Šta je novo?

Windows (phone) 10

We have enabled the number one user feedback item for the storage settings page to allow you to install applications to expanded storage such as and SD card or USB drive on BOTH your phone and PC.

Da li mu to dođe OTG podrška ?

Vidim da sledeće nedelje izlazi 10575 , ubrzali su ga . Slično je bilo i za pc par nedelja pre RTM.

Poslednja izmena:
Jea.
Tolero jesi li ubacio novi build ?

Poslednja izmena:
Kako sam razumeo na Windows sajtu ko je na 10549 nece morati da vraca na 8.1 zbog update-a na 10575. Jedino ako hocete sa 549 na 572, onda mora prvo na 8.1. Citiram: "So why 10572 if it doesn’t have the fix to allow upgrades? This build has a bunch of great fixes and some very cool new feature additions, and we wanted to give Insiders who really wanted to try it out the opportunity to do so a bit early. Rest assured, if you’re on 10549.4 or an earlier build you’ll be able to upgrade to 10575 (or newer) once it’s out. So if you want to wait for it, we completely understand and it won’t be too long.

If you’re willing to put in a little time and effort on this one and give it a shot we’re releasing it as an update from Windows Phone 8.1. If you would like to try out Build 10572, you should."

Instalirao sam ga , brz je kao munja . Sve je ubrzano , lock screen ima sada drugu animaciju ili je to bug :D Kada se povuče na gore datum i vreme idu na gore i odlete sa ekrana a slika je za to vreme statična . Kada odlete odmah si na startu.

Da napišem šta sam zapazio od problema ...

Samo za @South One drive još uvek ne očitava direktno office fajlove iz aplikacije. Mislim da je to do aplikacije , nisam video update za OneDrive među silnim aplikacijama.

Edge nije uradio sync , ne znam šta je tu problem, isto i poruke se nisu sinhronizovale. Možda se pojavi sve to kasnije.

Možda ima još nešto ali nisam zapazio trenutno, napišem ako primetim.

Bolje stvari sem ubrzanja su i neke sitnice koje sam zapazio. Data usage sada može da se podesi bez problema i ima live tile . Pojavile su se i neke animacije prilikom vraćanja na start.

Restart , gašenje,paljenje deluje brže.

Baterija isto bolja , mada tek kada napunim videću dalje .

Ima još nekih problema koji su već navedeni od Ms-a . Za dual sim telefone pretežno i to da se ne mogu ubacivati slike na fb i ostale servise iz photos app. Vidim da se najavili da će to ispraviti u ovom sledećem...

89949d2c046d6edacf8985bbc1df9b6a.png

E radi tt upload, super to mi je bitno. Ja sam mislio da ne radi ni u jednoj aplikaciji upload.

@South Stvarno fino izgleda animacija na lock screen .

E da , ubacili i toogle za Vibrate when my call is answered, to me nerviralo zašto se ne može isključiti.. Sada je isključeno po default .

Storage sada baš fino izgleda vizuelno.

Poslednja izmena:
Nije to bag na lockscreen ,tako je bilo i kad su pokazivali l950 ,samo ode datum i vreme a slika je staticna ,evo i ja ga upravo instaliram :)

Evo kako deluje na lumia 930

Ovaj kao da maši prstom ili mu touch ne radi nešto najbolje. Nisam video kod mene da ovako neće da reaguje .

Edit : I looked through the camera and do not always touch properly.

Poslednja izmena:
Cekajte kolko se secam ,zar nije u about pisalo os : Windows 10 mobile preview , sada pise samo windows 10 mobile .

Izgleda da smo konačno pred RTM build-om. Jeeeee!!!! :banana: :banana: :banana: :banana:
Možda će već sledeće nedelje onaj build biti RTM,a posle će samo stizati novi mali update-ovi,kao što je bilo i sa Windows 10 PC verzijom.

Kod mene i dalje store jako sporo skida ,evo za twitter mi je trebalo 5 min

Samo jednom .

E hebiga ,otvorim cameru i telefon pocne da šušti ,i dok snimam sve se cuje :-( i dok je camera u pozadini telefon i dalje šušti dok je ne ugasim.

Poslednja izmena:
Inace preko onedrive se mogu otvarati documenta ,samo odes u word pa browse i onedrive .

Evo neki ss sa nekim novim opcijama i jedan mali problem sa skaliranjem.

a0d321fdcf95329999afe89b3ef2061f.png

3483ebd63a1a51c0676120c53cb5bf56.png
6efda0ec383300ff69ccbe6fb70f5fe7.png
e709f17fe65ca228019771c184f337ea.png
b76dda6a6d9e8aea302c9f0e78dd9e36.png
bf000203ad19bf7f1d218c4434feaf8c.png
cfda9c01f580d281d60161aaa716269b.png
cf15664846c428a6b8ce79fc874606c2.png

Whatsapp, tile ne može na max size i ne prikazuje nepročitane poruke?
Poslednji build, probano nekoliko restarta telefona..

Nije da se žalim na WP 8.1 (ne bih kupovao Lumiju da je tako) ali jedva čekam W10M! Vizuelno mi deluje fantastično!

Tolero ti si pro sa ovim buildovima i samo tebi verujem :D .

Opasno se razmisljam da opicim ovaj 10572 na moju lumiu 640 kao daily driver.

Deluje jako dobro a vec sam na 8.1 tako da mogu direktno na njega.

Msm mogu da isrpim neke manje probleme i kad svakodnevno koristim. A tel mi nje dual sim tako da ovih vecih problema ne bi trebalo da ima.

Sta mislis?

Ovo slanje poruka sa PC-a je mnogoo zestoka stvar i mnogoo sam se nadao da ce to da ubace i jesu.

Poslednja izmena:
Nemam trenutno nijedan problem, sve radi glatko. Bar još jedan dan pa da ti dam konačan sud .

Mislim da sačekaš sledeći build , kada si već ovoliko čekao :D , biće ispravljeni još neki problemi a biće i bolja baterija . Mada trenutno baterija odlična . Biće zaokružen , možda je sledeći i RTM ,

Ovaj ima problem sa upload na fb i druge servise .

Za slanje moraš imati na pc verziju 10565. Sve u svemu mislim i da na lumia 640 radi super, ipak je sd 400 dobro optimizovan a i ima 1 gb rama.

Nemam trenutno nijedan problem, sve radi glatko. Bar još jedan dan pa da ti dam konačan sud .

Mislim da sačekaš sledeći build , kada si već ovoliko čekao :D , biće ispravljeni još neki problemi a biće i bolja baterija . Mada trenutno baterija odlična . Biće zaokružen , možda je sledeći i RTM ,

Ovaj ima problem sa upload na fb i druge servise .

Za slanje moraš imati na pc verziju 10565. Sve u svemu mislim i da na lumia 640 radi super, ipak je sd 400 dobro optimizovan a i ima 1 gb rama.

Da na pc sam vec po odavno na insideru . Imam 10565 .
Valjda ce da ubace da obavestenja sa telefona stizu i na pc. Npr dobijem SMS poruku na tel i ona mi se pokaze i na pc i direktno mogu da odgovorim. To bi bilo mnogoooo cool.

Msm da cu da sacekam sledeci kad vec stize za samo par dana.

Hmmm, nisam u toku znači...ne mogu da stignem inače mećem to prvom prilikom :D
@tolero
Kako bre brže sve, i bolja baterija, pa meni je i sad to super...jedino lag pri prekidanju veze i vibracija po uspostavi...ako stignem instaliram večeras, da postoji info i o1520.

Hmmm, nisam u toku znači...ne mogu da stignem inače mećem to prvom prilikom :D

@tolero

Kako bre brže sve, i bolja baterija, pa meni je i sad to super...jedino lag pri prekidanju veze i vibracija po uspostavi...ako stignem instaliram večeras, da postoji info i o1520.

Kod mene brže dosta,slab telefon. Kod tebe možda ne može jos mnogo brže. Pogledaj na windows central imaš lumia 1520 kako radi na zadnjem buildu.

Jel jos nekome šušti kamera ,probao i hard reset al ne vredi.

Verovatno treba novi firmer ta kamera, nisam čuo da neko ima problem sa kamerom.

Sensor Core takođe ne radi u ovom buildu, bar je kod mene to slučaj. Vidim da su u dialer app ubacili da može edit broja pre pozova. Otkucate npr greškom jednu brojku i samo tapnete prstom i izmenite. Ranije nije moglo. Sitnica ali možda nekom znači, kao i smart dial.

Lumia 640 DS, najnoviji build radi kriminalno. Reinstall, factory reset...nista ne pomaze. Npr SMS app uopste ne radi. Prethodni build je radio bolje, ali sada nema nazad na njega

Dual Sim telefoni imaju probleme , pisali su o tome, otud i problem.

•Opening message threads within the Messaging app will crash on dual SIM phones if the second line’s Messaging tile is removed from the Start screen (even if only a single SIM is used). The second line’s Messaging app will also appear to be removed from the All apps list. To work around this issue, the second line messaging tile must be linked to the first line messaging tile by opening up the first line in the Messaging app then go to Settings > link tiles.
•On Dual SIM devices, unpinning the second line Phone tile from the Start screen will make the entry disappear from the All apps list. Rebooting the phone will cause the tile and application to both reappear.

Na sta lici music app, da li je bolja od ove bede na 8.1?

Ima li neke sinhronizacije izmedju desktopa i pc-ja, tipa plejliste i pesme? Generalno kako su to odradili.

Nazad
Vrh Dno