Šta je novo?

Windows (phone) 10

@psy Razjasni mi jednu stvar, pomalo mi je nejasna. Jesi li ti zadovoljan desetkom ili nisi ? Nekako mi se cini da stalno hejtujes, a ne znam razlog, ako je do telefona zafljaci ga u zid i zavrsi agoniju. Stvarno bih voleo da mi pojasnis svoje motive. Pozzz

Podnošljiva je 10ka zbog količine dodatnih funkcija, ali ne mogu reći da sam zadovoljan. U nekim momentima se osećam kao da sam se vratio na Android ICS. Sad od .218 je popravljen kod mene što se tie stabilnosti, ali opet ga moram restartovati na par dana jer prestane da sarađuje i neće da otvara kameru, Edge, itd.

Da sam u mogućnosti vrv bih uzeo lepo 300€ i kupio neki kršteni Android (Nexus?), ali pošto sam jedva sakupio i ovih 100€ za 640ku... tako mi je kako mi je. Narednih godinu dana jer teško da ću moći da menjam tel. ranije, a do tada se možda i sredi Win kako treba, a nadam se da hoće jer mi sam Win odgovara. :)

Poslednja izmena:
Kakva je situacija kod vas sa Viberom zadnjih dan-dva ? Do tada je radio dobro, poruke i notifikacije su stizale istog trenutka..zadnjih dan-dva zeza. Ne stizu notifikacije, mora da se udje u aplikaciju kako bi se videle i procitale nove poruke.

Svud zeza Vajber već par dana.

Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Sad od .218 je popravljen kod mene što se tie stabilnosti, ali opet ga moram restartovati na par dana jer prestane da sarađuje i neće da otvara kameru, Edge, itd.

Bas tako... Ocekujemo da ce to biti dobro, ali ipak - bas i moja devojka gledala telefone ovih dana po netu, nije da sam joj preporucivao neku lumiju. Sta da joj predlozim da kupi telefon, pa da mora da ga restartuje svaki cetvrti dan. OK, mi smo instalirali desetku jer nam se novi sistem dovoljno svidja da mu ovo tolerisemo, ali ako nekoga ne interesuje mnogo da li mu je OS od Googla ili Microsofta, trenutno stanje ga ne bi odusevilo. Osim ako se ove pomenute stvari ne desavaju na novim lumijama koje su stigle s desetkom.

Ne znam za probleme stvarno sa w10m. Evo meni vec nekih 20ak dana lumia sljaka bez da mi je trebao restart, ili da mi je kresovala neka aplikacija. Sve mi stize na vreme, alarm radi, WA, 9gag itd. My tube radi odlicno a silovao sam ga poprilicno. Brzo reaguje, fluidan je stvarno dosta. 218 build.

Počne stranica prikazana u Edgeu da mi skakuće posle nekoliko dana korišćenja, pa moram da ga restartujem. Dešavalo mi se i da se u još nekim aplikacijama slika pobrljavi - mtalk i OneNote, s tim da razumem situaciju s mtalk, a OneNote - nisam imao taj problem neko vreme već, možda je i ispravljeno. Dragi mi je da čujem da vama radi po dvadeset dana već, to je sve napredak. :) I opet, ja sam zadovoljan kako mi radi, samo to da isprave, ali što se tiče ispravki za Edge, to ide malo sporije jer ažuriranja dolaze zajedno sa sistemom. Ali biće. :)

Hehe, dešava mi se da tako pogrešim kad kucam prevlačenjem. :D (to sa bazenom... :) )

Počne stranica prikazana u Edgeu da mi skakuće posle nekoliko dana korišćenja, pa moram da ga restartujem. Dešavalo mi se i da se u još nekim aplikacijama slika pobrljavi - mtalk i OneNote, s tim da razumem situaciju s mtalk, a OneNote - nisam imao taj problem neko vreme već, možda je i ispravljeno. Dragi mi je da čujem da vama radi po dvadeset dana već, to je sve napredak. :) I opet, ja sam zadovoljan kako mi radi, samo to da isprave, ali što se tiče ispravki za Edge, to ide malo sporije jer ažuriranja dolaze zajedno sa sistemom. Ali biće. :)

Hehe, dešava mi se da tako pogrešim kad kucam prevlačenjem. :D (to sa bazenom... :) )

Prvi put čujem za ovo , takođe mi nisu jasni ni ovi silni restarti , telefon se ne restartuje sam niti imam potrebe da to radim.

Očigledno je da neka kombinacija instaliranih aplikacija i modela telefona dovodi do problema . Drugo objašnjenje nemam .

Hvala i od mene Niki. Mučio sam se' dok nisam pročitao tvoj post.
Pozdrav

Sent from mTalk

Jednostavno mi se desi da neće kameru da pokrene, ne samo camera app već ni jedna app ne može da pokrene kameru i samo se spuca kad pokušam... Camera, Instagram, 6tag, camera 360, one shot... Jedino restart pomogne.

Isto se desi da telefon ne može da drži više od jedne ili dve app u pozadini. Kao da mu se zaguši ram. I to ne neke zahtevne već messaging, phone, calendar, outlook... Bukvalno čim otvorim jednu app on ugasi drugu. Isto restart pomogne na neko vreme.

Poslednja izmena:
Jednostavno mi se desi da neće kameru da pokrene, ne samo camera app već ni jedna app ne može da pokrene kameru i samo se spuca kad pokušam... Camera, Instagram, 6tag, camera 360, one shot... Jedino restart pomogne.

Isto se desi da telefon ne može da drži više od jedne ili dve app u pozadini. Kao da mu se zaguši ram. I to ne neke zahtevne već messaging, phone, calendar, outlook... Bukvalno čim otvorim jednu app on ugasi drugu. Isto restart pomogne na neko vreme.

Hard reset, hard reset... Jedini lek.

Sent from mTalk @ L640 LTE

Jooooj svemogući hard reset! Rešava sve vaše životne probleme!

Vara vas žena? HARD RESET!

Imate čukljeve? HARD RESET!

Zapatili ste AIDS? HARD RESET!

PA šta misliš da sam drugo uradio??? Nisam retard i nisam od juče na Winu... Radi nedelju dana posle hard reseta i krene da brljavi opet isto.

Poslednja izmena:
U principu identican OS na vise telefona , a drugacije se ponasaju. Aj da je pad u performansama, pa da kazemo da je do konfiguracije. Ali to da nece nesto da otvori ili da kresuje, sta znam. Posle hr-a bi trebalo da legne sve na svoje mesto sto bi se reklo "fabricki". Ne znam zasto ti se to desava. Guglao sam ali nigde resenja. Meni je 640XL sljakala bez takvih problema isto.

Poslednja izmena:
Ja od verzije 164 nemam nikakve probleme a sa ovom zadnjom je samo još brži odziv aplikacija. Ni jedan jedini reset ni restart.
L640LTE

Iskreno mi je žao što imate problema sa restartom kod mene na 735 za sada radi sve bez greške bild 218 nije mi namera da provociram bilo koga ali znam koliko ume da nervira kada nešto ne radi kako bi trebalo. Kako god imam nameru da se zadržim na ovom Os i jedva čekam nove modele sa windowsom.
Soylent Green is People

Ništa. Ovaj .218 build je popravio neke sitnice kod mene, sledeći će još neke... Možda na .900 i nekom proradi skroz kako treba. :D

Prvi put čujem za ovo , takođe mi nisu jasni ni ovi silni restarti , telefon se ne restartuje sam niti imam potrebe da to radim.

Očigledno je da neka kombinacija instaliranih aplikacija i modela telefona dovodi do problema . Drugo objašnjenje nemam .

