Šta je novo?

Windows (phone) 10

Kako je sad sa potrošnjom baterije? Prethodni bildovi su mi trošili bateriju bukvalno za jedan dan. A ovako izguram dan i po do dva komotno na L720 zavisno koliko koristim telefon.

Zadnjim bildom po pitanju baterije nisam oduševljen
Edit: Još uvek nema novog bilda

Poslednja izmena:
Imam jedno glupo pitanje za vas sa WM 10. Jesu li kad već uvode aero u WM 10 stavili opciju za aero Action Center i kontrolu zvuka. Ili će ostati crne boje?

Toga u W10M nema, uopšte. Osnovne stvari im ne rade, kamoli tako nešto, npr. zatamnili su Outlook ali blješti otvoren mail, šta dalje reći...nije ti glupo pitanje uopšte

Neki procureli build . Deluje čudno, izmenjen veličina slova i font.

Toga u W10M nema, uopšte. Osnovne stvari im ne rade, kamoli tako nešto, npr. zatamnili su Outlook ali blješti otvoren mail, šta dalje reći...nije ti glupo pitanje uopšte

Pa biće stvarno šareno onda

Nema ništa sumnjivo , viđao sam već da sa ovog sajta vole da "hakuju" sistem i probaju neke stvari. Kod njih sam video kako koriste otg sa nekim prčkanjem po registru.

Inače danas Ms izdao za developere SDK a ujedno ima u njemu mobile emulator . Bliže se , ovaj build što treba da izađe ovih dana za insidere ima dosta niži broj od emulatora, tako je bar rečeno.

http://www.windowscentral.com/windo...eleased-along-new-windows-10-mobile-emulators

Sto vam je cudno, developer verzija, moguća promena fonta i svega ostalog...
Sa obzirom da je 920 ovo na klipu radi zaista lepo, skoro bez laga, mada se video loading screen kada je startovao mix radio :-D

Mislim da bi MS trebao kao i drugi izbaciti loading, resuming i sl. i da se app pokrene kad se pokrene... Ovako ispada da ješto što nekad traje sekundu, traje večnost...

Mislim da bi MS trebao kao i drugi izbaciti loading, resuming i sl. i da se app pokrene kad se pokrene... Ovako ispada da ješto što nekad traje sekundu, traje večnost...

Ja bih npr ostavio loading/resuming ali da ne bude crna pozadina vec prozirna, mislim da bi tako delovalo bolje, meni nekako odgovara da imam indikator da se nesto desava...za sada jedino taj screen imam sa skype-om, tako da mi nije frka.

Inace, jel ste primetili da notifikacije mnogo brze stizu na w10m nego na wp8.1...imam par aplikacija na oba sistema i uvek par sekundi pre stigne mail, poruka ili bilo koje drugo obavestenje na w10m.

Imam nokiu x6 ,ostavim aplikacije u pozadini udjem u task manager u svaku app se vraca instant ,eeej x6 :D

Bilo je dva ažuriranja One Drive-a u ovom (tekućem) bildu, i još uvek ne radi kako treba, tačnije nikako. Nikakve kontrole praktično nema, app nema settings još uvek, neverovatno. Ili auto upload svega ili ništa, selektujem neke fotke i pokušam upload iz app-a i ćorak...ne znam kakva su vaša iskustva...?

Poslednja izmena:
Koristim auto upload i radi ok. Odmah mi se pojave slike u photos app na pc. Upload i download takođe radi normalno. Nekada je auto upload zezao,od pre 2 nedelje radi ok.

Evo probao sam da uradim upload par slika i odradio bas brzo. Probaj da ideš na sign out u one drive pa povezi ponovo.

Poslednja izmena:
Koristim auto upload i radi ok. Odmah mi se pojave slike u photos app na pc. Upload i download takođe radi normalno. Nekada je auto upload zezao,od pre 2 nedelje radi ok.

Evo probao sam da uradim upload par slika i odradio bas brzo. Probaj da ideš na sign out u one drive pa povezi ponovo.

Probaću sad

Edit: Evo sad kao ide, ali samo sa auto upload, bez sign out pa sign in. Izgleda da "on demand" neće, ili samo po jedna-dve fotke...dozvoljen backround

Poslednja izmena:
Išao sam na + selektovao 3 slike preko file picker. On ih ubacio u all files, odmah kad otvoriš one drive. Možeš da namestiš sort by newest.Klikni na tri tacke dole desno. Pojavice se slike odmah ispod foldera.Tako je kod mene.

http://blogs.windows.com/windowsexp...indows-10-mobile-insider-preview-build-10549/

Ima začkoljica , mora direktno sa 8.1 :D Taman kao da sam uradio hard reset :)

Known issues:
•After upgrade, you might be missing a few apps. If you experience this, the workaround is to reset your phone.
•After rebooting your phone, you won’t see notifications, such as new messages, until you unlock your phone for the first time. After that, you should see notifications for new messages just fine. This bug is fixed in a later build.
•You will be unable to make calls with Skype for Business, WhatsApp and other apps after upgrading to this build. The workaround is to uninstall and reinstall these apps from the Store

Ispada da nema uopšte problema , videćemo ...

Poslednja izmena:
Ranije sam probao da instaliram build 10536 ali kod mene nije dobro radio pa sam se vratio na windows 8,1. E sad sam pre neki dan opet instalirao aplikaciju Windows Insider i pokrenuo isti posto mi ponudio instalaciju 10536 nisam hteo da je instaliram. Par dana mi izbacivao da imam azuriranje ali sam ga ignorisao, sad bih hteo da instaliram noviju verziju ali mi stalno izbacuje neki error kao imam verziju za instalaciju a tu verziju necu da instaliram. Kako da zaobidem stariju verziju?

Ranije sam probao da instaliram build 10536 ali kod mene nije dobro radio pa sam se vratio na windows 8,1. E sad sam pre neki dan opet instalirao aplikaciju Windows Insider i pokrenuo isti posto mi ponudio instalaciju 10536 nisam hteo da je instaliram. Par dana mi izbacivao da imam azuriranje ali sam ga ignorisao, sad bih hteo da instaliram noviju verziju ali mi stalno izbacuje neki error kao imam verziju za instalaciju a tu verziju necu da instaliram. Kako da zaobidem stariju verziju?

Probaj da reinstaliraš insider app . Pa probaj ponovo na fast . Mada se plašim da ne možeš da zaobiđeš ako je već izabrao da skida . Jedino hard reset.

Kod mene čim ga ne vidi, znači da moram downgrade da radim?!? Pfff...ili da sačekam

Ja čekam da naprave lumia camera app za windows 10 i prelazim...

Samo direktno sa 8.1 može , ima neki problem pa su blokirali update sa prethodnog insider builda.

Ili sa 8.1 ili da se sačeka sledeći build.

@poske Onda reinstaliraj insider app pa javi šta se dešava.

Ovaj windows recovery baš brzo instalira . Inače ne mogu da verujem koliko mi 8.1 sada deluje nekako ružno(dobro nije ružno već čudno :) ). Navikao sam se na desetku za ovih dva meseca .

Sad dok skine i instalira potrajaće bar do 11. Mnogo bolje i brže se to odradi preko WPRT bilo bi super kad bi pustili preko njega RTM ali teško.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno