Šta je novo?

Windows 8

Preporučujem da bar probaš - u kombinaciji sa StartIsBack, pošto voliš tradicionalan desktop.

e nateraćete i mene da probam neki od tih start is back programa, pošto realno držim metro samo zbog full screen browsinga i tune in radija... ostalo mi je sve na desktopu.

Onda probaj Start8, mozes delimicno s' njim zadrzati metro koji ne bi pokrivao celu povrsinu ekrana. Ja sam tako koristio Win8 i s' tim je meni upotrebljivo sto se tice interfejsa.

Preporučujem da bar probaš - u kombinaciji sa StartIsBack, pošto voliš tradicionalan desktop.

Imam tri računara u stanu i na HTPC računaru se zgrejao dok je trajala pre-release verzija (dakle gustirao sam je oko 6 meseci). To je sistem koji se suštinski ne razlikuje od sedmice, ima par stvari koje su unapređene poput resource monitora, odzivniji (doduše i manje zahtevan) desktop menager, integrisan antivirusni softver... Ono što nije prihvatljivo je da novi korisnički interfejs nema alternativu u vidu intefejsa koji je imala prethodna verzija. Mogu da shvatim da imaju viziju novog, boljeg korisničkog interfejsa ali ne mogu da shvatim da ti ne ostave mogućnost da izabereš. Notorna je glupost da treba da platim $5 dolara za nešto što je druga firma napravila po ugledu na njihov prethodni sistem. Sve što su napravili na tu temu je kr3tenizacija i bloatware koji u određenoj meri unazađuje ono što su do sada postigli. Ne može se nastupiti sa frankeštajnom i računati da će to biti dobro prihvaćeno. Mogli su da urade potpuno novi korisnički interfejs kakav je demonstriran Modern UI styleom ali ne da ga tako nesrećno prišiju na nešto što su do sada imali. To su dva potpuno različita koncepta koji ne mogu da koegzistiraju. Pre ću iz protesta totalno preći na linux koji koristim svakako na polju gde mu ni do sada windows nije bio konkurencija.

Poslednja izmena:
Ja uvek držim Arch Linux instaliran i uglavnom sve obavljam u njemu - Windows je tu zbog ostalih korisnika. StartIsBack rešava problem sa interfejsom efektno - i ako mogu da primetim, izgleda bolje nego start meni u sedmici, a opet zadržava native look. Moj stav prema novom interfejsu je sličan - ali samo jezgro sistema je unapređeno i ako mogu da ga koristim bez ulaska u nov UI, to ću i uraditi. Inače, kad portuju Dotu2 za Steam for Linux - mislim i da ću većinu vremena provoditi u Archu.

Mnogo ocekivanja je uvek i mnogo razocarenja.Radovace se iskljucivo korisnici mobilnih i prenosivih platformi i to koliko?! ;)

Drzao jedno vreme na laptopu i vratio. Tesko mi je da se navikne. Inace, zivlji je od sedmice malo, ali pazaris ssd i nema potrebe imati osmicu. ;)

Na kraju svi hteli nehteli pređu na zadnju verziju njadominantnijeg desktop OS. Neki ga odmah probaju a neki čekaju d abude više ispeglen i d abudu pronađena dobra rešenja za neke probleme (da metro je problem)

Na kraju svi hteli nehteli pređu na zadnju verziju njadominantnijeg desktop OS. Neki ga odmah probaju a neki čekaju d abude više ispeglen i d abudu pronađena dobra rešenja za neke probleme (da metro je problem)

Pazi nemoguce je da je toliko ljudi upravu u vezi Win 8 da ne valja, pa Win 8 je jedan od windowsa koji se proba i vrati se na predhodnu verziju a isto tako je bilo i sa Vistom svi su je probali ali su se vecinom vracali na XP dok se nije pojavio Win 7 na kojeg su svi presli i nije bilo vracanja nazad na predhodni sistem dok sa Win 8 nesto nije uredu cim se toliko ljudi vraca na Win 7 posle testiranja osmice.

Jednostvno nesto nestima u toj osmici, probo sam je kao i vecina i vratio se na WIn 7 posle nekih mesec dana mozda i manje testiranja osmice. Znaci sve sto sam radio sam radio da sam na kraju dobio sedmicu bez aero i za nijansu kao brzu mada na mojoj masini je to toliko nebitno da li koristio sedmicu ili osmicu. Mozda nekome ko ima stariju masinu to znaci nesto ali meni generlano nista tako da do danjega sam na sedmici dok se ne pojavi nesto bolje.

A mislim da ni Blue kojeg su vec najavili da nece doneti nista spektakularno naspram osmice tako da cu verovatno jos duzi niz godina biti na sedmici osim ako to igre i programi ne budu zahtevali da moram da predjem na osmicu.