I ja pretpostavljam da je do telefona. Mada dešavalo mi se to češće na .29 i tim ranijim buildovima. Od .1xx mi se desilo tek relativno nedavno u OneNote. Što se aplikacija tiče, da, utiče u to - sigurno bi mi se to ređe dešavalo da ne koristim Edge, a i Mtalk. Zato sam se vratio na Tapatalk.

Inače, da, ni meni sad telefon ne restartuje ni ne zapucava, samo se pojavi tako taj problemčić koji se reši restartovanjem. I to da se slika pobrljavi - možda mi se više neće dešavati to u OneNote, nije se radilo već neko vreme, a koristim ga često. Na .29 se dešavalo da se slika na celom telefonu pobrljavi tako - u aplikacijama, na početnom ekranu, pa i na glance screenu.

Jooooj svemogući hard reset! Rešava sve vaše životne probleme!

Vara vas žena? HARD RESET!

Imate čukljeve? HARD RESET!

Zapatili ste AIDS? HARD RESET!

PA šta misliš da sam drugo uradio??? Nisam retard i nisam od juče na Winu... Radi nedelju dana posle hard reseta i krene da brljavi opet isto.

Nisam video da si radio hard reset ili sam pomešao tvoj post sa nečijim, ko je napisao da je sa Advisorom odradio upgrade, da nije radio HR i da mu sve besprekorno šljaka.
Sorry ako sam omašio.

P.S. mikiPSY je to napisao. Sorry.

Sent from mTalk @ L640 LTE

Poslednja izmena:

Koje build imaš na telefonu? Ako je redstone, onda ništa nije čudno, pritom ovaj problem sa kamerom javlja se na Redstone-u, upoznati su sa tim problemom i rade na rešenju istog.

Jel moze da se podesi da se linkovi koji se dobiju putem mejla (npr) otvaraju direktno preko aplikacije (npr.link s tvitera preko tviter aplikacije) a ne preko edza? :)

Sent from mTalk

Jel moze da se podesi da se linkovi koji se dobiju putem mejla (npr) otvaraju direktno preko aplikacije (npr.link s tvitera preko tviter aplikacije) a ne preko edza? :)

Sent from mTalk
To mi je jedna od najgorih stvari na wm. Bilo bi dobro da se nekako sredi

Koje build imaš na telefonu? Ako je redstone, onda ništa nije čudno, pritom ovaj problem sa kamerom javlja se na Redstone-u, upoznati su sa tim problemom i rade na rešenju istog.

Za insajder imamo posebnu temu. Ovde se piše o zvaničnim buildovima, a i piše mi u potpisu da sam na .218 :p :d

Za insajder imamo posebnu temu. Ovde se piše o zvaničnim buildovima, a i piše mi u potpisu da sam na .218 :p :d

Ne vidi nam se potpis u mtalku i tapatalku.

Uzgred, uklonim neke od aplikacija, i baterija bolje drži... :| A aplikacije nisu neke za koje bih očekivao da rade u pozadini. Juče deinstalirao neke od aplikacija, napunio bateriju, sada već popodne jašem telefon i slušam muziku - on na 30 i nešto %... Nekima to i nije naročito, ali s mojim telefonom i na 8.1 mi je bilo uobičajeno da ga punim oko 26 sati nakon poslednjeg punjenja, s tim da sam morao i onda ranije da ga punim kad ga koristim ovako kao što ga njakam danas.

Da vidis tek kad kliknes na link na FB ili Twiteru a Edge reloaduje prethodnu stranicu koju si u njemu gledao... To je tek da se upucas u glavu...:wall:

Dva dana se niko ne oglašava ? Da li to znači da smo odustali od WM10 ili smo se rešili bug-ova ? :D

Nismo se rešili.
Ovo se zove moć navike :d

Već neko vreme nije izašla nova nadogradnja za 10586 pa nema ništa novo po tom pitanju a insajder verzije imaju svoju temu.

Inače, u svakodnevnom radu nemam bagove sa .218. Ne bih baš rekao da je u pitanju moć navike. Sve je manje bagova i razloga da se ljudi žale.

Vrh Dno