Šta je novo?

Windows 8

Nije bitan leak nego sam RTM...
Ja sam razumeo da ovaj RTM nije finalni, vec iznudjen (posto su proizvodjaci poceli da instaliraju 8-ice umesto ocekivanog 8.1 koji kasni, pa su iz M$-a pozurili da izbace RTM iako nije kompletan).
I da ce u oktobru izaci RTM koji ce biti drugaciji od ovog sadasnjeg a OEM-i i ostali koji instaliraju sadasnju verziju ce dobiti patch-eve i fix-eve kroz windows update.
Mozda sam pogresno shvatio, mada sumnjam - u svakom slucaju, videcemo za mesec i po

meze zeza sad 8ica opet secka mi zvuk ide pesma i onda odjednom na sekundu se prekine pa nastavi isto i kod filmova youtube bilo cega... instalirao sam opet drajver za zvuk i nista nikakva poboljsanja...

Ja bi iskreno voleo da izadje updatovan 8.1 u oktobru da nemoram ja da ga updatujem, ali sam 90% siguran da nece izaci vec ce izdati patch, jer je takva procedura bila do sad-a, ne secam se vec su jednom imali "o-day patch za win7 ili win7 sp1, bese li..." ali patch nije bio bas neophodan, sad moze da se ispostavi da je update veomaq pozeljan sto mi se nesvidja

RTM je finalna verzija. Da li čekati verziju u otkobru sa pečevima ili ga probati sad - to je već stvar ličnog izbora.

Čini mi se da je jeftiniji "Licenca se prodaje isključivo uz nov računar", mada OEM bi trebao da ide samo uz nov računar...

Interesuje me da li mogu i koju verziju da instaliram koliko god puta hocu i aktiviram...

Instalirao.
iw3orm.png

@sam633

Dali si aktivirao sa legitimnim retail key, preko tellefona, ili?

Ms je počeo da blacklistuje ključeve koji su ativirani telefonom, pa se pazite...

Prilozi

• event.png
    event.png
    105.9 KB · Pregleda: 150
I ja sam preko skajp telefona aktivario , diktira ti zena id i ti samo prepisujes...procesljajte malo imate gomilu sajtova za upustva!

Ja sam baš preko 0700 300 300 :D

Evo jos dva problema na koje sam naleteo na laptopu...
Posto sam koristio lcd tv kao monitor jedno vreme,sad kad mi je laptop raskacen i podignem ekran treba mu i po 10-20 sekundi nekad da se pokavi slika...kontam da je tv postavio kao primarni monitor i sad ga trazi na neki nacin...ovo sam skontao i zbog toga sto kad mi je tv povezan preko hdmi,njega pronalazi kao primarni. Moguce da je problem i do drajvera posto ovo na win7 nikad nisam imao,sve je trenutacno palio i prebacivao (nvidija u pitanju,nemam integrusu na laptopu)!
Druga stvar je winamp;kada slusam muziku i ubodem ili izvadim neki usb,istog trenutka zvuk se iz nekog razloga prilicno smanji!

Jel ima jos neko problema ove vrste?!

Inace mogu vam reci da sam se posle par meseci koriscenja skroz navikao na ne postojanje start menija...ne kazem da nije bolje sa njim,ali jednostavno moze se i bez njega kada se navikne covek.
Ja gledam seriju preko hdmi na tv-u sa laptopa i nemam taj problem...
meni je problem na 8 mozila koja mi non stop baguje (nesto not responding), a to se u chromu ne desava (a ne mogu da koristim chrome jer nas dvoje koristi lap, pa smo podelili browsere, mozila je moja :D)... da li postoji neko resenje?

Instaliraj operu/ie, kupi novi laptop ili eliminisi korisnika chrome-a.

Instaliraj operu/ie, kupi novi laptop ili eliminisi korisnika chrome-a.
ocigledno se u ovo razumes isto koliko i ja :D
mislila sam da mozda nesto treba da se instalira, ubaci neki addon, ugasi nesto u task menadzeru, i da ne lupam vise sta sve... no dobro...ako pak nema resenja, uskoro cu se vratiti na win7 (a tu opciju nisi ponudio :p )

ocigledno se u ovo razumes isto koliko i ja :D
mislila sam da mozda nesto treba da se instalira, ubaci neki addon, ugasi nesto u task menadzeru, i da ne lupam vise sta sve... no dobro...ako pak nema resenja, uskoro cu se vratiti na win7 (a tu opciju nisi ponudio :p )
Koristio sam 8-cu kratko (oko mesec i po dana) ali nisam imao takav problem sa Firefoxom (sa tadašnjom najnovijom verzijom)
Sada sam na 8.1 isto nema problema sa Firefoxom, on mi je primarni browser a Chrome sekundarni.
Sa 8.1 jedini problem koji sam imao je da sam morao instalirati Avast 9 (beta) jer trenutnu stable verziju mi je odbijao win 8.1.

Jesi li probala upgrade ili reinstal Firefoxa (ako si na najnovijoj verziji)
Isto tako možda nije loše da je probaš koristiti bez ijednoga addona (ako ih koristiš) možda neki od njih u kombinaciji sa win 8 uzrokuje problem.

trenutna verzija mi je 23.0.1 i nisu mi instalirani nikakvi addoni (ne koristim ih)... probala sam da izbrisem i cookies, i nista... nisam probala da ponovo instaliram...probacu pa cu videti
u svakom slucaju, hvala na odgovoru :)

Ja gledam seriju preko hdmi na tv-u sa laptopa i nemam taj problem...
meni je problem na 8 mozila koja mi non stop baguje (nesto not responding), a to se u chromu ne desava (a ne mogu da koristim chrome jer nas dvoje koristi lap, pa smo podelili browsere, mozila je moja :D)... da li postoji neko resenje?

Pa to "nešto" je važno, to ukazuje na to gde je problem. Koliko sam ja primetio Flash je najveći krivac za greške u browserima bez obzira na OS. Why oh why ljudi neće da pročitaju i shvate poruke, one tome i služe.

Skineš Opera 16 odavde (http://www.opera.com) i instaliraš. Skoro isto kao Chrome, samo bolje. Tvojoj drugarici ostaje Chrome, tebi Opera. Tako je i moja mlađa sestra (pretpostavljam da ste sličnih godina) koja nije baš upućena u IT kao ja kukala što sam joj instalirao Opera 16 kao podrzumevani browser, umesto Firefoxa... čitavih tri dana kada je zapravo uzela malo da koristi i shvatila koliko je nova Opera bolja za njene potrebe. Za vas devojčice što pratite modne blogerke Operin novi Speed Dial i grupusanje tabova su kao izmišljeni. Takođe je dobar i stash (tu možeš da kačiš tebi bitne linkove sa sve prikazom sadržaja).

U svakom slučaju preporučujem Opera Next, jer je u pitanju najjednostavniji browser prilagođen svima pa i starijim osobama. Samo da znaš da 30 godina i nije starija žena za nas koji se bližimo toj cifri, verujem da i ti spadaš u tu ekipu.

jel moze neko da mi kaze kako ovo da resim? na 7mici nikad se nije desavalo pisao sam i pre neku starnu o tom problemu niko mi nije pomogo nista... ispada problem koliko sam sam ukapirao do amd ahci drivera za chipset..
resenje da se koriste m$ default driveri ili da se koristi hdd na ide... sta mi preporucujete sta da radim evo i shoot iz event viewera.. http://www.dodaj.rs/f/I/uw/2egtH9yv/1.jpg

Vrh Dno