Šta je novo?

Windows (phone) 10

Nervira me to spajanje, jer mi te microsoft poruke i skype kontakti van skype-a apsolutno ne trebaju u imeniku, ili bilo gde.

Uradio sam ovako kako je @jocic10 rekao i tim sam resio problem. Hvala @jocic10.

Ja sam pri prvom stelovanju fona na zvanicni build .164 to uradio ali mi opet vidi kao propusten poziv skajpa u aplikaciji za pozive,tj. u slusalici.

Ja sam pri prvom stelovanju fona na zvanicni build .164 to uradio ali mi opet vidi kao propusten poziv skajpa u aplikaciji za pozive,tj. u slusalici.

Imas u Skajp aplikaciji opciju da je podesis da ti ona bude podrazumevana za dopisivanje i razgovore preko skajpa. Onda ne bi trebalo to da ti se desava. Isto tako postoji ista opcija u Skype Video - onda bi ti ona bila podrazumevana, kao i standardna aplikacija za poruke. Takodje, mozes i da se izlogujes iz Skype Video, pa da koristis samo "obicnu" aplikaciju za skajp, i ne bi trebalo da onda imas taj problem.

Hvala na odgovorima.

Tri puta mi se desilo ovog meseca da mi prebaci koriscenje interneta sa sim2 (kartica za internet) na sim1 (mts broj) i skine mi sav kredit (kontrola troskova) :( to mi se ranije nije desavalo. Kako mogu da "zabranim" to prebacivanje? U podesavanjima sam namestila da je za data sim2, ne znam zasto promeni, bankrotiracu :)

Sent from mTalk

I dalje se desi povremeno da ne reaguje uopšte ekran, uključujući i onscreen dugmiće itd...
Dakle potpuno se ukoči, ugasiš ekran, pa upališ opet pa se odblokira u nekom trenutku. Apsolutno neprihvatljivo.

Hvala na odgovorima.

Tri puta mi se desilo ovog meseca da mi prebaci koriscenje interneta sa sim2 (kartica za internet) na sim1 (mts broj) i skine mi sav kredit (kontrola troskova) :( to mi se ranije nije desavalo. Kako mogu da "zabranim" to prebacivanje? U podesavanjima sam namestila da je za data sim2, ne znam zasto promeni, bankrotiracu :)

Sent from mTalk

I tako ja imam 0 dinara na drugoj kartici...:D Jednom mi se dogodilo to tako, pa posle nisam dopunjavao kredit na toj drugoj. Možda ako bi ma toj drugoj kartici baš isključili internet - prebacimo net na nju, isključimo ga, pa vratimo na standardnu karticu. Nisam oprobavao, nije ni bilo mnogo bitno, inače sve radim sa te prve kartice.

Ne možete da izbrišete parametre za net na drugoj kartici? Ako već ne koristite tu drugu za internet.

Ne možete da izbrišete parametre za net na drugoj kartici? Ako već ne koristite tu drugu za internet.

Da, vidis, to mi nije ni padalo na pamet. :) Mada, kao sto rekoh, to mi nije problem, imam 0 dinara na toj kartici, i nemam nameru da je dopunjavam sem ono jednom godisnje ili u koliko meseci. Da, i meni se to dogodilo da mi prebaci na drugu karticu internet jednom kad nije mogao da koristi prvu karticu - mislim da je to tad bilo jer nisam ukuca PIN prilikom ukljucivanja telefona.

Ja hocu, zelim, moram!:) kako da obrisem to? Isla sam na sim1 pa apn..al ne nudi mi da potvrdim delete :(

Sent from mTalk

Sad i ja vidim, ne izgleda to onako kako sam zamislio. Možda bi mogao da se doda drugačiji APN sa kojim internet ne bi radio? Pretpostavljam da bi to uradilo posao...

Da, i jel normalno ili uobičajeno da na jednoj imam izbor 2G i 3G, a na drugoj samo 2G? Nisam do sad primetio ovo... Možda je to objašnjenje zašto je nekome internet SIM kartica trošila više više bateriju kad se ide na internet? Jel to kod tebe bilo, thejk?

Poslednja izmena:
Meni skype na telefonu odbija da zove ako je na kompu ulogovan :(
takodje mi ne zvoni kad me neko zove a podeseno je da samo pozive javlja, takodje nisam pustio sihronizaciju poruka sa message aplikacijom...
sad da li telefon zeza ili skype sto je ulogovan na kompu non stop, ne znam, ali samo cu reci ta su majmuni iz Microsofta iz dana u dan su gluplji

Da, da, meni trosi vise bateriju sa internet karticom nego sa obicnom... A msm da je oduvek tako da se na jednoj izabere 3g, a na drugoj onda moze samo 2g.

Sent from mTalk

Mozda bi se onda manje trosio net ako bi se obrnule te kartice - da ta za net bude na prvom slotu, a ova za telefoniranje na drugom.

Mozda bi se onda manje trosio net ako bi se obrnule te kartice - da ta za net bude na prvom slotu, a ova za telefoniranje na drugom.
Meni su kad sam kupovao telefon to i rekli,da prva kartica treba da bude ona preko koje koristim paketni internet.

