Šta je novo?

Windows (phone) 10

To ćemo tek videti, nadam se da će opravadati očekivanja, mada iznenađenjima nikad kraja... ono što sam primetio do sada je da je 8.0 bio neprikosloven u radu. Ne verujem da niko od vas nije primetio blagi, povremeni lag, po izlasku iz aplikacije, ne uvek, ali se zna pojaviti... Ono kad brzo na back strelicu izlazite...
Toga nije bilo na 8.0, dok je prisutan na 8.1 i 8.1.1... To sam video na svima L620, L720, L730, L630, L520, L925, L920, L930 i L1020. Nisam imao 1520 tako da ne znam za njega...

Ma ima mozda malo laga i to se jedva primeti. Skoro nikad ga i nema.Ali kad sam poredio moju lumiu 735 i samsung 3 neo nekako bolje radi igrice. Imaju isti hardver samo neo ima 1.5gb rama. Mada se pominje direct x 12 i tu ce biti napredka. Videcemo u svakom slucaju i nadati se poboljsanjima.

To je tacno.Wp 8.0 jeste bio losiji mnogo sto se opcija i mogucnosti tice, ali mnogo mnogo bolji kad se gledaju performanse.Da ne pricamo o trajanju baterije...

O tome pričam... Ja držim sve na on (gps, wifi, 3g), sve app su omogućene... Gura dan, ali kad zapnem na brovajzer, pojede bateriju...
Koliko je moguće to redukovati u w10, ne znam, videćemo sve uskoro...

Ja ga punim min jednom dnevno.Najgore sto od uvece kad odem da spavam, do ujutru(spavam izmedju 6-8sata), baterija spadne za 10-20%.Ako se ne varam kod wp8.0 to se kretalo do 5% max...

O tome pričam... Ja držim sve na on (gps, wifi, 3g), sve app su omogućene... Gura dan, ali kad zapnem na brovajzer, pojede bateriju...
Koliko je moguće to redukovati u w10, ne znam, videćemo sve uskoro...

Ma ima Spartan da kida :D

Ja na L520 imam sve te 'simptome'. Mislio sam da je do fona. Javlja se lag, pogotovo kad izlazim iz IE. Baterija isto krace traje. 8.0 je ocigledno bio vrhunski optimizovan za sve. Al ovde se vec unapredjuju funkcije, verovatno zahtevaju malo jace uredjaje. Mada, kod osnovnih funkcija (pozivi, poruke, mail) ni da stucne. Kao prvog dana. I to je za pohvalu.

Ako ti je za utehu iste simptome sam video na puno skupljim modelima, tako da to nije do fona, već je do sistema... :(

E, to nisam znao.. :/ A dobro, nije mi bas toliko kriticno. Nadam se da ce sledecu verziju optimizovati bolje..

Pominjalo se skoro da Ms radi na hibrid uređaju. Evo jedan zanimljiv koncept inspirisan time . Šta mislite ?

Dobro to je ipak malo preterano ali deluje zanimljivo . Kao Nokia comunicator nekada :)

Zbog kamere, tastature i dvostranog ekrana ova sprava bi bila debela 3-4 cm. To niko ne bi nosio. Još bi se i staklo od kamere izgrebalo kada otvoriš uređaj koristiš na neravnim površinama.
Ovo je kao automobil koji je smislio Homer Simpson.

Sto bi se grebalo staklo kamere? Ne pravi ovo htc, nego Nokia.

Poslednja izmena:
Dobar koncept i nebi bilo debljine 3-4cm nego max 2cm, sto nije mnogo ako ima bar 6inca ekran ;) i ako su amoledekrani u pitanju oni su bas dobri zbog tanjeg profila.

Poslednja izmena:
Svejedno i 2cm je predebelo. Ako staklo od kamere ima direktan dodir da podlogom, lako će se izgrebati.

Lako se to resi. Veci problem su stakla kamere koja se grebu i pucaju cak i kad ima case na telefonu.

Lako se to resi. Veci problem su stakla kamere koja se grebu i pucaju cak i kad ima case na telefonu.

Hehe , kao mom drugaru , kupio covek Nexus 5 , obuko ga u case , stavio foliju na ekran sve u fulu. I posle par dana mu ispadne sa pola metra na asfalt i razbije mu se staklo kamere :S . Sto je najgore nigde ne moze da nadje kod nas da ga kupi .

Inace ovaj koncept tesko da bi dobro prosao. Ipak je sada tu i surface i razni tableti i *******cije.

Bolje malo deblje ali kvalitetnije, IP padne sa metar i ceo rikne, eto koliko je dobro da je trlefon sto tanji, kada je unutra sve jadno odradjeno... Ortak se kleo u kvalitet Apple-a a sada ga ne spominje vise... Meni je 1020 i pored komplexnog dizajna kamere pala sa metar pa sve i dalje sljaka kao i prvog dana, samo je na vrhu malo ulubljena :) Polycarbonat rules ;) kakav crni case, to je za plisane modele..

Poslednja izmena:
Opa :)

Prilozi

• wp_ss_20150127_0001.png
    wp_ss_20150127_0001.png
    133 KB · Pregleda: 227
Ovi SSovi mi se svidjaju,ali nijedan nije iz novog browsera. Nadam se da ce malo lepse resiti tabove.

Nazad
Vrh Dno