- Učlanjen(a)
- 16.12.2007
- Poena
- 580
Enkripcija sd kartice , konacno xd
Sent from mTalk

Sent from mTalk
Lepo da konačno ima, ima li progress bar kad se uključi?
Nema , ali se prva opcija gubi tj ostaje kao neaktivna, verovatno mora da se iskljuci enkripcija sd kartice pa onda moze i za device tj internu memoriju.
Ne znam zasto im je toliko trebalo jos od Wp da to ugradeJel to bitlocker?
To help make the device even more secured against outside interference, Windows 10 Mobile also now includes protection-under-lock. That means that encryption keys are removed from memory whenever a device is locked. Apps are unable to access sensitive data while the device is in a locked state, so hackers and malware have no way to find and co-opt keys. Everything is locked up tight with the TPM until the user unlocks the device with Windows Hello.
Pa to je krajnje logično, čemu služi enkripcija SD kartice kad telefon nije?
Usput, Windows 10 Mobile briše ključ iz RAM čim se zaključa, tako da je uz iPhone jedini bezbedan od vađenja ključeva iz memorije kad je upaljen.
Android to uopšte nema... Druga zanimljiva stvar je što te mere nema Windows 10 na računarima.
https://technet.microsoft.com/en-us/itpro/windows/keep-secure/windows-10-mobile-security-guide
Šta je sa Store-om, neće ni jedan APP više da instalira ? Samo stoji na "Working" i ne miče jedno pola sata i onda izbaci grešku "Something happened at our end, try later".
Morao sam pre neki dan da resetujem phone da bi se instalirao 15014, instalirao nekoliko APP-ova i od tada ništa više neće. Povezano preko WiFi na mom ruteru i internet radi dobro.
Nemam pojma, zato sam te i pitao. Telefon internu memoriju enkriptuje unapred, tako da kad je ti uključiš samo ustvari enrkiptuje ključ.
A za SD karticu bi moralo da traje bar 15 min. zavisno od veličine i brzine. I onda je pitanje da li enkriptuje celu, ili samo prostor koji je zauzet...
Edit: Stavi karticu u neki čitač, ako ne može da očita podatke s nje i nudi formatiranje, enkriptovala se. Ali sačekaj, da ne bude da prekineš enkripciju na pola.
Zanimljivo, nisam bio siguran da li će Windows da je vidi kao BitLocker enrkiptovanu.![]()
Nema odakle da očitaš ključ. U TPM čipu na telefonu je, a cela poenta je da ne može da se izvuče odatle. :smash:
Kad enkriptuješ na računaru, možeš da napraviš fajl key koji posle služi za otključavanje umesto šifre. Sam računar ne zna da li je to ta opcija ili je sa telefona.
Moja L640DS ne vidi ovaj apdejt. Jel' moram opet na engleski da se prebacujem?(Insider) Dostupan je za preuzimanje novi Windows 10 Mobile Build 15025 preko Fast Ringa
Ja sam tako uradio i preuzimanje je pocelo,kad se zavrsilo opet sam vratio na srpski.Moja L640DS ne vidi ovaj apdejt. Jel' moram opet na engleski da se prebacujem?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari