Šta je novo?

Windows (phone) 10

Koji si instalirao, ovaj 400-500 i nešto na Threshold 2? Koliko znam, ne možeš da ideš nazad, da vratiš prethodnu verziju. Možeš probati da vidiš šta ti crpi bateriju, pa da mu ne dozvoliš da radi u pozadini. Drugo što bih ja uradio je nadogradnja na Redstone, uđeš na Release preview na insajderu. To je možda i najbezbolnije, bolje i od hard reseta u smislu što nećeš čekati da tu se sve aplikacije ažuriraju, da se svuda opet uloguješ i slično.

Za neke nezgodne situacije imamo tu i WDRT, njime možemo da se vratimo na 8.1, mada nećeš tako nešto morati.

Bio sam na Release Preview pre mesec dana kada sam kupio 950xl i iste probleme sam imao i tad. Ne znam koja je verzija bila u pitanju. Za mene nema W8, ovo je nativni W10 telefon.

Vracas ga na pocetak pomocu aplikacije windows device recovery tool na racunaru,to sam radio vec nekoliko puta kad nisam bio zadovoljan onim sto sam imao na fast insideru. Isto imam 950 xl .

Poslednja izmena:
I to za WiFi ti se dešava na svakoj WiFi mreži ili samo na jednoj (kod kuće)?

I šta ti kaže u battery, šta ti najviše troši?

I meni je pojeo bateriju, neverovatno...

4lOm0zb.jpg

T1sft0l.jpg

Poslednja izmena:
Jel si zatvorio sve tabove u Edge-u?

Nema veze sa tabovima. Meni je sve bilo ugaseno u sleep modu, pa opet sve trosi mnogo vise nego inace. Barem 15-20% vise.
Mada ja bih rekao barem 50% vise.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Uvek zatvaram sve tabove kad izlazim iz edge, ali i pored toga susi bateriju...

Sent from mTalk on Lumia 640

Malo pojasnjenje s moje strane. Jasno se secam da sam juce dobio update na .545.
Medjutim sad vidim da je nesto drugo posredi tako da nemam pojma sta se desava.

2016-08-11.png

Po ovome ispada da je Edge skoro sve sto je trosio bateriju, trosio tokom koriscenja, a ne u pozadini. To mi deluje cak i normalno. Inace, mozes imati bolji uvid u to sta ti je trosilo bateriju dok si spavao ako umesto 24 sata odaberes da ti prikaze potrosnji u poslednjih 6 sati.

A ovo sa WDRT mi nije jasno... Bas cu probati svoju l532 da povezem da vidim kako ce mi pisati.

Poslednja izmena:
I mamu im njihovu, kako su zakopali WDRT... Jel vi uspevate da je skinete sa Microsoftovog sajta? Mislim da mi je uvek skoro i bio problem da lepo ukucam na Googlu sta zelim, i da skinem WDRT ko covek. Sad vidim samo opciju da ga skinem sa Softepedije. Nasao sam i na Microsoftovom sajtu, ali nisam nasao odmah onako lepo link, nego treba da im odgovorim na celu malu anketu dok ne dobijem napokon link da ga preuzmem. Mozda i ja nesto ne primecujem, mozda ima nesto jednostavnije?

Da, i to za WDRT je normalno izgleda sto se oni brojevi ne poklapaju sa onim sto bismo mi ocekivali. :)

Prilozi

• 2016-08-11.png
    2016-08-11.png
    37.7 KB · Pregleda: 93
I...? Jubilarni update je bolja?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Pogrešno slovo hahahah :D

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Jos nema jubilarnog

vLhEuo3.jpg

Jutros vidim poruku Updates were installed, ne znam sta mi to instalirao niti koja je prije verzija OS prije bila.

Edit: Sada vidim da je vec pisano o tome i da se ne zna sta su ova nova azuriranja :)

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Meni se sve isto na ovom update-u na 950, ali pisao sam vec u temu 950 da mi je kamera losija.

Mene opet zeza da kad upalim mobilni net neće da radi, i na .545 mi se javilo i juče i danas.
A radilo je normalno jako dugo, mrzi me sad da tražim datum kad sam postovao ovde isti problem.

Je li to do MTSa ili do WPa?

Najjednostavnije rjesenje da ukljucis pa iskljucis avionski rezim. A mene bas iritira sto se cesto desava da me izbacuje na Home screen iz aplikacija gdje koristim tastaturu

Sent from mTalk

Rešim tako što tražim mrežu ponovo i onda proradi, ali svejedno je *****no.
Nisam znao za avion, tnx.

Ja sam to sasvim slucajno provalio, do tada sam resetovao telefon... Koliko razumem to je do MTS.

Sent from mTalk on Lumia 640

Prije bih rekao da je do tel. jer se desava i na drugim mrezama.

Ima li neko ovaj problem sa izbacivanjem iz aplikacija dok se koristi tastatura? Dok sam ovo pisao 3 puta me bacilo na pocetni ekran

Sent from mTalk

Ima li neko ovaj problem sa izbacivanjem iz aplikacija dok se koristi tastatura? Dok sam ovo pisao 3 puta me bacilo na pocetni ekran

Sent from mTalk

Meni se cini da sam ja imao tako nesto ranije - mozda sa nekim starijim verzijama na Threshold 2, nisam siguran. Nemoj me drzati za rec ipak, ali mislim da mi je na nekom buildu (jos oko 100 i nesto, ili ranije - po mojoj proceni) to pravilo problem dok sam kucao mejlove na primer (kucam prevlacenjem preko tastature, i da, meni je tada Outlook pucao, nije se samo "minimizirao"). Na Redstone nisam imao takvih problema do sad, mada sam i skoro odmah nakon prelaska na Redstone uradio i jedan hard reset bez povlacenja backupa. Imam utisak da mi se od nekog tamo builda 150-200 nesto zeznulo, i to mi se i kroz backup provlacilo (backup pamti sta je dodatu u tastaturu)...

A ono, verovatno je i jedno i drugo, tj. do mreze, a telefon mrezi ne uspe da izvadi fleke. :) Mislim da je ona fora sa airplane mod najjednostavnija i najbrza. To se s time valjda i moja devojka zeza na lumiji 630, wp8.1.

Sent from mTalk
meni se desava da mi spusti tastaturu dok kucam broj da nekog pozovem.. samo nestane dial pad..

i u zadnje vreme mi se desava da kad iskljucim alarm, on zvoni posle 3 sekunde ponovo..

Poslato sa Note 3

Gari, pa ti ne braniš MS samo ovde, nego i širom interneta :D .

Šta im trebaju ovakve ******štine, objave datum pa onda pomere pa objave drugi datum pa onda soon,
neozbiljni ispadaju, ne znaju ni sami šta rade, ćuti i radi i izbaci kad završiš sve.

Vrh Dno