A, ne zavisi od slotova, nego od toga odakle je podeseno da trosi internet. I onda na onoj kartici koja ima primat-moze da se bira 2g/3g, a na onoj drugoj samo 2g. :)

Sent from mTalk

MS je debelo zakasnio sa razvojem W10. On je trebao da se pojavi u oktobru. I da se tad pojavio kao finalan proizvod sa stabilnoscu ili brzinom 8.1 razbijao bi. OvaKo se kilavi i pucaju sami sebi u noge. Da su to uradili do sad bi razbijali i privukli bi developere da izbacuju vise univerzalnih dobrih aplikacija. Ali oni su sve neozbiljno shvatili iako je zamisao i vise nego dobra. Bas je imalo potencijala da bude pravo osvezenje u odnosu na Android i IOS. Al *** opet se tu dosta kasni. Samo ne znam sta rade sa tolikim resursima i parama. Kad su tako spori i aljkavi

Ms radi na bezbroj projekata. Samo Azure je nešto toliko veliko da konkuriše za najglomazniji proizvod ikada. Ovde imaju vise resursa zauzeto nego samom pc win10.
A verujem da nisi ni čuo za Azure. Azure je džin platforma za enterprise tržište.

Gde je xbox, office, visual studio, hololens, mobile, desktop, visio, .net fw. Stotine open src projekata.

Da je mobile jedina stvar u fokusu ... Radio bi uz pomoć moždanih talasa :)

Izvinjavam se sto dopunjavam post 3-4 puta - nešto je odlepila app

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Meni i na ovom zadnjem buildu sve radi najnormalnije. Čak sam namerno uradio HR i prebacio sam aplikacije da se instaliraju na mem telefona da vidim dal će biti nekih problema.
Sve radi i dalje normalno, nema resetovanja, izbacivanja iz aplikacija i sl. Zadovoljan sam.

Nego da li ste videli app 'Mobile Task Manager' ?
Isti task manager kao na PC :)

Video sam info o ovoj app u aplikaciji AppRaisin koja detaljno prati win store aktivnosti

Sent from mTalk

Ono što je mene baterija zezala, tj. brže se prazni... Deinstalirao sam 8 zip jutros jer mi je opet preko noći opala baterija, pa ću videti kako se ponaša. Imam utisak da mi on pravi taj problem. Ako mi večeras bude sve ok, tj. ako mi bez njega opadne nešto malo baterija kako bi i trebalo, videću šta ću dalje. Sad nisam imao mogućnost da joj zabranim da radi u pozadini...

Ono što je mene baterija zezala, tj. brže se prazni... Deinstalirao sam 8 zip jutros jer mi je opet preko noći opala baterija, pa ću videti kako se ponaša. Imam utisak da mi on pravi taj problem. Ako mi večeras bude sve ok, tj. ako mi bez njega opadne nešto malo baterija kako bi i trebalo, videću šta ću dalje. Sad nisam imao mogućnost da joj zabranim da radi u pozadini...

Ako ti ona troši valjda ti se pojavljuje u battery saver pri vrhu ? Imaš dve crte o potrošnji ispod aplikacije , druga je za pozadinski rad aplikacije .

Lumia 830 zvanični build .218

Ko o čemu, baba o uštipcima :) Da se i ja nadovežem malo oko trajanja baterije. NAPOMENA : telefon koristim po ustaljenom obrascu ( kao da sam u Matrixu )
Kada sam prešao na WM10 i build .164 prvih, možda 10-tak dana baterija katastrofa, nakon toga se situacija popravila.
Sada imam isti slučaj i sa build .218, do juče baterija jedva da izdrži dan. A onda otkrovenje, prvi put mi je baterija trajala kao na wp8.1 oko 22:00 h baterija na 40% ( a imao sam malo više napravljenih poziva nego uobičajeno jedno 25 min razgovora ),a telefon skinut sa punjača u 06:00 h. Danas ću još proveriti stanje, ali izgleda da se vraća u normalu. Ono što meni nije jasno je to da se baterija, ovo je već drugi build, u početku ponaša katastrofalno, a nakon 10-tak dana se polako vraća u normalu.
Pozadinski procesi ugašeni ( radi samo 5 app u pozadini, da se ne ponavljam ima objašnjenje u ranijim postovima ), WiFi, GPRS stalno uključeni kao i tri email naloga, lokaciju palim po potrebi.

Poslednja izmena:
Ako ti ona troši valjda ti se pojavljuje u battery saver pri vrhu ? Imaš dve crte o potrošnji ispod aplikacije , druga je za pozadinski rad aplikacije .

Jeste, prikazivao ju je kao potrošača, ali većinom je navodno trošila direktno, a ne u pozadini. Samo što ja mislim da je to već neka greška, jer u tih 24 sata nema šanse da je mogla tako potrošiti baterije u rangu sa Outlookom i porukama koje često koristim, a za 8 zip ne znam ni da li sam je otvarao...

Mislim ipak da nije lose sto je okacio ovde i taj link, tice se to i nas koji nismo na insajderu. Ipak to i nas ceka u nekoj relativno bliskoj buducnosti. :) Mislim, tanka je granica trenutno izmedju ova dva, mada iznosenje utisaka i slicno sa insajdera definitivno spada u drugu temu.

Vrh Dno