Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa iskreno meni sad baterija na 8.1. traje dan do dva n u zavisnosti od korišćenja, nisam posebno zahtevan ali dosta telefoniram i koristim viber i what's app, dok na 10-ki bukvalno nije mogla od 7 do 17, tad je već bila gotova, 5%...

Instalirao sam sinoć W10 na Lumiu 630 DS. U pitanju je .69 build. Utisak da je malčice sporiji od WP8.1, u prihvatljivim granicama. Bateriju još nisam testirao. Čini mi se da brže otvara aplikacije koje su već zatvorene ili isto otvara kada radi u pozadini (sve zavisi od aplikacija). Rađen je hard reset, pošto tastatura nije htela da se otvori da otključam telefon.

E sada imam par pitanja:
1. Kako da zaključam telefon PIN kodom, ne mogu nigde naći.
2. Šta treba da uradim sa Word-om da bih mogao da kreiram dokumente?
3. Koju drugi alarm da koristim pošto sistemski nema vibraciju? Jedan član mi je napisao da ima, međutim nigde ne vidim. Izuzetno mi je važno, zato što mi je sluh oštećen i noism slušne aparate, telefon stavljam ispod jastuka i vibriranjem me probudi.
4. Da li kod vas na YT neće da se ponovi video, već morate da ponovo učitate stranicu pa da pustite video? I kada zaključate telefon muzika se ne nastavlja?

To je to. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Što se tiče pin koda, otvori settings, ukucaj sign in u pretragu i naći ćeš.

Za ostalo sačekaj nekog drugog.

Word samo pokrenes, moze biti zgodnije da si na wifiju mozda, i samo se ulogujes il tako nesto... Ja ga pokrenuo, pokazao mi par stvari, ja sve kao dalje dalje dalje, i na neko dugme tipa pocni sa koriscenjem, i to je to. Mislim da se povezuje sa OneDriveom... Isto tako i sa Excelom i PowerPointom, a isto je rekao bih i sa OneNoteom.

Poslednja izmena:
Pa iskreno meni sad baterija na 8.1. traje dan do dva n u zavisnosti od korišćenja, nisam posebno zahtevan ali dosta telefoniram i koristim viber i what's app, dok na 10-ki bukvalno nije mogla od 7 do 17, tad je već bila gotova, 5%...

Kada si to koristio win 10 , ako je bilo pre par meseci razlika je ogromna .

3. Koju drugi alarm da koristim pošto sistemski nema vibraciju? Jedan član mi je napisao da ima, međutim nigde ne vidim. Izuzetno mi je važno, zato što mi je sluh oštećen i noism slušne aparate, telefon stavljam ispod jastuka i vibriranjem me probudi.
4. Da li kod vas na YT neće da se ponovi video, već morate da ponovo učitate stranicu pa da pustite video? I kada zaključate telefon muzika se ne nastavlja?

To je to. Pozdrav!

3. Kad setujes novi alarm u opciji sound, prva stavka iz padajuceg menija je Vibrate only. Edit: Probaj i Realarm app, dosta ga hvale.
4. Mozda ako pustas preko edge, probaj sa nekom YT aplikacijom (Tubecast, PerfectTube, MyTube, Metrotube - ove 2 zadnje se placaju).

Poslednja izmena:
Aha, zaboravih posle apdejta da proverim alarm, pre toga nije bilo. Preko edge sam i mislio, pošto na IE je moglo, ovde to jos uvek nije slučaj. A za Word mi je prikazalo samo Read-Only i Get Started dugme, čini mi se, i otuda pitanje, a sada mogu.

Zahvaljujem na odgovorima!

Evo i ja koristim kalendar isto onako da upisujem podsetnik za svaku sitnicu. Sinoć oko 1h sam obrisao podsetnik za ponedeljak jer mi ne treba više i još uvek mi stoji i na lockscreenu i na tajlu event za sutra...

Ljudi, jedno pitanje, iz Photos hoću da uklonim neke fotke ali hoću da ostanu na One Drive-u, uploadovane su, kako da znam da neće sve da obriše već samo one sa kartice?

Uvek brise samo jednu sliku i to uvek prvo onu sa telefona. On ih samo linkuje da su iste, da ih ne bi video 2 puta

Ljudi, jedno pitanje, iz Photos hoću da uklonim neke fotke ali hoću da ostanu na One Drive-u, uploadovane su, kako da znam da neće sve da obriše već samo one sa kartice?

U opcijama Photos, namestiš da se ne vide slike sa OD, i nema brige.

Evo i ja koristim kalendar isto onako da upisujem podsetnik za svaku sitnicu. Sinoć oko 1h sam obrisao podsetnik za ponedeljak jer mi ne treba više i još uvek mi stoji i na lockscreenu i na tajlu event za sutra...

Dobra stvar je da ni jedan od nas dvojice nije usamljen slucaj sa tim problemom. Pretpostavljam da si u Outlook ulazio trista puta od sinoc u jedan i da ti ipak to sto sam ja pomenuo ne utice da obaveza sa plocice nestane... Mozda probati da napravis novi dogadjaj, pa sacekas da se on pojavi. Ako ne bude promene, odma iz kalendara udjes u Outlook i zatvoris ga - mozda ga azurira tako. I onda taj probni obrises, pa lpet isti postupak. Mozda to sa Outlookom i radi, al da treba da se udje u njega skoro odmah posle kalendara kad vidis da ne nestaje sam.
EDIT: OK, ni .eni ne plmaze to "resenje"... :d

I nije narocito bitno doduse... Bitnije je da on hoce da okaci novu obavezu nego to sto nece da mu ode neka stara...

Inace, baterija izgleda bolje drzi nego na .36 i kod mene. Sad je 10% a napunio ga juce oko 6 valjda. Tako bi mi drzao i 8.1, mada jos cu videti.

Poslednja izmena:
Da, da baterija je definitivno bolja na .63. Takođe manje grešim pri kucanju sada tj čini mi se da je odziv same tastature malo bolji mada to i dalje nije kao na 8.1.

Mozda ja koristim kalendar na malo specifican nacin u odnosu na ostale. Ako treba nesto da kupim posle posla recino onda ja stavim da ni za ceo dan cuci "kupiti tu i tu dranguliju", pa kad kupim tu dranguliju ja obrisem taj podsetnik. To mi vise odgovara nego da stavim podsetnik vezan za neko odredjeno vreme, pa da mi zbog toga zvoni alarm ne znam kad il tako nesto jer ne znam kad cu krenuti kuci. Ovako mi to pise na lockscreenu sve dok ne obavim to sto treba, i stoji mi i na plocici.

To mi je prakticnije nego da instaliram dodatne neke aplikacije, nego kalendar koristim i za to i za sve ostale podsetnike.

Inace, izgleda da se plocica i lockscreen azuriraju nakon sto pokrenem Outlook, al to jos nisam siguran. Mozda bi radilo i sa pokretanjem druge aplikacije, i NADAM SE da to ima veze sa zivotom sto sam sad rekao. Mozda je to i slucajnost da mi se plocica azurirala bas nakon otvaranja i zatvaranja Outlooka.

ONENOTE

Da, da baterija je definitivno bolja na .63. Takođe manje grešim pri kucanju sada tj čini mi se da je odziv same tastature malo bolji mada to i dalje nije kao na 8.1.

A ja sad kad sam se vratio na w10m opet gresim ko zmaj... :d Dobro, al polako se popravljam, i jeste, moguce da je sad bas i bolja sama tastatura, tj. njen odziv.

Hehe, meni nije problem da zapamtim STA treba da uradim, nego treba da zapamtim i DA treba nesto da uradim... :D

A ja sad kad sam se vratio na w10m opet gresim ko zmaj... :d Dobro, al polako se popravljam, i jeste, moguce da je sad bas i bolja sama tastatura, tj. njen odziv.

Meni je na 550 tastatura neprecizna kada upalim suggest text u keyboard podesavanjima, cim to ugasim, mnogo lakse kuckam... :)

Svaka stavka u OneNote podsetniku moze imati svoju plocicu na ekranu.

Moze, al tako mi i dalje podsetnik nije na lockscreenu, a pored toga bas vise volim ovako - odmah na plocici vidim i sta pise i sve. Sa OneNotea se to ne vidi, pise samo naziv te pinovane stavke. Takodje, volim da mi je svaka plocica na svom mestu (kakav bi ja to inace bio "keramicar" :d ), i onda mi nema mesta za jednu dodatnu plocicu tom gornjem, odmah vidljivom, delu pocetnog ekrana. Ipak, slazem se, zanimljiva je ideja - kad imam nesto da zapamtim pinujem stranicu koju nazovem "Obaveze", i onda kad imam obaveze rucno pinujem tu plocicu na odgovarajuce mesto, a kad obaveza nema, onda ostavim to polje da mi bude prazno bez plocice. :) To bi mi bila zanimljiva ideja isto. :)

Meni je na 550 tastatura neprecizna kada upalim suggest text u keyboard podesavanjima, cim to ugasim, mnogo lakse kuckam...

Hvala, to sam sad bas pre par sati i ja ugasio. :)

Instalirao danas Windows 10 posle reseta proradio bez problema, u pitanju je Lumia 535.

Ovako nesto nikada necete videti, mozda u Windows 20 Mobile za 2116. godinu:

88c76432664259.568e81a3cc02c.png

49943732664259.568e81a3cd87d.png

252c2b32664259.56929e45812db.png

6fe6db32664259.568e81a3cebbb.png

89f30332664259.568e81a3cfd4d.png

b97da132664259.5692c793e282a.png

8cc8c032664259.5692c64fdc53e.png

3c628132664259.5692bf5fe5829.png

62494832664259.568e81a3d24b3.png

b559ac32664259.568e81a3d3624.png

Šta da vidimo kada je ovo skoro sve isto , samo ubačena ova ios transparentnost i dodate neke nepotrebne opcije.

I ne ne bih voleo da izgleda ovako, koja je poenta prognoze u action centru ? Kupiš ios ili android ako hoćeš a ne da napraviš da izgleda identično. Treba valjda nešto zadržati a ne natrpati ovako action centar i druge stvari da se totalno izgubi preglednost.

Poslednja izmena:
Pre par dana mi stigao 63 update i čini mi se da brže radi i da baterija duže traje.
Moraću još da testiram bateriju ali mislim da duže traje.

Koji kalendar ima lepo ispisan datum? Kao kod psyhounda u Mobilni mod temu? Probao sam par aplikacija, mrka kapa. A outlook calendar nema nikakva podešavanja live tile-a. Treba mi za W10M.

Poslednja izmena:
Šta da vidimo kada je ovo skoro sve isto , samo ubačena ova ios transparentnost i dodate neke nepotrebne opcije.

I ne ne bih voleo da izgleda ovako, koja je poenta prognoze u action centru ? Kupiš ios ili android ako hoćeš a ne da napraviš da izgleda identično. Treba valjda nešto zadržati a ne natrpati ovako action centar i druge stvari da se totalno izgubi preglednost.

Slazem se sa tobom. I jos bih dodao: eno recimo refined multitasking view sto su napravili drugacije; ako bismo im trazili dlaku u jajetu mogli bismo reci "a kolko bi ljudi tako slucajno pritisnulo na 'close all apps'", iako bi ta opcija bila dobrodosla da se na neki nacin ubaci. Pored toga, velicina nekih slova i slicno, to je stvar ukusa, kao onog naziva foldera. To je tvoj telefon znas kako se folder zove, veci naziv bi zauzimao prostor. :) One kritike za liniju za pretragu u listi aplikacija su mi isto bezveze recimo.

I da, to i meni palo na pamet - prognoza u action centru, wtf... :d

Koji kalendar ima lepo ispisan datum? Kao kod psyhounda u Mobilni mod temu? Probao sam par aplikacija, mrka kapa. A outlook calendar nema nikakva podešavanja live tile-a. Treba mi za W10M.
Mozes datum staviti na lockscreen isto, a moze da se vidi i na glance screen. Sto se tice ovog njihovog kalendara, vidi se lepo datum kad nema obaveza na plocici; kad je na plocici obaveza datum je sitnije prikazan.

Poslednja izmena:

To je Outlook Calendar bez eventa. Tad pokazuje datum, a kad ima event onda samo to ispise. :)

Izgleda da su sredili ono otvaranje poruke preko notifikacije. Ne vrti mi loading u nedogled već otvara poruku.

Nazad
Vrh Dno