Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ok build . Uradio sam hard reset pa dok se uradi update svih aplikacija potrajaće .

Evo šta je popravljeno

Insider Hub is now included again!

Mobile hotspot functionality has been fixed.

Voice input has been updated to add support for Japanese and >- English (India) speech recognition.

Single hop updates are again available from Windows Phone 8.1 to Windows 10 Mobile Insider Preview for all devices.

Two-factor authentication is fixed when setting up a device for both text and phone authentication.

Start screen will successfully load instead of failing with "Loading …" displayed in a loop until device was rebooted. (We are still tracking down an issue were it may show "Loading …" for a few seconds.)

Quite Hours\Do Not Disturb has been fixed.

Delay in showing date and time on Lock screen has been improved. -Pinch and zoom in Maps now works as expected

Neki problem ...

After rebooting your phone, you won't see notifications, such as new messages, until you unlock your phone. After that, you should see notifications for new messages just fine. "zStorage" appears in the Settings app under System and clicking on it causes the Settings app to crash.

Camera upload to OneDrive may not be enabled based on prior settings. To fix this, make sure you are running the latest version of OneDrive by opening the top left navigation bar, then settings on the right to verify that camera upload is turned on and you have the latest app (version 17.2).

Insiders will not be able to move from Slow to Fast rings temporarily; we are working on a fix but in the interim to move a device from Slow to Fast you will need to use the Windows Phone Recovery Tool to first start on Windows Phone 8.1 and opt directly into the Fast ring.

Additional languages for speech and keyboards won't be available until tomorrow (9/15) and will error if you try to download. If you already have languages for speech and keyboards downloaded to your phone prior to upgrading, they will remain and available to use

Posle hard reseta faliće default sms app . Veroavtno su u tranziciji prelaska na onu univerzalnu skype aplikaciju pa otud problem.

Evo link za skype messaging https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/messaging-skype-beta/9wzdncrdtbtq

A evo I za sms https://www.microsoft.com/en-us/sto...e13c80037e7943b19e2)(259740)(2542549)(vb_wp)()

Posle dužeg testiranja baciću neku ocenu.

instalirao jutros na lumiju 830. radi lepo. hotspot radi, start i lock screen se brze prikazuje. deluje malo zivlje. nisam radio hard reset.

kod mene je sada 10.0.10536.1000

Imaš posle još jedan update završava se 1004.

Bolji build od prošlog ,ubrzano je . Videću kako se ponaša baterija kada ga napunim kasnije skroz.

Pored onih ispravki koje sam okačio ubacili su za sve telefone onaj One - Handed Mode , kao što ima iPhone inače. Ukljucuje se dugim pritiskom na win taster.

Poslednja izmena:
aha, moram probati kasnije kad budem na wifi da vidim sta ce jos da skine. ali i sa trenutnim buildom koji imam, ispravljeni su svi navedeni bugovi. osim valjda update-a u store-u. nisam probao. taj mod sa smanjenim ekranom sam vec imao. ali ne funkcionise bas najbolje, nisu aplikacije optimizovane za tako nesto..

I dalje imam delay prilikom otkljucavanja, odradio Sam hard reset... Bolje I za nijansu brze radi Ali nije na nivou 8.1

Biće to dobro, samo strpljenja.Ko hoće da čačka nek čačka, tako je bilo i sa PDF 8.1. Realno nemam vremena da isprobavam sad beta 10ku.
Treba kritikovati i nalaziti zamerke ali je glupo donositi konačan zaključak za nešto što je još uvek nezvanično.

Jedno pitanje (radoznalost). Jel' Windows 10 Mobile dobio mogućnost da se IP adresa podesi ručno? WP 8.1 nema tu mogućnost.

Mislim na IP, da telefonu mogu da dodelim fiksnu IP adresu tipa 192.168.1.22.
To ne može da se promeni a vidim da su neki tražili od Majkrosofta da to doda u WP 8.1.

Mislim na IP, da telefonu mogu da dodelim fiksnu IP adresu tipa 192.168.1.22.
To ne može da se promeni a vidim da su neki tražili od Majkrosofta da to doda u WP 8.1.

aaaa... mislis na lokalnu ip adresu. Nemam pojma nije mi palo na pamet nisam imao razlog da menjam lokalni ip.

Na to ne bih računao. MS ne dozvoljava nikakav pristup sistemskim fajlovima zbog ugrožavanja bezbednosti i stabilnosti sistema.
@MICROV91
Nije ni meni dok nisam pročitao da to treba ljudima da bi se povezali na internet na poslu gde svaki uređaj u mreži mora da ima fiksnu IP adresu, po nalogu administratora.

Poslednja izmena:
Ako vec mobilna verzija deli core sistema sa full desktop verzijom, onda mogu da daju dozvolu pristupa fajlovima na slican nacin ili npr kroz developer mode.
Sto se tice hosts fajla, njemu svakako sem web developera niko i ne pristupa(a i u njemu po defaltu nema nista :)). U ostalom postoje permisije i vlasnistvo, pa se to lako resi ko moze da pristupa a ko ne...
Ako nista drugo ovo bi bio, po meni, samo uvod u pravu vrednost continuum-a.

gubi mi mobilnu mrezu na zadnjem buildu.. mts. menjao sam modove mreze 3g/4g ali ne pomaze..
edit: posle restarta je ok, videcu za dalje

Poslednja izmena:
Ja nisam morao da restartujem...zasad je ok, nije mi jasno zašto nije reinstalirao appove, točkići su radili dok je bio spakovan, sve dotle sam imao WiFi, tri updatea kako i rekoše, u "about" sve kako treba...ne dira mi se ništa da se ne zablesavi na koji dan kao ranije :D

Ima li neka fora da ga nateram da skida update?
Ovo je stvarno maltretiranje...Cak sam odradio i restart telefona

Ja ocekujem negde oktobra rtm verziju .

6 Oktobra predstavljaju Lumia 950 I 950 XL , prodaja verovatno krajem oktobra ili početkom novembra . Biće fazon kao I sa win 10 . Mada dok dođe do operatera I dok ga puste biće kraj godine.

@nemanjabgd84 . Probaj da reinstaliraš insider app pa ponovo izabereš fast . Ja sam ga skinuo tokom noći I instalirao , prespavao sam skidanje :)

6 Oktobra predstavljaju Lumia 950 I 950 XL , prodaja verovatno krajem oktobra ili početkom novembra . Biće fazon kao I sa win 10 . Mada dok dođe do operatera I dok ga puste biće kraj godine.

@nemanjabgd84 . Probaj da reinstaliraš insider app pa ponovo izabereš fast . Ja sam ga skinuo tokom noći I instalirao , prespavao sam skidanje :)

App sam svakako morao da instaliram ponovo nakon hard reseta. Greskom sam napisao restart malopre...Posle 2 sata je krenuo da skida, pa stao, pa nastavio. Sada vec pola sata instalira, verovatno prvi build

Nazad
Vrh Dno