Sad sam ih zvao, pozdravljaju te i poručuju da se manje služiš klinačkim ciničnim pod*ebavanjem, jer to ne služi na čast jednom WP fanboju, a i ne ide ti od ruke. :dKuku... Zovi MS srbija i iznesi stav dok još može da se menja... +381113305500
Ne znam zašto, ali mi se čini da ti nekim delovima svog teksta simpatičnu diskusiju pretvaraš u raspravu, nekako mi to sve skupa deluje suviše lično... Neka me ostali isprave ako grešim...! Značili to da bi ti u budućnosti mogao napustiti wp zbog tako, tebi bitnih detalja?
Inače... Na pitanje odgovor... Ništa, baš me zabole...![]()
Mešaš babe i žabe. Ja govorim o mogućnostima na nivou sistema kao takvog, a ne o tome da li će pojedini developeri da omoguće transparentnost za pločice svojih aplikacija ili ne. Uostalom, te aplikacije na 8.1 uvek mogu da stavim u neki live folder i spustim malo niže na ekranu, dok u W10 za sada mogu samo da gledam u blurovane pločice koje zaklanjaju wallpaper bez alternative.Nemaju sve aplikacije transparent, nemoj mlatiti praznu slamu. I to sto pricas da se u 8.1 homesreen slaze sa ostatkom, pa slaze se i na w10. Stvarno ne razumem sta pokusavas da kazes. Uostalom, niko te ne tera puskom da update-ujes. Meni su mnogo bitnije ostale stvari, pogotovo outlook. Jer mi je do sada i na and i na wp mail aplikacija sluzila za citanje mail-a, a za slanje sam koristio pc zbog text edita. Konacno cu moci da budem siguran da mail izgleda bas onako kako ja zelim.
Mene može da povredi i uvredi samo neko do koga mi je stalo, e sad, ako ti misliš da si toliko bitan u mom životu, onda ok.Bio sam fin, a ako sam te povredio ili iznervirao svojim stavom, to mi nije bila namera. Tako dolazim do zaključka da nisi baš svoj. Imaš problem, služiš se terminologijom koja ima izvrsne veze sa mojim obrazovanjem... Nemoj da zbog tvojih ishitrenih ličnih stavova admini zaključaju ovu temu.
Još jednom, oprosti, ako sam iz bilo kog razloga uspeo da te dovedem da gore navodiš ******štine, kao što je "ciničnih..."
O tvog sledećeg napisanog dosta zavisi, dali si u stanju da budeš svoj i spustiš loptu i ne pišeš neke stvari nesmotreno.
I da te ispravim, kad zbog tebe pravim offtopic, nisam samo wp fan, volim jednako ios i android, kao i sve ostale!
Pozdrav od mene!
Kakav "atak na ličnost", ko to uopšte pominje, zaista ne znam o čemu pričaš...@Yojimbo Liče, u problemu si. Ako ti je izmena homescreena atak na ličnost, onda je bolje da se zatvoriš negde. I sa w10 promenom, wp je mnogo drugačiji od andr i ios-a. Ne vidim svrhu stalnog poređenja kad se svi pozajmljuju međusobno jer nema tu šta revolucionarno da se izmisli.. A mene taj homescreen najmanje zanima, na njemu provodim najmanje vremena.
Mnogo daješ sebi za pravo, samo ću to reći.
Nisi dobro shvatio Yojimba. Yojimbo je negodovao upravo zato što nije optimista da će biti omogućena opcija da start screen izgleda kao i na 8.1.
Izmena uopšte nije minorna, jer se radi o drugačijem konceptu. Prvo su uneredili osmicu za desktop nametanjem pločica tamo gde im mesto nije, a sada kasape WP prema desktop varijanti da bi veštački isforsirali "unified" priču.
To se ne vidi samo kroz ovu zbrku sa startnim ekranom, nego i kroz zamenu ellipsis menija hamburger menijem u prikazanim "unified" aplikacijama.
I puno sreće sa ubačenim senkama kada budeš skrolovao start screen nadole.
Crni ili beli delovi služe da estetski istaknu minimalizam čitavog UI-ja i potpuno su konzistentni sa izabranom temom, bila ona dark ili light.
U 8.1 imamo wallpaper koji se savršeno vidi kroz pločice pri čemu istovremeno sam koncept pločica ostaje estetski dominantan.
U ovome što smo do sada videli od W10, niti se wallpaper vidi kako treba, niti pločice dovoljno dolaze do izražaja zbog opšteg šarenila.
Ko ne vidi razliku između minimalizma Modern UI-ja i androidizacije, ja mu ne mogu pomoći.
Reč "androidizacija" ne upotrebljavam u pežorativnom smislu, jer kod Androida takve stvari izgledaju kako treba zbog potpuno drugačijeg koncepta sa ikonicama, vidžetima i otvorenim sistemom koji dozvoljava kastomizaciju po želji.
Ovde je jednostavno reč o lošoj implementaciji tuđih rešenja i gubljenju identiteta, bar u ovoj fazi koju su nam prikazali pre neki dan.
Maps su Bing mape, Here su Nokia mape, za EU su sigurno bolje Here, za US su i Bing dobre..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari