Evo da i ja iznesem neke licne utiske. Probao sam Win 8 i kao VM, kasnije instalirao na sistem, ali se u roku od par dana vratio na Win 7. Nije los Win 8, ali po meni nedovoljno dobar da se napusti Win 7.
Ono sto mi nije jasno su pre svega UI izmene. Razumem da je Metro koristan za touchscreen, ali ne vidim njegovu svrhu za desktop masine. Mnogo logicnije bi mi bilo da se ljudima omoguci izbor UI-a, bilo putem opcija u samom Windows-u ili da se bar naprave desktop i touchscreen verzije Windows-a.
Drugo, cemu izvacivanje Start menija? Valjda se izbacuje nesto sto je lose, a ne vidim da je Start bio neki problem. Takodje je bez veze sto je uklonjen i Aero look. Zasto nije uopste ponudjen u opcijama, pa neka svako bira ono sto mu se svidja? Znam da postoje alternative za ove stvari, ali zasto su one uopste izbacene iz samog Windows-a?
Po meni, glup potez MS-a da nepotrebno izbace neke stvari (koje se ocigledno mnogim ljudima svidjaju) i primoraju korisnike da koriste samo jedan tip UI-a. Vecina ljudi ne voli neke velike promene i takve promene jedino imaju svrhu ako stvarno donose neka unapredjenja, a to sigurno nije slucaj sa Win 8 (bar za desktop). Kad se jos uzmu u obzir i uglavnom slicne performanse u odnosu na Win 7 i eventualni moguci problemi sa nekim drajverima i kompatibilnoscu, dolazi se do niske popularnosti Win 8. Po meni, slican ko Win 7, samo ruzniji.