Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pih ne rekose kad ce izaci desetka ,mada ako ce nove lumie biti dostupne novembra ,onda ce verovatno do tad da puste finalnu verziju .

Mnooooogo su sporiiiiiiiiiiiiii.
Nema Camera flagshipa, propast im je jos bliza.

Siguran sam i ja ali gde su pure view modeli poput 1020, 41mpx monstrum?!
1/2.5 senzor ma daaaaj..

Pa i ovi su pure view ,a gde su ostalima (samsung,iphone..) monstrumi od 41 mpx ? Ne razumem sto kazes propast im je blizu ?

Zar je važno... Mislim da od propasti nema ništa... Vreme je najveća istina...

Pa i ovi su pure view ,a gde su ostalima (samsung,iphone..) monstrumi od 41 mpx ? Ne razumem sto kazes propast im je blizu ?
Pure view nije nastao od tih smesnih malih senzora, nekada je WP bio pionir u fotografiji, kvalitetu slika, sada ce jako tesko biti bolji od Sony senzora u Samsung, Sony, IP modelima ako vec poredis sa droidima.
Propadaju nikad da propadnu, forsiraju za djabe toliki entuzijazam, a da vidimo kako ce dobiti update stari modeli, i kako ce to biti.
Jedan camera flagship su mogli da urade...sta je to za MS.

Poslednja izmena:
Lepo rece rotkod ,vreme ce pokazati ,sacekace oni da vide kako ce se prodavati wm ,ako to ide po planu krenuce malo vise da ulazu u hardwer.

Mnooooogo su sporiiiiiiiiiiiiii.
Nema Camera flagshipa, propast im je jos bliza.

Dex, valjda si svestan koliko kosta razvoj i izrada nekakvog kamera flagshipa a kakva bi bila prodaja istog sa WP? Ocigledno im se ne isplati i idu sigurnijim putem - izbacili su 2 odlicna flagshipa (sa 5.2'' displ. i phablet) sa kvalitetnim kamerama i to je to, ko hoce WP telefon sa krstenom baterijom i kamerom konacno ima dobar izbor (samo L1520 je bila tako kompletna u svoje vreme dok je svim ostalim nesto falilo).

LOL 1520 nije bila kompletna, falila je tu kamera od 1020 ;-)
1520 je i dalje dobra kupovina, ovaj dizajn pogotovo onaj ring na 950 izgleda ultra romski da ne kazem ci#####i.
Fujjjjjjjjj, mozda ima ulogu potenciometra :-D

0d8677a348fcf870d64e886102359df6.jpg

Poslednja izmena:
To sto mi ocemo sve naj tj najbolji all in one uredjaj al za 300e to je posebna prica :d

Aj stavi se u poziciju coveka koji zivi u nekoj normalnoj drzavi sa dobrim standardom.. ako ga iole vise zanima fotografija (pa makar i onaj najgori vid tj klabersko-pozerska) kupice krsten telefon (android/wp/ios) sa dobrom kamerom + kvalitetnu dzepnu kameru sa 1'' senzorom i to je to, koristice oba uredjaja i nece kukati kao mi ovde sto neko ne izbaci flagship sa 1'' senzorom, xenonom i sve to uz najjaci hw i 6000 mAh :d :p

U buducnosti ce biti sve vise smart-kamera sa raznim OS/wifi ali klasicni flagship uredjaji ce dobijati mizerna povecanja senzora i uopste mala poboljsanja hw-a kamere i tako ce da cede godinama, decenijama ;)

Nokija me navikla da drugacije razmisljam, eh ta Nokia..

Pa surova su ovo vremena u smartfon industriji, Nokia je propala iz nekih drugih razloga ali ni to forsiranje najboljih kamera im se ne bi bas isplatilo, posebno ne na flagshipu.

Evo razmisli malo - Nokia (ne MS) izbaci danas L950/XL sa 1020 kamerama (+4k, slow motion itd) i odlicnim hw kao sto i jeste. Za WP kazu da na svakom uredjaju radi isto, na ovom bi u svakom slucaju WP radio super naredne 3-4 godine, mozda i duze.

I ko bi onda pomislio da zameni L950 posle godinu-dve za neku tamo L960/70 kada na 950 ima bukvalno sve? Odlican hw, sjajnu kameru, odlicnu autonomiju, 3 godine podrske.. koji bi to motiv bio kupcima da predju na novi uredjaj ako na aktuelnom sve radi super uz vrhunsku kameru?

Da posluju tako izgubili bi i tih 3% udela u smartfon trci.

Dex, valjda neces biti neki menadzer u ovim surovim neolib. kapitalistickim vremenima inace.. :D :D

Poslednja izmena:
Dejane, jel to "87" greska, hteo si 97 da ukucas? :)

Za stare telefone decembra puštaju update. Lumia 950 i 950XL izlaze novembra. Naravno insider korisnici ga dobijaju ranije. Ranije je pominjan 31 oktobar za RTM.

Poslednja izmena:
Pa surova su ovo vremena u smartfon industriji, Nokia je propala iz nekih drugih razloga ali ni to forsiranje najboljih kamera im se ne bi bas isplatilo, posebno ne na flagshipu.

Evo razmisli malo - Nokia (ne MS) izbaci danas L950/XL sa 1020 kamerama (+4k, slow motion itd) i odlicnim hw kao sto i jeste. Za WP kazu da na svakom uredjaju radi isto, na ovom bi u svakom slucaju WP radio super naredne 3-4 godine, mozda i duze.

I ko bi onda pomislio da zameni L950 posle godinu-dve za neku tamo L960/70 kada na 950 ima bukvalno sve? Odlican hw, sjajnu kameru, odlicnu autonomiju, 3 godine podrske.. koji bi to motiv bio kupcima da predju na novi uredjaj ako na aktuelnom sve radi super uz vrhunsku kameru?

Da posluju tako izgubili bi i tih 3% udela u smartfon trci.

Dex, valjda neces biti neki menadzer u ovim surovim neolib. kapitalistickim vremenima inace.. :D :D

Po toj logici posle Golfa 2 ne bi vise bilo smisla proizvesti bilo kakav Golf, a on dobacio do broja 7. Upravo zbog te logike je situacija na trzistu ovakva kakva jeste, nemaju ideje, nemaju pravac delovanja, samo daj novih modela da se novci trose, baci staro jer nista ne valja, uzmi novo, daj para a dobit ces isto samo drugacije zapakovano. Megalomanija je ubila kvalitet, samo se cifre gledaju.

Pa o tome i pricam, svi to rade, takvo je ''vreme'' i nema tu spasa mada mislim i da su neka druga ''vremena'' da nijedan vodeci telefon u ovom trenutku ne bi video kameru kao na 1020/808 ;)

Poslednja izmena:
Koji je zadnji insider 536 ili 546? Kažu da su na lumiama 950 ...546?!

Kod mene je 536 na fast ring-u, L640xl. Postoje neke glasine da ove nedelje treba da izbace sl. update. Po "ChangeWindows" sajtu vec su objavili par promena, "Threshold R2" · 105xx http://changewindows.org/mobile.php

Pisao je Gabe na tw da još od prošle nedelje testiraju 10558 ili 10559 , nisam baš siguran. Ako telefoni izlaze u novembru, RTM mora da bude do 1 novembra max .

Nazad
Vrh Dno