Šta je novo?

Windows (phone) 10

Aj javi ovde sta i kaako je, da vidim dal da ga stavim na 1020, kako rade Live tiles u vezi ovih programa sa 8.1 , u proslom buildu mi najvise smetalo sto nije bilo Office-a :)

Poslednja izmena:
Instalirao sam, samo da ga podesim i bacim neki screen i utiske. Mora Hard reset kao što sam i rekao, tako da ko neće da radi hard neka odustane odmah .

Office se skida sa store beta , word je 114 mb. Na 630 radi malo usporeno, naročito prilikom prebacivanja sa aplikacija na aplikaciju, isto je tako bilo i prošli put.

9435cf99dcf2878c585939f9641dae42.png
a7a8a2fd67c37f8ed1bbe766a4289eb6.png
a77aee382498bd02b1edb93029c5f9c8.png
5ba636aa5c9dfdab69b42e22618418a1.png
af4227068ba96cff41034a772efd8e2c.png
9e8d7add113c256460c53c5b92747827.png
9c1af101de76ea5741673eecbb625c5c.png

Poslednja izmena:
Ooooo **** ih ... Sto bre nisu ostavili Office hub, objedinjeno i sve na jednom mestu, ovo je sranj€ ! Preko 100mb word, wtf ... Pa sad razumem onaj demo sa telefona na lcd-u ...te app su bas univerzalne, skoro iste velicine ka za PC :D

Poslednja izmena:
@tolero svaka ti cast na trudu, dacu mu sansu bar mesec dana cu koristiti, da vidim dali to ide, valjda nije toliko ocahan build na 1020.

Reci mi mobile data, poruke, pozivi sve to radi lepo?
Music izgleda mocno :)

Nisam sve istestirao,ima bas dosta stvari :) Poruke I pozivi ok,wifi I Mobil takodje ok. Malo su cudne notifikacije,daj udari mi quote.

b05eb4d18cbd90ba88cbf260ba313618.png
9d94e3bf50c190deb937a221bf00ee25.png
4456e980c7aa870bfb7663e68246c6f9.png
697bad8cc55b18ab1c8c3a0d751c23a4.png
8a97db7fe66b9b748ff9c0a64d3aa4f4.png

Poslednja izmena:
@tolero store beta, odvratna ikonica :D

I na pc je isto takva. Ostavljam ga za sada. Videcu kako se ponasa.

Battery saver je sada deo Sistema Ali se she moze pinovati bez problema.
f3b8193449ae3a9e134540eae3f93907.png
1e4e305c91c41127da41b26d3132870d.png
602d7e51447853a6e9180558e97bba10.png

Sistem ponekad deluje tromo ali ove nove video i music aplikacije su brze kao munje. Baš brzo startuju . Mogu da zamislim kako će raditi na ozbiljnijim telefonima kad optimizuju. I office i ostale univerzalne aplikacije dosta brze .

Poslednja izmena:
Probao na L1020, neće da digne sistem nakon instalacije, samo radi restart, nokia..., pa u krug... Vraćam 8.1... ;)

Trebao sam mu na jos 8.1 uraditi hard reset, ovako ubija sa restartom nece daq bootuje 10, sad vracam na 8.1 pa onda 10 opet :D
Problem je sto nece da primi komandu hard reset Volume Down + Power + Camera - non stop samo loopuje.

Trebao sam mu na jos 8.1 uraditi hard reset, ovako ubija sa restartom nece daq bootuje 10, sad vracam na 8.1 pa onda 10 opet :D
Problem je sto nece da primi komandu hard reset Volume Down + Power + Camera - non stop samo loopuje.

Ma tako i meni samo sam držao volume down + power malo duže i pojavio se obaj znak uzvika ili šta već.

Kako su tek sada dodali store beta i ne čudi kašnjenje za pc verzijom koja je dobila novi store pre par meseci. Sigurno ima 2+ meseca kašnjenja u odnosu na pc.

Poslednja izmena:
Ja nisam uspeo da instaliram do kraja na Lumia 930, sve lepo odradi sa onim točkićima oko 15 minuta, i onda krene resetovanje u beskonačnost. Pustio sam ga 20 minuta, ali dalje od windows znaka nije otišao, sva sreća brzo sam vratio sa Recovery na 8.1 verziju.

Ljudi, forum služi da pomažemo jedni drugima.
Što bi čovek gledao par postova unazad pa da se pogubi... Lepo mu kažeš/napišeš, kao što si mu napisao, šta treba da uradi i pomogao si mu extra.

Mrzim kada ti odbruse/dobiješ odgovor "koristi google" ili "imaš u nekom postu od ranije" i tako ti "pomognu" :( (lično/globalnbi stav koji nije uperen konkretno)

Poslednja izmena:
Sad ga vracam na gdr2 ,koji su to indijanci roll back su preko onog alata podesili na gdr1, i ti sad mora da odradis jos jedan update da bi dosao do W10 ....

@tolero reci mi sta si tacno radio posle update-a na w10 posto samo loopuje nikako da bootuje taj novi sistem,probacu hard reset na gdr2 pa onda dalje...

Poslednja izmena:
Sad ga vracam na gdr2 ,koji su to indijanci roll back su preko onog alata podesili na gdr1, i ti sad mora da odradis jos jedan update da bi dosao do W10 ....

@tolero reci mi sta si tacno radio posle update-a na w10 posto samo loopuje nikako da bootuje taj novi sistem,probacu hard reset na gdr2 pa onda dalje...

Restartovao se posle završene instalacije odnosno upao u loop. Izvadio sam bateriju i držao volume down i power. Prvi put me iskulirao i restartovao se ali ja nisam puštao kombinaciju ta dva tastera,držao sam možda 7-8 sek i onda se pojavio uzvičnik .

