Što se tiče windows 10 , dosta je stvari dodato , naravno uvek će postojati nešto što će se zamerati kao slo-mo 🙂 Bar ovde kod nas na forumu koliko sam zapazio i zapamtio na šta su se ljudi žalili većina stvari je ubačena. Znam da se neko žalio na smart dial-ubačeno , bolju mail aplikaciju koja može da bez problem kači dokumenta -ubačeno,swype za naš jezik-ubačeno,wifi-direkt -ubačeno. Usb otg nisam baš skapirao da li omogućemo, to se u firmeru treba dodati. Na nekom sajtu sam video da je neko uradio hack i koristi normalno usb otg na starom telefonu . Lumia 950/XL ima podršku za bežične tastature a vidim i da se kačeni eksterni diskovi preko continium funkcije.Settings koji je predugačak i mora se skrolovati je takođe bila zamerka -ubačeno. Mogućnost veće personalizacije -omogućeno. Mogućnost biranja default aplikacija sam video da je omogućeno u messaging app . Još prečica u action centru-ubačeno,mogućnost da se vrši upload na OneDrive preko mobilne mreže-ubačeno. Dugi pritisak na prečicu vodi u podešavanje.
Ima naravno još dosta stvari koji ljudi žele a nisu implementirane , ove stvari gore navedene su ubačene. Sve se sada svodi generalno na podršku za aplikacije . Naravno posle izbacivanja ove verzije , sledeće godine dolaze još dve nadogradnje za pc i telefone .
Malo off topic
Ko zna da li će uopšte biti kod naših operatera . Fokusiraće se na tržišta gde imaju solidnu prodaju , ne verujem da kod nas imaju dobro tržište za skupe Lumie . Tako je bar rečeno . A i naši operateri se ne trude previše da izreklamiraju Lumie . Malopre vidim reklamu jednog operatera , većina je videla sigurno, sve telefone izreklamirali sem Lumie , komedija 😀