Šta je novo?

Windows (phone) 10

Da li su poboljsali OneNote?Kako sada izgleda i da li ima neke nove opcije(ovaj do sad na telefonu bio bas siromasan)?Ako neko moze neka ostavi ss...Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Hvala.Ja OneNote najvise koristim i hvala bogu da su ga azurirali.Citao sam da je office za android/iPhone besplatan, ali za neke opcije treba pretplata za office 365.Da li je to slucaj i sa windows 10 mobile ili je sve "otkljucano"?

Sve je otključano za prvu godinu, a za posle videćemo.Novi Office za telefone dobija i "text reflow" opciju i to je vrlo važno za nas sa normalnim dijagonalama ekrana.Korisici Lumia XL modela ne pate za tim sitnicama...

Jel ima mozda neko sa preuzimanjem najnovijeg apdejta? Kod mene krene do 4% i stopira na L535!!!!

Jel ima mozda neko sa preuzimanjem najnovijeg apdejta? Kod mene krene do 4% i stopira na L535!!!!

Ja nisam instalirao 10-ku, ali mi se pre desavalo tako da dodje do nekog broja pa kao stoji, nista se ne desava, i onda ponovo nastavi, tako da sacekaj...Ako i tad nece pokusaj restart telefon(ugasi pa ponovo upali).To je gotovo uvek resenje, isto tako kad aplikacije nece da se azuriraju.
Mada moguce je da je i do servera....
Nego, ubacili podrsku za nove jezike u world flow, ima hrvatski.Ajde ko ima ovaj novi build neka vidi da li su ubacili srpski...
http://wmpoweruser.com/wordlflow-keyboard-in-latest-build-of-windows-10-mobile-now-support-dansk/

7bccdf7af5e30dd30263f39cb5ac1fe9.png
Nemojte se zezati stavljati ovaj build na te slabe telefone, na 1020 radi solidno zbog 2gb ram...baterija za 30% radi krace, mnoge stvari su bagovite, pozivi i poruke rade dosta dobro. Ja se vracam na 8.1 ovo nece skoro biti upotrebljivo na duze staze, mozda za 2 meseca..

Sve u svemu ovaj novi build bi ocenio sa 3om, a predhodna dva sa 1! Ove office app su ogromne, malte ne kao na PC, nije ni cudo kad su univerzalne!

One Note me je odusevio, Outlook isto a sto se tice office paketa ocekivao sam hub a ne odvojene app, mnogo je korisnije imati sve na jednom mestu nego ovako, al dobro...

File manager pokazuje detalje file-a sto je strava :) slika gore ^

Outlook ima punu podrsku za attachmente, konacno!

@alphablue597 pa ja bih ti rekao da nije ovog bug-u skida i skida i nikad da skine...

70a9d3472c3aa4aa891cdf5c4fc0dfb3.png

Poslednja izmena:
Jel ima neki manje mucan tutorial kako dobiti wp10 na Ativ_u?

Ja sam isto probao da skinem naš rečnik ali bezuspešno. Mada ako je ponuđen proradiće uskoro swype .

@dejan87dex Rekoh i ja , negde avgusta će biti upotrebljivo , bitno je da se dodaju opcije i da sistem deluje mnogo ozbiljnije. Tek treba da dodaju sve opcije pa rade optimizaciju . Kraj jula ili početak avgusta i to će biti već ok.

Poslednja izmena:
Meni kad dodje do 4% onda se prekine malo smanji osvetljenje i vrati na ono pocetno azuriraj telefon ili kako vec. Pokusao restart i opet isto.

e22424db9c2598d8b644aa1cda70c1dd.png

ddc6b74d16a36bd19b79f750e9c4d411.png

Music Preview

bca9396362da074a9d9e6f2af58c5997.png

Video Preview

2d00df169a501af612d06ce904cfd5f1.png

Spartan skida vise fajlova u isto vreme

Obecava W10 :)

Poslednja izmena:
Vratio na 8.1 ja mislim da dva dana na tom buildu je dovoljno :D
Ocigledno je bug u pitanju, posto priprema da ga skine taj language pack ali nista... U odlicnom smeru sve ide, svaka im cast.

Ne znam zasto i dalje prave toliko sitne dugmice na Music aplikaciji. Bolje da slika albuma bude manja (ona i nije toliko bitna za funkcionalnost), a dugmici veci da mozes brzo i lako da ih kliknes (npr ako hoces na brzinu), ovako moras da nisanis da bi ih pogodio. Doduse, nisam probao W10, ali mi tako deluje. Mozda malo preterujem, ali...voleo bih da je naprave prakticnijom. I ne samo nju, nego i ostale aplikacije. Npr, opcije u settingsima mi deluju previse sitne, dosta prostora je neiskorisceno, ne znam cemu to. A nije da ja imam neke krupne prste, naprotiv :) Sve u svemu, voleo bih da aplikacije budu vise "touch friendly", tim pre sto sad imaju padajuci meniji koji mi takodje deluju sitniji nego sto bi trebali da budu..

Ljudi to ide posle, skaliranje i tako te stvari, zbaci to sada nije u prvom planu. Music je sada druga prica, zaista sada je brza kao na WP8 kako je bilo. Sve pohvale!

Slazem se da te ui elemente treba uvecati, ali tako kako je npr isto na L 830 izgleda ok dok je kod 1020 na istoj rezoluciji a zbog fizicki manjeg ekrana malo sitnije..

Npr sada kada sam vratio na 8.1 dosta stvari je preterano uvecano, tako da je tu u pitanju 50% navika a drugih 50% skaliranje ;)
Ono sto mi nije bilo jasno je ono slovo a u gornjem desnom uglu u porukama, cemu sluzi, sta radi zaglavljeno u uglu, cudan font...

Poslednja izmena:
To je Alfa koje govori da su pojedine komponente sistema još uvek u Alfa fazi ;)

Hihihi nikad se nebih setio toga...mada to su samo u porukama postavili ;) i mozda na jos neku app sam vudeo ta slova... A i b, alpha,beta :)

Ima i na People podešavanjima...

Odlicno!Sad samo ostaje da cekamo neki stabilniji build i to je to...
p.s. Ako vas ne mrzi ubacite ss srpske tastature...

Ja nemam vise win 10 ali nije hteo da skine ,bio je nas jezik jos u proslom buildu i isto je zezao download. Rekli su da su ispravili ali ja nisam mogao da skinem. Mozda treba jezik i region da budu nasi pre skidanja. Ja sam bio na usa.

Poslednja izmena:
I ja instalirah WP10

Koristio sam ga pola sata i dosta od mene, ne ide, tj treba još peglanja.

Prvi bag: nakon pokretanja neke aplikacije ekran se malo zatamni, ne odgovara na komande i samo je linija od par pixela pri vrhu svetla, a u levom uglu se pojavi kratka crtica. Telefon u tom momentu ne reaguje na komande sem na "back" i "home" tastere.
IMG_20150518_225530.jpg~original

Nr. 2.
"Live tiles" su malo mutni, nemaju oštrinu.

Nr. 3.
U galeriji se mešaju slova i meni taster.

Nr. 4.
Proximity senzor ne radi, ne gasi ekran tokom poziva.

A sad malo pohvale:

1. Lepo dizajnirano pre svega,
2. Konačno t9 za "phone dialer",
3. Podešavanja su sada mnogo bolje organozovana i lepše izgledaju,
4. itd, itd, mogao bih da nabrajam i dalje ali sve to spada pod ono prvo.

wp_ss_20150518_0019.png~original

wp_ss_20150518_0018.png~original

wp_ss_20150518_0017.png~original

wp_ss_20150518_0016.png~original

wp_ss_20150518_0015.png~original

wp_ss_20150518_0014.png~original

wp_ss_20150518_0013.png~original

Vrh Dno