Šta je novo?

Windows 8

Jeste offtopic al moram da napisem. Odusevim se kada vidim devojku/cicu koja zna da se reg na forum i prati teme :-D

ja mislim da je registracija na forum nešto što mora dugo da se proučava i uloži puno truda kako bi se naučilo kako se registrovati na forum i pratiti teme. svi mi ovde smo izuzetno povlašćeni kada se uzme u obzir da smo uspeli da savladamo teški proces registracije na forum, i još teži proces praćenja tema. tako da svaka čast devojci što je uspela da se izbori sa tim teškim zadatkom.

jel moze neko da mi kaze kako ovo da resim? na 7mici nikad se nije desavalo pisao sam i pre neku starnu o tom problemu niko mi nije pomogo nista... ispada problem koliko sam sam ukapirao do amd ahci drivera za chipset..
resenje da se koriste m$ default driveri ili da se koristi hdd na ide... sta mi preporucujete sta da radim evo i shoot iz event viewera.. http://www.dodaj.rs/f/I/uw/2egtH9yv/1.jpg
anyone?

ocigledno se u ovo razumes isto koliko i ja :D
mislila sam da mozda nesto treba da se instalira, ubaci neki addon, ugasi nesto u task menadzeru, i da ne lupam vise sta sve... no dobro...ako pak nema resenja, uskoro cu se vratiti na win7 (a tu opciju nisi ponudio :p )

Win7 ? What kind of kitchen is that?

To reci cikama u Micro$oft-u, nemam ja sta da razmisljam nego oni. A i ti bi mogao malo da razmisljas pa ne bi nikad zakljucio da je ovo "leakovani WZT nije RTM" i "RTM nije finalni" isto

RTM = Release to Manufacturing tj. gotov OS koji ide u fabrike da ga metnu na DVD i distribuiraju dalje. Takoreći finalna verzija.

Postoji još jedna faza u distribuciji softvera koja se zove General availability ali je vezana isključivo za procese marketinga i distribucije, nema nikakve veze sa razvojem softvera.

Sve je to meni jasno, ali imate ovde na temi citate izjava kad se pojavio RTM za OEM. Pricaju drugaciju pricu nego do sada...
A i pre par dana ovde kazu:
The primary purpose of Windows 8.1 RTM and Visual Studio 2013 RC availability is for testing as our engineering teams continue to refine and update the product and tools in preparation for Windows 8.1 general availability on October 18 and the release of Visual Studio 2013 RTW.
S obzirom na broj bug-ova ne bi me iznenadilo da se pojavi druga verzija 8.1 u oktobru

Neće biti druge verzije. Uostalom. u komentarima se jedan zapitao isto što i ti.

This doesn't make any sense. Are you saying the RTM and GA will contain different bits? So let me get this straight, on Oct 18th, all of the DVD pressed (Purpose of RTM) will be different than the RTW (Release to Web)/GA version thus the DVD packaging is out of date?

Call it a Release Candidate if you're going to do this.

RTM is RTM, the build should not change and any changes needed should be delivered via hotfixes.

Dobio je sledeći odgovor:
I guess you get this wrong - maybe clarification needed by Steve. But I understand, that they publish 8.1 RTM not to have Windows 8.1 refine and updated but Visual Studio 2013 RC, which is Release Candidate :)

So from my point of view, no worries - as RTM is RTM :)

A sam autor članka potvrdio:
That is correct and why we chose to release today to our developer communities. RTM is RTM, but with any software, through other updates and continual testing, we work hard to make sure the release continues to improve. Thanks

Da se razumemo, ne branim ja ovde microsoft, (imamo običaj da lepimo određene epitete ovde), već je stvarno bezveze tvrditi da je RTM, malo jeste, malo nije, malo ovako, malo onako. Jednostavno, ovako će izaći u oktobru, pa makar bude bila izdata neka zakrpa u roku od sat vremena od izlaska. :d

Zakrpe ce biti siguro, ne bi voleo da bude bas obavezna...

Mene interesuje kad ce da procuri update verzija koja je planirana za windows update, jer ova sa CDa bas nece da se updatuje na msdn legalnom kljucu od 8-ce a trebala bi

^^ Naravno da se zapitao isto kad u blog post-u jasno pise da ce i Windows i VS biti update-ovani a u komentarima (nisam citao, ***) pise samo VS.
Nesto imam utisak da tamo retko ko zna sta radi - bice update-ovan RTM, nece biti update-ovan RTM; nece biti RTM za MSDN, hoce biti RTM za MSDN. Totalna konfuzija

@ zeljko: ortak je update-ova sa OEM kljucem, pa samo aktivirao sa svojim (koji je izvukao iz 8-ice pre update-a). Samo iskopirao novi i aktivirao, nikakvo zvanje i sl.

