Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ms se baš potrudio da omogući što više aplikacija, videćemo šta će biti .

Continuum for Phones izgleda fenomenalno , naravno tek sa novim hardverom će doći do punog izražaja.

Kupiš jednu zver od telefona kad izađe, priključiš na monitor i udri :D

Poslednja izmena:
Ovo za aplikacije je stvarno fantasticno, nadam se samo da ce i u praksi da se pokaze...

Ovo za aplikacije je stvarno fantasticno, nadam se samo da ce i u praksi da se pokaze...

Oni su uradili maksimum što je do njih. Paraktično omogućili prepravku već gotovih aplikacija sa iosa i androida bez velikog ulaganja.

Više nije do njih, tako da se ne može reći da se ne trude da poboljšaju broj aplikacija. Evo dali su primer one igrice candy saga ili kako se zove koja je portovana na ovaj način još pre par meseci.

Continuum for Phones izgleda fenomenalno , naravno tek sa novim hardverom će doći do punog izražaja.

Kupiš jednu zver od telefona kad izađe, priključiš na monitor i udri :D
Pa red je da okačiš i video da bi ljudi razumeli o čemu se radi.Nema veze ja ću...:type:

Poslednja izmena:
Svaka im cast, odradili su svoje , sada su developeri na potezu. Inace nikad do sada MS nije toliko ubrzano gradio platformu.

je l koristi neko na fonu trenutno w10? ne prikazuje mi uopste slike u Photos aplikaciji. kada udjem u kameru pa onda na slike, sve je tu.

U pm ovo ce tek na jesen da izadje . A meni treba nov telefon sto pre. I sad uopste nisam pametan sta da radim.

Mnogo je bolja opcija da se sacekaju novi modeli sa win10 pa da se kupuje nego sad da se kupuje neki od x30 ili x40 serije .

A meni se ne ceka . Uopste nisam pametan sta da radim. Mislio sam da uzmem 930 sad ali znam da cu da se pokajem kad izadju novi modeli sa w10 ovim starima ce da padne cena a i novi ce imati hardware za win 10

Cekaj nove modele, ja nebih sada nista uzimao.... BTW 1020 sam uzeo u septembru prosle god, imam dve god garancije i necu da mislim dok ne izadje naslednik ;)

Skinuo sam WI aplikaciju,medjutim kad idem na get preview builds,izbaci kao no builds.
Registrovan sam na insider sajtu preko hotmail naloga.
Ativ S.

Ovi planiraju tek na jesen W10 update a to dok dodje do nasih Lumia 2013 , 2014 generacije to ce potrajati do nove godine.
Kada planiraju RTM na leto >> Jul, Avgust??
Sad se nesto mislim posto bi sad trebalo da izbaci novu verziju, koju su inace planirali za kraj proslog meseca, dali je pametno da je zadrzim, kazu da ce imati novu kameru, Office... prosli build nije bio toliko ocajan, ovaj bi trebao biti bolji..

Ne verujem da ce biti nesto mnogo bolji. . Trebace bar jos 1-2 da se dovede u red. Pc izlazi verovatno jula. Telefone predstavljaju najverovatnije septembra i tada je verovatno rtm. Pricali su da ce sada dosta manje vremena proci od rtm do apdejta.

Mislim da ce jula i avgusta vredeti da se instalira insider .

Poslednja izmena:
Kojim tempom idu, mislim da ce biti dobro ako zvanicna verzija stigne ove godine.Preview for developers za 8.1 se pojavio aprila, a zvanicni negde oktobra(ako se dobro secam).Ja sam odmah instalirao preview istog dana kad se pojavio, i generalno radio je bez ikakvih problema(u pocetku bio problem trajanje baterije i neke sitnice, ali realno tel je mogao da se koristi bez problema kao primarni).
Sada je vec maj, a ovaj win10 je generalno neupotrebljiv(ja ga nisam instalirao, ali vidim da se gotovo svi vracaju na 8.1, telefoni sa 512ram gotovo da ne mogu da se koriste).Rekli su da ce ubaciti office krajem aprila(nisu rekli "videcemo" ili "mozda"), nista.Onda rekli pocetkom ove nedelje, jos uvek nista(pocetak nedelje je pon-uto).Tako da se ja na bih previse nadao....

Kojim tempom idu, mislim da ce biti dobro ako zvanicna verzija stigne ove godine.Preview for developers za 8.1 se pojavio aprila, a zvanicni negde oktobra(ako se dobro secam).Ja sam odmah instalirao preview istog dana kad se pojavio, i generalno radio je bez ikakvih problema(u pocetku bio problem trajanje baterije i neke sitnice, ali realno tel je mogao da se koristi bez problema kao primarni).
Sada je vec maj, a ovaj win10 je generalno neupotrebljiv(ja ga nisam instalirao, ali vidim da se gotovo svi vracaju na 8.1, telefoni sa 512ram gotovo da ne mogu da se koriste).Rekli su da ce ubaciti office krajem aprila(nisu rekli "videcemo" ili "mozda"), nista.Onda rekli pocetkom ove nedelje, jos uvek nista(pocetak nedelje je pon-uto).Tako da se ja na bih previse nadao....

To jeste , ja ne znam kako planiraju sve da zavrse do jeseni . Ovaj insider program im pomaze da idu brze ali tesko da ce stici sve do kraja godine . Za pc hoce vec je skoro kompletan proizvod ali za telefone , tesko .

Stići će oni. Čini mi se da mnoge stvari već imaju gotove i to u više varijanti pa samo čekaju da implementiraju u neku narednu verziju.

Sad je tek maj,do septembra ima bas dosta vremena. Tek je bilo dva apdejta. Win 10pc je tek posle 4,5 apdejta poceo da lici na nesto.

Verujem da ce avgusta vec biti ok za koriscenje.

Glasao sam da srede mail aplikaciju. Vidim da za to mozda ima i najvise glasova, tako da kad budem video da su to sredili, isprobacu novi win 10.

Jezgro je bitno, a ono je skoro gotovo, glavna stvar koja usporava platformu je da na svakom uredjaju (telefonu) sve to radi lepo, znaci vracamo se na pricu oko firmware-a koji sada MS isporucuje kao i na Surface-u, direktno uz OS update..
Uveliko testiraju rtm, dok mi jos uvek zvacemo nesto staro ;)

Poslednja izmena:
Odlično.
Taman će se iskristalisati WP sistem dok mi uđemo u EU pa onda možemo koristiti i Tap to pay :d opciju kao i pregršt drugih novih opcija :)

Cenis da tap to pay zavisi od EU uslova :D Bez ikakvih secure sim kartica i dodatnih aplikacija, ja bih rekao usavrsena Wallet funkcija, eto konacno i nfc da bude u primeni placanja kod nas, koliko znam sve Lumie podrzavaju ovu metodu preko nfc-a. Kada je PayPal dosao kod nas, ovo je sledece sto bi nas iznenadilo :D Svakako da se u Japanu i drugim razvijenim zemljama ovo koristi vec godinama.

Poslednja izmena:
ne mogu nigde na store da nadjem one note od kada sam instalirao win10 na L830...

Nema ga još, dolazi sa narednim build-om, zajedno sa Word, Excell i Power Point aplikacijama.

Jel izaso spreman za instalaciju ili se ocekuje u narednim danima?

Vrh Dno