji saljes slike nekom, sigurno ces dobiti brz odgovor :)

Lepo ti je covek odgovorio, i verovatno se niko drugi nije odazivao bas iz razloga sto nisi dao dovoljno informacija. :)

U svakom slucaju, kamera ne salje falove, nego neka druga aplikacija, kamera je samo napravi. Nakon sto napravis fotografiju ona je na telefonu, a vecina aplikacija umanjuje sliku pre slanja. Mislim da je skajp ne smanjuje, a pored njega moze da posluzi i OneDrive - u oba slucaja bi trebalo da se slika posalje bez gubljenja kvaliteta. Ima i aplikacija za Dropbox, mada njega na telefonu nisam koristio.

EDIT: Ipak, dodao bih da mi se cini da se pri slanju preko mejla isto ne gubi previse na kvalitetu, ako hoces nekome nesto samo da pokazes - odlicno je sto je smanjuje, stedi vreme. :) Ako hoces da posaljes sliku bez ikakvih izmena, onda OneDrive moze biti najbolja opcija, jer onda svako ko ima link koji posaljes preko mejla moze da preuzme fotografiju.

Poslednja izmena:
Ipak, dodao bih da mi se cini da se pri slanju preko mejla isto ne gubi previse na kvalitetu, ako hoces nekome nesto samo da pokazes - odlicno je sto je smanjuje, stedi vreme. :) Ako hoces da posaljes sliku bez ikakvih izmena, onda OneDrive moze biti najbolja opcija, jer onda svako ko ima link koji posaljes preko mejla moze da preuzme fotografiju.
Hvala, ali to mi i nije bas resenje.

Nego da ne trujem temu, nije mi namera da se svadjam sa bilo kim. Ispocetka... Kad slikam nesto aplikacijom Windows camera i onda je posaljem drugom aplikacijom poput Viber, Whats App ona stize dosta umanjena. Napominjem da se to nije desavalo kad sam koristio Lumia cameru.Slao sam na vise telefona da proverim.

Poslednja izmena:
Nema sanse da se nije desavalo. Ti programi umanjuju sliku naravno, mislis da salju 3200x2400 ili koliko vec? Naravno da ne..

Sent from mTalk

Hvala, ali to mi i nije bas resenje.

Nego da ne trujem temu, nije mi namera da se svadjam sa bilo kim. Ispocetka... Kad slikam nesto aplikacijom Windows camera i onda je posaljem drugom aplikacijom poput Viber, Whats App ona stize dosta umanjena. Napominjem da se to nije desavalo kad sam koristio Lumia cameru.Slao sam na vise telefona da proverim.

Svaka app tog tipa (wa, viber itd..) umanjuje ili bar kompresuje sliku. Email-om ako se salje sa telefona pogotovo. Moguce da se na win 10 dodatno seče rezolucija ali nisam primetio. Sto se tice kvaliteta fotografija, nisam primetio razliku u odnosu na wp 8.1. L1020

Sent from mTalk

Nema sanse da se nije desavalo. Ti programi umanjuju sliku naravno, mislis da salju 3200x2400 ili koliko vec? Naravno da ne..

Sent from mTalk

Ok je to. Originalna slika koju sam poslao je 1728x3072, kad sam je poslao preko Vibera stigla je kao 1280x720. To se podrazumeva, ali ne ocekujem da kad je taj kome sam poslao otvori sliku u galeriji ona bude velicine kao sesti deo ekrana i mora da je zumira da bi bilo sta video. To mi se nije desavalo sa Lumia camerom.

Pretpostavljam samo da ranije nisi primetio da se slike umanjuju, tj. da su slate fotografije bile takve da po njima nisi primetio neku razliku. I meni tako negde ne bi smetalo sto je slika umanjena, a ako mi neko salje preko vajbera fotografiju koja je slikana sa malo vece distance, pa onda svi mi na fotografiji postanemo mutni, od toga sam pi**io... :D

Jel si gledao kolika je konkretno razlika? Koliku sliku saljes, i kolika slika bude poslata na jednom i na drugom sistemu (dimenzije i koliko kB il MB)? Moze to lako i da se testira, pa da vidimo... :)

EDIT: Ako je 1280x720 ova sad varijanta poslata sa windows 10 mobile 1280x720, onda to nije ni mala rezolucija. Mozda taj kome saljes ima neku prebudzenu rezoluciju na telefonu? Mozda sam i lupio, al hocu da kazem - mozda je do tog drugog telefona.

Poslednja izmena:
Desavalo se to i na 8.1 isto sa ovom budjavom Windows camerom, dosta ljudi mi se zalilo. Posle toga stavio Lumia cameru kao primarnu i proverio vise puta, stizalo svima normalno. Evo sad proverio kod zene u telefonu slike koje sam joj slao oko nove godine. Od 15tak poslatih, 2 normalne velicine , ostale male. Rezolucija na svima 1280x720. Proverio na Sam Galaxy Core, Alcatel Idol, Htc M8, Lg Spirit.

EDIT: Videcu kad nadjem vremena da isprobam sa nekom drugom camera app, ako neko ima predlog za neku dobru neka pise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno