Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja sam probao da instaliram ovaj poslednji build ali nece tel da se upali. Morao sam ga vratiti na 8.1 opet. Da li se nekom desava slicno upitanju je Lumia 630 ?

Ja sam probao da instaliram ovaj poslednji build ali nece tel da se upali. Morao sam ga vratiti na 8.1 opet. Da li se nekom desava slicno upitanju je Lumia 630 ?

Nisam ni probao na L630 da update-ujem jer 549 radi fenomenalno...

P.S. Imam problem sa L925... Ona mi je AT&T i ona "fabricki" ima Cyan 8.10.12393.890 pa sam uz pomoc Tech/Insider-a da ga nateram da ima funkcionalnosti Denim-a (iaoko u About-u pise Cyan) :) Elem, ja mu napokon nabacim Insider App i update-ujem na Win 10 build 10166. E tu mu je bio kraj... Hard reset -> Clean install Insider app -> Skida update-ove, prepare-uje i na instalaciji puca... Ne dovrsi ni jednom instalaciju... Uz pomoc WDRT-a ga vratim na "fabricki" Cyan... Sta mu je bio problem? Da li ce ako sada na clean Cyan-u nabacim Insider app i odaberem "Fast" otici pravo na 549 ili neki drugi ili ce postepeno da mi update-uje? Bas me cudi sto se update tako zaglupio? Ili je to zbog toga sto je sa AT&T? Da li je jos neko imao slican prob?

Da li su uradili nesto sto se tice music playera, na sta to lici? Ima li neke sinhronizacije sa kompom posto ima app i za pc, dusu bi dao da ne moram kablom da kopiram pesme :)

Ima sinhronizaciju sa OneDrive-om. Ono sto se nalazi u njemu, sinkuje se i sa player-om na phone-u. Malo je ruzno jer se zauzima prostor na Drive-u. Ali bar radi...

Sa 549 verziom sa bio skroz zadovoljan ali sad sa 572... Nemam reci, ispeglana neverovatno po pitanju performansi, neke vizualne greske koje sam primecivao ranije (skaliranje, animacije) vise ne postoje. O bateriji necu ni da pricam, sve ispeglano. Lumia 730DS - nemam nikakav problem jer sam odmah po instalaciji uradio link za messaging i za phone. :D

Sa 549 verziom sa bio skroz zadovoljan ali sad sa 572... Nemam reci, ispeglana neverovatno po pitanju performansi, neke vizualne greske koje sam primecivao ranije (skaliranje, animacije) vise ne postoje. O bateriji necu ni da pricam, sve ispeglano. Lumia 730DS - nemam nikakav problem jer sam odmah po instalaciji uradio link za messaging i za phone. :D

Pisi kako ti se pokazao ovaj build i za par dana. Zanima me jer koristim isti tel. Kakav si link uradio za messaging i phone?

Pisi kako ti se pokazao ovaj build i za par dana. Zanima me jer koristim isti tel. Kakav si link uradio za messaging i phone?

Kad si u phone ili messaging aplikaciji imas one 3 tacke dole desno koje ti otvaraju dodatne opcije, tamo imas opciju "link tiles".

Inace, moram da vama svima ispricam detalj sa ovog novog build-a koji je mene odusevio mada ce neki reci suprotno tipa "privatnost itd. bla bla".

Kako se instalirala nova verzija tako sam skinuo i tastaturu serbian latin zajedno sa recnikom za predikciju. Koristim s vremena na vreme Cortanu jos od 8.1 verzije i na desktopu. E sad, kako sam poceo da instaliram aplikacije koje korsitim i da ih podesavam/aktiviram tako je doslo vreme za Viber. Krene ono da se prijavim (kad trazi fotku i ime i prezime) i dignem sprsku tastaturu na kojoj sam zaboravio da iskljucim predikciju... stisnem prvo slovo mog imena - pljas! tastatura tj. OS mi ponudi moje ime... rekoh maa daaaaa, sad cu prezime. Stisnem prvo slovo mog imena - pljas! tastatura tj. OS mi ponudi moje prezime. I zavrsim posao. :d

Ako koristiš Cortanu i uključeno ti je ovo u privacy ,onda posle nekog vremena sve pamti.

26ec9f3f0ea9d7ff6076da9f3c3f8022.png

Inače diktiranje u porukama na eng jeziku radi fenomenalno. Šteta sto nema za nas jezik još uvek.

Poslednja izmena:
A jel ste probali na srpskoj tastatuti (latinica ) da ukucate @e ,pa posle da obrisete ? :)

Sada vidim,nikad nisam kucao to moram priznati do sada. Valja im to prijaviti

Poslednja izmena:
Tako je na svakoj sem engleskoj tastaturi ,vidim zale se ljudi gabrielu na tviteru :)

Tako sam se i ja zeznuo, a u stvari mu treba mnogooooo vremena. Ostavi ga 20ak min.
Btw, ima problema kod skaliranja na 640DS

Uf, kontakti, sinhronizacija. Da li vam radi sinhronizacija kontakta outlook.com <-> telefon, znači u oba smera? Bez obzira da li je W8.1 ili W10.

PS
Radi W10.572 i na L520 ko zmaj ili F1. :)

Poslednja izmena:
E da , ubacili i toogle za Vibrate when my call is answered, to me nerviralo zašto se ne može isključiti.. Sada je isključeno po default .

Storage sada baš fino izgleda vizuelno.

Gde se nalazi taj toggle za Vibrate when my call is answered, ja se ubih trazeci ga... A storage ne samo sto fino izgleda nego je i ultra brz za razliku od 8.1 koji je uvek gnjavio.

Ne znam da li je neko vec pomenuo offline mape mogu na sd karticu. :banana:

@Lucky System-phone- pa dole pod calls imaš ispod call forwarding se nalazi. Mada neki na dual sim telefonima su pominjali da nemaju tu opciju. Sad da li je stvarno nema ili nisu mogli da je nađu ...

Na 8.1 su mogle here mape. Na win 10 na maps aplikaciji prvo nije mogli na sd.

@Lucky System-phone- pa dole pod calls imaš ispod call forwarding se nalazi. Mada neki na dual sim telefonima su pominjali da nemaju tu opciju. Sad da li je stvarno nema ili nisu mogli da je nađu ...

Hvala na odgovoru, zato i nisam uspeo da nadjem na 730DS. :wall:

@tolero Kad si prelazio sa 8.1 na 10 dali si odradio restore nakon instalacije ,posto sledeci build planiram da ubacim na l640 , zanima me kako ce se ponasati ako odem na restore .

Meni je 10536 bio prvi build posto mi je Lumia 1320 primarni telefon. Sve sam nekako podnosio ali neverovatan drain baterije me je ubijao i pregrevanje telefona tokom koriscenja vibera koji mi je zbog posla neophodan(jednom mi je cak izasla poruka da se telefon gasi zbog toga). Kada je izasao 10549 odmah sam ga instalirao i posle hard reseta sam prezadovoljan. Baterija gura ceo dan uz dosta koriscenja, 2 email naloga u outlooku se non stop sinhronizuju, sve je mnogo fluidnije nego na prethodnom. Samo mi je bilo cudno jer mi je juce izbacio update koji sam odradio uz malo muke posto je na zupcanicima zakucao 5 puta dok nisam izvdio sim i sd karticu pa je onda sve bez problema odradio. Build mi je i dalje isti, nema nikakvih promena. Da li je neko imao isti slucaj?

Meni je sve normalno odradio zupcanike ali nece da se pokrene ide restart u nedogled. Nisam probao sim da vadim. Sacekacu sledeci build, valjda bude stabilniji po pitanju toga, a instalacija traje previse dugo takodje

@Filip 96

I meni je na 930 išao reboot bez prestanka, onda sam uradio neku kombinaciju power i volume dugmeta i pokrenuo je hard reset (što sam svakako planirao da uradim) i posle 5 minuta je normalno startovao.

Kako vam radi store ,meni i dalje veoma sporo i bas dugo skida i apdejtuje aplikacije.I evo vec drugi put mi se desava se tel restartuje kad pocnem da skidam nesto .

Poslednja izmena:
Za divno čudo Store radi ok, bar meni.
Našao sam sledeće bug-ove:
Region se vraca na defaultni nakon restarta
Nema tile notifikacija za WA
Wa,Viber,Fb ne može wide tile..

Moze li jedna pomoc/sugestija. Sta mi je ciniti... Imam L925 i 8.1 Cyan 8.10.12393.890 posto je tel skinut sa AT&T mreze i to je zadnja zvanicna ver od tog operatera za taj tel. Da li da prvo instaliram Denim pa onda Fast ring (Insider) ili pravo sa Cyan-a da probam Fast? I sta onda dolazi 549 ili 572?

Poslednja izmena:
Ides direktno na 10572 . Nije ova moja l620 za wm10 evo cetvrti put moram da ga resetujem ,jednostavno ceo tel zablokira ,najcesce kad udjem u store.

Evo i ja sam,na 10572...Store mi radi lepo, ali ima bitna stvar koja zeza, Library, pa nalaženje onoga što mi treba u moru aplikacija, zezne touch pa uđe u prikaz app na Store umesto da samo selektuje i vuče, mora opet "back" pa se ubiješ od čekanja da te vrati na "listu" da možeš da nastaviš biranje...inače brzo vuče instalacije i apdejte, lepo radi. Dobra baterija, sistem nikad brži. Naravno, bez "loading" i "resuming" ne bi se zvao Windows...ali je u manjoj meri kako mi se čini. Nema laga pri prekidu veze.

Poslednja izmena:
Evo i ja sam,na 10572...Store mi radi lepo, ali ima bitna stvar koja zeza, Library, pa nalaženje onoga što mi treba u moru aplikacija, zezne touch pa uđe u prikaz app na Store umesto da samo selektuje i vuče, mora opet "back" pa se ubiješ od čekanja da te vrati na "listu" da možeš da nastaviš biranje...inače brzo vuče instalacije i apdejte, lepo radi. Dobra baterija, sistem nikad brži. Naravno, bez "loading" i "resuming" ne bi se zvao Windows...ali je u manjoj meri kako mi se čini. Nema laga pri prekidu veze.

Ovo jeste dosta loše , ja sam jedva selektovao sve aplikacije koje koristim , baš sporo radi i trza skrol.

Vrh Dno