Šta je novo?

Windows (phone) 10

@Prle
Drain sam rešio hard resetom, ali clean reinstalacija 10ke, bez restore, aplikacije instaliram posle i baterija je ok. A za Viber leka nema, i kod mene je isto pa ga retko i koristim, eventualno uz speaker. Izbegavaj da mu dozvoljavaš pregrevanje ma šta radio, ako ne uspe HR vrati ga bolje na 8.1 samo znaj da rizikuješ da brikuje.
Ja sam sa 8.1 Denima odradio update na 10-ku preko fast-a i odmah iza toga uradio hard rest pa ponovo instalirao aplikacije. Danas tek posle 6 dana se baterija normalizovala, jutros skinut sa punjaca i sad je na 45% a da nista nisam menjao u podesavanjima. Viber stvarno ubi koliko greje a potreban mi je zbog komunikacije sa inostranstvom. Opet danas posle razgovora od 10-ak minuta telefon vreo. Sta li su mu uradili kada toliko opterecuje telefon. Sto je najgore zbog njega ne mogu da ukljucim battery saver jer ne moze da se postavi da radi u pozadini. Vec sam se navikao i na ova silna (loading) kasnjenja kroz menije i sl., tako da kad budu sve ispeglali bice super.

Čini mi se da je neko uspeo da instalira Android preko Windowsa, što se Microsoftu ne dopada.

Ovo je sad manje bitno pitanje vezano za Windows 10 Mobile, tj. nije vezano za rad nego za estetiku...

Da li su opcije vezane za podesavanje teme bolje nego na 8.1? Konkretno, na 8.1 mogu odabrati zutu boju, i to je svuda super sem u aplikaciji za poruke, gde su bela slova u primljenoj poruci koja se nalaze u zutom oblacicu slabo vidljiva. Da li ima neke dodatne funkcije da se promeni boja tih slova, ili tako nesto, a sto bi ucinilo svetlije boje upotrebljivijom?

Ili ako neko zna nesto slicno za 8.1? :)

Boju slova ne mozes da menjas. Tj, slova ce ti uvek biti ili bela ili crna zavisno od pozadine na kojoj se nalaze

Da, ali iako to vazi za vecinu slova, to nije tako sa slovima u porukama, ona su uvek bela... Barem u WP 8.1.

Ja bih voleo da naprave dual bot telefon pa prilikom startovanja da buras hoces li Android ili WP :)

To je moglo da se uradi sa windows 7 i androidom na jednom aparatu.Imao sam priliku da vidim.

Bice neka xda fora ;-)
Salim se to bi nakazno bilo, nego kada izlaze vise ti top modeli iz MS kuhinje, da znam koliko jos da koristim Z2 :p

Kinezima su dozvolili... Tako je bar bilo prezentovano, mogli su naknadno instalirati i probati windows... U principu... Ne verujem da bi neko ko je zadovoljan androidom išao na windows i obratno... Mada bi bilo lepo da prilikom prvog paljenja možeš odabrati android ili windows... Ma ko zna šta će biti po dolasku W10... Meni je drago da će bar W10 biti nešto poslednje, koje će se usavršavati... Dosadilo mi je da razmišljam o tome koji će imati podršku u budućnosti... Nisu ovo jeftine spravice... Opet, ružno je što je ms obećao punu podršku za sve wp i da će svi dobiti w10, a sad to nije baš tako... Htc sa 4GB neće dobiti w10, pod pričom, malo memorije... Pa dajte im w10 kroz flashovanje čiste instalacije... :(

To je moglo da se uradi sa windows 7 i androidom na jednom aparatu.Imao sam priliku da vidim.

Ovo sam koristio na jednom aparatu ranije. Možda tek nekoliko dana..dok nisam prešao na win potpuno.
Mislim da je nepotrebno imati dual boot. Ja iskreno ne volim to ni na desktopu a kamoli na mobilnom

Meni deluje da bi bolje od dual boota bila pristo opcija da korisnik sebi instalira na taj uredjaj sistrm koji zeli. Smori ga android, instalira windows, vidi da je ovaj bolji, ostane na njemu... Posle se opet predomisli - instalira android, i tako... Mada ok, ako ima dovoljno interne moze i dual boot... Mada bi se ja licno zbog jednostvnosti ipak drzao jednog sistema.

Ko deca kad se potuku u vrtiću pa ih mire...:D...prevelika su oni konkurencija, teško

Jel bese preko windows recovery toola, kad se pojavi win 10, moze da se instalira odma na bilo koji telefon, ili isto zavisim od onog rollouta po zemljama, kao kad cekas OTA update?

U principu se kroz OTA radi upgrade i zadržava postojeće, a preko WDRT čista instalacija, flash, zadnje zvanične verzije za postojeći uređaj...
Jednom se dogodilo da sam preko LSRT dobio update, pre nego na OTA. Sad je obratno, zvanična verzija je za broj niža preko WDRT, a na OTA je novija...
Sumnjam da ćeš dobiti preko WDRT W10 pre nego li bude na OTA.

Možda ponude preko WDRT W10 za telefone koji imaju 4GB mem. ne bi li kroz čistu instalaciju bili u mogućnosti flashovati telefon na W10...
Videćemo...

Najranije novembra ali mislim da će pre biti decembra u prevodu još se ne zna. Nije zvanično predstavljen niti ima datuma nekog.

Verovatno sledećeg utorka kažu nešto više.

Sta se desava sa onima koji koriste prewiew verzije? Hoce li oni dobiti update na rtm verziju ili ce morati lumia recovery tool da radi?

Biće kao i za W10 (PC), onaj ko bude na insideru, imaće uvek noviji build...

Sutra je samo predstavljanje novih uređaja , po našem vremenu mislim da je u 16h. Novi uređaji neće biti odmah u prodaji a samim tim I windows 10. Biće verovatno novi build za insider korisnike ove nedelje.

Ahaa pogrešno sam se ponadao da će pustiti 10 za wp ali ok i ovo me zanima da znam čemu mogu da se nadam svakako lepa vest :)

Za početak Facebook,Instagram ,Messenger universal app izlaze.

Vrh Dno