Dakle

1. Press and hold the Volume down

and Power

buttons at the same time until you feel a vibration (about 10–15 seconds).
2. When you feel the vibration, immediately press and hold the Volume down

button until you see a large exclamation mark.
3. Once the exclamation mark appears, press the following four buttons in this order: Volume up

, Volume down

, Power

, Volume down

. Your phone should now reset and restart itself. (It might take a while for the reset to finish.)

Poslednja izmena:
Uputstvo je super ali su ga oni usložili kao da napadaš Pentagon, a ne običan Hard Reset da radiš :d

Restartovao se posle završene instalacije odnosno upao u loop. Izvadio sam bateriju i držao volume down i power. Prvi put me iskulirao i restartovao se ali ja nisam puštao kombinaciju ta dva tastera,držao sam možda 7-8 sek i onda se pojavio uzvičnik .

Dakle

1. Press and hold the Volume down

and Power

buttons at the same time until you feel a vibration (about 10–15 seconds).
2. When you feel the vibration, immediately press and hold the Volume down

button until you see a large exclamation mark.
3. Once the exclamation mark appears, press the following four buttons in this order: Volume up

, Volume down

, Power

, Volume down

. Your phone should now reset and restart itself. (It might take a while for the reset to finish.)

Care blago tebi kada imas poklopac baterije ja nemam, na 1020 i nisam mogao da ga ugasim, e to je problem, znam ja i soft i hard reset kako se radi, nije to problem, te komande koristim jos od Lumie 800.
Znaci za hard reset je potrebno da je uhgasen telefon, a ja nisam isti mogao da ugasim, drzao sam power dugme 1min i nista (pukao je bootloader) cak ga nije ni ovaj MSov tool mogao da oporavi, koristio sam onaj stariji Nokijin.. Sreca od 8.1 postoji UEFI loader na Lumiama, vratio sam ga brzo na 8.1

Sta mislite da li je pametno da odradim update na Insider na Lumia 520 telefonu? Ili da se saceka jos koji build?

Pa mozes da probas ali nije preporuka za duze koriscenje, svakako probaj, predhodno sve zivo backupuj , ili na karticu ili na one drive...
Kada prestanu da dodaju nove stvari kao do sada onda ce poceti peglanje svega i svacega pred RTM fazu. e onda ce biti daleko stabilniji build, ovo je sada samo za testiranje na drugom WP, ja steta nemam drugi WP pa se zezam sa ovim jednim.

Poslednja izmena:
Ja ću morati da vratim na 8.1 Idem sutra na neki put i nije mi baš praktično sa beta verzijom. Dakle popravili su neke stvari ali postoje još dosta bagova. Sada se može staviti da "pločice" budu kao na 8.1 , dakle onaj paralax efekat, može da budu skroz u boji kao na 8.0. Može da bude pozadina ispod, kada staviš pozadinu biraš transparentnost i odlična je stvar. Biće dobro npr da se stavi neka slika i onda staviš samo par foldera na dnu i neke najbitnije aplikacije. Taman se dobija preglednost. Ima za svakog po nešto, tako da ljubitelji providnih pločica sa 8.1 neće zameriti.

Drugo što sam zapazio je tastatura, pisao sam ranije, meni mnogo bolja nego na 8.1 baš klizi, još samo swype za naš jezik i bombona. Music i Video lete , čak i na l630 se pokreću kao munja, isto i word i outlook i calendar kad ih podesiš kasnije odlično rade.

Dosta je urađeno u odnosu na prošli build ali je očigledno da je nestabilno, još nisu mnogo radili na optimizaciji uostalom kao i na pc. Sada dodaju nove funkcije i ima baš dosta stvari , biće kao i ranije dark i light tema . Batery saver je malo poboljšan. Sms ,People su baš u ranom stadijumu. Nema brige , samo mislim da se tek avgusta može očekivati stabilan sistem sa malo bagova. Sada im to i nije cilj. Ko nije video , ima slika na prethodnim stranama.

E da i ovi klipovi što su kačili winbeta ,wincentral su dosta loši iz razloga što su rađeni bez hard reseta. Sistem tek posle hard reseta i pola sata "prodiše" tako da na klipovima deluje još lošije.

Nema potrebe još da se stavlja, jedino ko ima neki rezervni telefon, bar još mesec i po .

Meni lično odgovara ovako neki fazon , jedino ovaj šuntavi store beta kvari sliku.

8ee50a806691ef7e12f1d007a251ed34.png

Poslednja izmena:
Ja neću da se zezam s tim, imam samo jedan fon, 1520 i sačekaću lepo stabilan build, nije zapelo :D

Nije toliko oko zapinjanja, ali kad bi bar pustili da se skine denim, a ne što prvo mora cyan, pa...
No dobro, važno da se podrška od MS-a počela širiti... Odnosno, nadam se da će WSRT imati sve modele WP telefona, do sada samo MS i nokia, a od skoro i HTC isto može recovery...

Pa nije los build,ima bagova npr pogasis aplokacije a ono ekran crn, pa moras win dugme, pa udjes u ap i koristis taster back a ono flasne - strelica od misa u gornjem levom uglu i tako to :D

Inace ok build, bice jos bolje za mesec,dva... E da ponekad ne moze da pinuje tile ako ides iz app liste, bas bzv. Inace konkretno za 1020 samo da povecaju malo ikonice u status baru, ovako sve ok izgleda, i naravno neke elemente iz 8.1 da skroz prebace u w10 fazonu, tastatura je odlicna!

Poslednja izmena:
Kako radi mail app (Outlook) u odnosu na Win8.1? Jesu li poradili na tome za sada?

Vrh Dno