Poslednja izmena:
Ne znam šta nije jasno, RTM je finalna verzija, neće biti drugog ISO-a, a naravno da će do izlaska će izbacivati zakrpe preko update-a (naravno i posle...), o tome i pričaju.

Poslednja izmena:
Ne znam šta nije jasno, RTM je finalna verzija, neće biti drugog ISO-a, a naravno da će do izlaska će izbacivati zakrpe preko update-a (naravno i posle...), o tome i pričaju.
+1
Upravo tako.
Svaki puta pa i ovaj put.
Nema tu diskusije, standardna procedura kao i inače.

Cudi me kako od bench populacije niko nema DPC latencz problem, a na svim drugim relevantnim forumima se korisnici
žale na previsku latenciju, sto se ogleda iznenadnim drop-outima ? Mozda se ovde koriste neki drugi Windowsi ?

Cudi me kako od bench populacije niko nema DPC latencz problem, a na svim drugim relevantnim forumima se korisnici
žale na previsku latenciju, sto se ogleda iznenadnim drop-outima ? Mozda se ovde koriste neki drugi Windowsi ?

Zato sto gomila ljudi koja prijavljuje te probleme prati DPC latency software-om koji nije kompatibilan sa Windows 8 i pri tom dobijaju pogresne brojke.

Zato sto gomila ljudi koja prijavljuje te probleme prati DPC latency software-om koji nije kompatibilan sa Windows 8 i pri tom dobijaju pogresne brojke.

..., a moze da znaci li to da je tu pricu proizvodjac Windowsa poturio, da bi sakrili to o cemu se prica, jer je u sustini Windows 8 namenjen tabletima i mobilnim uredjajima.
Slusam muziku i surfujem i posle odredjenog vremena se cuje preskakanje pesme i lag na misu itd ?
Kod 7-mice, nema problema, niti ga je ikada bilo.
Back to windows 7. ( Nije mi potreban, novi WinMe ).

@ borab
To se meni dešavalo na 8ci, nikad nisam skapirao zašto.. Zato se pre par meseci vratih na 7icu, a tu i ostajem :)

Nesto vam je od drivera pravilo problem ili ste zamisljali problem....

Meni je tona stvari non stop ukljucena na win8 i prvo sto sam primetio kod 8-ce je brzi odziv kompa

cpu miner, 2x 7950 cgminer, dva minitora to je sto radi non stop, povremeno vmware, capturing analog tv signala bez lag-a na kasetama sa 4h materijala

Poslednja izmena:
Nikakav DPC. Eto sada prvi put i čujem šta je to. Win 8 radi smoot.

Ja isto sada prvi put cujem za to, procitao sam i sa onog linka sto je G@W ostavio sta je to, ali nikada nisam imao ni jedan od simptoma koji se tamo navode i to na average dc pentium lapu.

..., a moze da znaci li to da je tu pricu proizvodjac Windowsa poturio, da bi sakrili to o cemu se prica, jer je u sustini Windows 8 namenjen tabletima i mobilnim uredjajima.
Slusam muziku i surfujem i posle odredjenog vremena se cuje preskakanje pesme i lag na misu itd ?
Kod 7-mice, nema problema, niti ga je ikada bilo.
Back to windows 7. ( Nije mi potreban, novi WinMe ).

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

Windows 8 Compatibility: The DPC latency utility runs on Windows 8 but does not show correct values. The output suggests that the Windows 8 kernel performs badly and introduces a constant latency of one millisecond, which is not the case in practice. DPCs in the Windows 8 kernel behave identical to Windows 7. The utility produces incorrect results because the implementation of kernel timers has changed in Windows 8, which causes a side effect with the measuring algorithm used by the utility. Thesycon is working on a new version of the DPC latency utility and will make it available on this site as soon as it is finished.

Citajte poruke samih autora, molim vas. Prestanite smisljati teorije zavere.

Kakvim bre "u sustini Windows 8 namenjen tabletima i mobilnim uredjajima" ??? Samo zato što može i na njima da radi ?, za to je RT a postoje i uređaji sa 7micom, zar je i ona takva.Samo zato što neko nezna kako da namesti sistem odmah mu je neko drugi kriv.

problem sa DPC uglavnom izaziva hardver ili neka od opcija tog istog (recimo uključen wifi ili plavi zub) a ne sam OS

Kakvim bre "u sustini Windows 8 namenjen tabletima i mobilnim uredjajima" ??? Samo zato što može i na njima da radi ?, za to je RT a postoje i uređaji sa 7micom, zar je i ona takva.Samo zato što neko nezna kako da namesti sistem odmah mu je neko drugi kriv.

Koliko trazis za ruke ?
U tom slucaju nije ti problem da okacis screenshot i vidimo rezultat na racunaru pravog majstora
Hvala.

@Ve®sus
Nekad je problem mrezne kartice, nekada audio karte...

Neznam zasto se strecate, kao da ste ga vi radili na razvoju Win8.

Vrh Dno