Šta je novo?

Windows (phone) 10

da se vratimo temi da li u aplikaciji groove music (muzika gruva :D) imate problem sa konektovanjem na ms nalog? ako mi je region podesen na Srbiju onda imam problem da se kontekujem (prijavim) na nalog ako mi je podesen na USA onda mogu :p moguce da je ovo neka zavera, ljudi pomozite mi da resim problem :D Kada sam konetkovan (prijavljen) na nalog onda u spisku izvodjaca imam i njihove fotografije, a kada nisam onda ih naravno nemam!?

To su nam tako napravili, ako nam je region Srbija, onda ne mozemo da se ulogujemo. To im je tako jedna glupost, slicno kao i sa kortanom. Potrebna je za odredjene manje-vise osnovne funkcije, kao ako bismo hteli da podesimo quit hours (il kako se vec to zove), a mi sa regionom u Srbiji ne mozemo da je instaliramo.

Tako je Sale, pali lepo na burek forum s tom ćirilicom sa ostalim turbo gibaničarima pa "pokrećite ponovo"... Srpski i tehnički izrazi nikad zajedno, neki nikako da nauče...

Ja sam d e b i l... Prebacio TapaTalk na internu memoriju i sad resuming traje sekund i ne puca kad pokušam da upload-ujem fotku! :D
Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Ja sam d e b i l... Prebacio TapaTalk na internu memoriju i sad resuming traje sekund i ne puca kad pokušam da upload-ujem fotku! :D

Hehe, bitno da radi. :D

Prebaci sve app na internu. Ja sam sve prebacio i nikakvih problema!

Inače, sad sam prvi put primetio da kad neko deli moju sliku na facebook beta, izađe mi obaveštenje u notifikacijama sa sve slikom i opcijom da direktno odgovorim

Poslednja izmena:
Inače, sad sam prvi put primetio da kad neko deli moju sliku na facebook beta, izađe mi obaveštenje u notifikacijama sa sve slikom i opcijom da direktno odgovorim

Jel to savet da sve app stavljam na internu memoriju,ili...?

Jooj...nista,cekam sledeci apdejt,tj. build pa cu definitvno na hard reset.
Inace,da javim zasto su mi kasnile notifikacije.
Fon je po difoltu bio na 4g,a otkacih tu funkciju kod operatera,tako da imam samo 3g.
Promenio sam tu opciju u 640xl i sada stizu obavestenja ok.

Добро је преведено. Веруј ми. Ја користим те изразе још од прошлог века! Баш тако!
Developeri, су како ти кажеш, особе које су у спрези. Знамо их како "програмери" и "пројектанти". Ови други пројектују, односно израђују план израде неког програма. Одређују функцију и изглед програма и дају програмерима задатак да га направе.

Не треба се предати не исправим фразама, зато што су ружне за наш језик и уносе забуну код омладине које хоће да науче нешто!
И да, не разумемо се, зато сам и ово написао!
Majko mila... Molim Vas da pustite ljude da pricaju/kuckaju kako hoce. Ni Vas niko ne ispravlja u pravopisu, a mogao bi...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Edge + 3G + losa mreza + saltanje 2G/3G = rip battery. Pa, ovo jede bateriju dok trepnes, ode 50% za 3 sata. Na Wi-fi non-stop izdrzi barem 2 dana lagano.

Шта вам значи та реч "build"?
Мислим да би та енглеска реч требала значити "верзија". Исправите ме ако грешим.
Нема потребе толико урнисати наш српски језик! Ево још мало ваших фраза.

Update - обнова
Apgrejd - надоградити
Hard reset - фабрика подешавања
Soft reset - покренути поново

Kakva poruka za potpis ***! :d

Прекосутра да дате свој глас, па да покренемо поново наше фабрике подешавања! Апгрејдујмо србију!

Poslednja izmena:
Судећи колико је све прсло капирам да нам после прекосутра следи само неки нови ''build'' актуелних поставки, вероватно са још више багова, глупости и нестабилности, у стилу виндоус 10 мобајл :d

PS
виндоус 10 мобајл инсајдер те лаже, неверуј штати каже!

Poslednja izmena:
Kad većina neće da upgrejduje sistem, a ne vole sadašnji. Bar sada ima za koji.

/off topic
Kad se nadju pismeni informaticari i pismeni profesori srpbskog jezika i standardizuju reci, izraze i sta ti ja znam, onda cu pisati pravilno. Do tada mogu da pisem/kucam kako mi se cefne. Ako budem nasao posao u Srbiji, razmislicu da u pisanje po forumima ukljucim nasa laticna/cirilicna slova, ovako dok god radim za strance koji me hrane i placaju mi racune, **** mi se za srpski jezik i pravopis. Izuzetak je da i dalje plajvazom na tefteru uvek, ali uvek pisem na cirilici.

Ne vidim nikakvu vezu sa temom.
Hajde da prestanemo...

Kako da obrisem aplikacije iz prodavnice koje danima stoje da su na cekanju a isto tako i u aplikacijama pise da su na cekanju iako sam neke deinstalirao ,nikakvu mogucnost mi fon ne daje ,niti brisanje niti pauziranje ili deinstalaciju?e1.pnge2.pnge3.png

Probaj ovo stavi aplikaciju da se skida, udri pause all, kazi resume all i trebalo bi da nestanu pending aplikacije.

Ja sinoc presao preko advisora na win 10 mobile. Bez ikakvog HR, telefon radi kao sat. Ja zadovoljan. Lumia 640 lte.

Ja sinoc presao preko advisora na win 10 mobile. Bez ikakvog HR, telefon radi kao sat. Ja zadovoljan. Lumia 640 lte.

Ja sam na moru proslog leta kupio jedan sat, kad mu namestim vreme - sve super, kuca i tako to, a sutradan pokazuje pola sata manje ili vise... :D
Malo se zezam, i meni lepo radi desetka. :)

I neispravan sat je tačan dva puta dnevno. :d

@psy Razjasni mi jednu stvar, pomalo mi je nejasna. Jesi li ti zadovoljan desetkom ili nisi ? Nekako mi se cini da stalno hejtujes, a ne znam razlog, ako je do telefona zafljaci ga u zid i zavrsi agoniju. Stvarno bih voleo da mi pojasnis svoje motive. Pozzz

Desetka se popravlja. Sve manje bagova. Na .218 mi je ostao samo jedan - to što puca Restrict background data. Nije da mi ga treba ali bih voleo da radi ako mi zatreba.
Nemam vise problema sa praznim ikonama/pločicama i osim mTalk-a nijedna aplikacija mi ne puca.
U najavi je .242 koji interno testiraju ali ne znam kad će i da li ćemo baš ti verziju dobiti.

Ima li nade da dobijemo u potpunosti funkcionalne facebook i fb mesendzer aplikacije, sa svim featursima koji postoje na androidu ? Ista stvar i za Viber ?

Koliko vidim sad, rekao bih da je to skroz izvesno. I zašto i ne bi napravili tu aplikaciju, inače bi im bilo super da imaju aplikaciju za desktop, a sa univerzalnom aplikacijom će onako usput pokriti i jednu mobilnu platformu. Rekao bih da je to jedan od razloga zašto daju Windows 10 džabe.:)

Znam ja da ce oni imati aplikacije, ali postavlja se pitanje koliko ce one biti slicne onima na androidu ? U tom grmu lezi zec ;)

Znam ja da ce oni imati aplikacije, ali postavlja se pitanje koliko ce one biti slicne onima na androidu ? U tom grmu lezi zec ;)

Baš to pretpostavljam da će isto biti slučaj. Ako i ne mare za nas koji činimo oko 3% korisnika, mariće za gomilu ljudi koji će moći da imaju ove aplikacije na kompjuterima (uključujući laptopove), pa još usput i za tablete... Bazen je to moje mišljenje. :)

Vrh Dno