Ne branim 8 jer sam probnu verziu sa test mahine skinuo posle par dana.
Kažem sad da ljudi iz različitih razloga budu "primorani" da pređu na najsveži operativni sistem ako se on duže zadrži

Ja se izvinjavam ako je off topic, kako se u 8-ici kaže (pinuju) aplikacije za onaj dole toolbar? Probao sam sa klasičnim desni klik i "pin" opcijom al neće...

Siguran? Mozda je bug.

[youtube]rRb2zQnjN0g[/youtube]

Neće ne znam zašto ali ne radi mi to... Užas... Windows 8 me razočarava iz dana u dan...

mene je iznervirao win8 kada sam par dana trazio gde mu je ona vrhunska caka da splitujem ekran ... i ukapiram da ta caka ne radi na 1280x800 rezoluciji jer eto tako odlucio neko ...

low res... i ja imao isti problem na 1280x1024... hmpf... realno za to se nisam nikad bunio posto sada tableti od 10" imaju rezoluciju od 2k i nesto.. to razumem da razvijaju ui za vece rezolucije... ali ne razumem nedostatak podrske za sasvim ok graficke kartice... ah, cek to je bese amd kriv?

Pa MS nikad nije ni pravio drajvere za generic hardware, oni samo postavljaju bazu za njih a proizvođači delova pišu drajvere za svoje porizvode, DirectX itd. M$ takođe traži od njih da dostave drajvere na sertifikaciju i tada dobiju windows approved dezignaciju.

Evo koristim Win8PRO 64bit para dana na virtuelnoj masini. Instalirao sam i MS OFFICE PRO+ 2013 64bit. Prilikom instalacije odmah je prepoznao Canon IP4200 stampac i PS3 kameru koju imam.
Za sad radi sve kako treba, nema pucanja Windowsa itd.... Fluidniji je nego Win7, brze se startuje
Sto se tice Klite codec-a, sve radi kako treba (posto sam procitao negde da ima problema sa njima),
Naravno da treba privikavanje na novi izgleda menija i nacina pristupa, ali nista extremno strasno !
Pin i Unpin se vrsi bez problema (nemam problema kao sto ima SKYW@LKER), imam tu opciju i na DESKTOP-u i u START MENU,
Sad mi ostaje da uradim update WIN-a ,pa da vidim ako bude imalo nekih problema.

Predpostavaljam da je ovo bio poslednji trzaj MS-a da se ubaci na mobilno trziste, i da je ovo prelazni WIN na ono sto nas tek ocekuje !
Za one kojima nije bitan prelazak na Win8 i ne treba da se nesto obaziru i dalje neka furaju WIN7.

Sve u svemu moje misljenje je za sad pozitivno...

Kad igram dotu u Win8 Non stop mi cpu pada na 800 mhz cpu je i5 2450m kako to da ugasim, tj hocu da uvek bude na 3.1 u turbo boostu, fps mi dodje na 8...

Kad igram dotu u Win8 Non stop mi cpu pada na 800 mhz cpu je i5 2450m kako to da ugasim, tj hocu da uvek bude na 3.1 u turbo boostu, fps mi dodje na 8...

Da nije možda to do nvidia boosta? Probaj da setuješ prefer maximum performance za Dotu 2 u nVidia control panelu?

Haha sad kad vidim sta sam napiao onako u besu zbog gejma. Resio sam problem, otvorio laptop, stavio novu pastu i sada je ok sve. On je obarao frekvenciju da se ne bih pregrejavao...

Jel ima neki fazon da instaliram nesto ili sta vec da promjenim sa 32 na 64 bitnu verziju.Slucajno sam se ******o pri instalaciji i odabrao 32 bit :(
A nema sanse da ponovno instaliram zato sto mi dvd citac ne radi,morao sam stavljati HDD u drugi komp..

Jel ima neki fazon da instaliram nesto ili sta vec da promjenim sa 32 na 64 bitnu verziju.Slucajno sam se ******o pri instalaciji i odabrao 32 bit :(
A nema sanse da ponovno instaliram zato sto mi dvd citac ne radi,morao sam stavljati HDD u drugi komp..

Nema, a ako imas 4Gb rama sve ti je jedno sta koristio, 32bit verzija vidi manje ram-a dok 64bit iako vidi sve u radu trosi vise istog...

Kako bih mogao da stavim da win 8 pri podizanju pita koji će se korisnik ulogovati.
Na kompu imam 2 naloga, moj sa šifrom i ostali, bez šifre. Kada neko ugasi komp iz tog "ostali" naloga, pri sledećem bootovanju, automatski ide u njega i to smara mnogo.

Bah, humbug, da je po ˝stručnim˝ analitičarima do sada bismo se vozili u letećim kolima, nebi bilo PCa uopšte nego samo 10 mainframe kompjutera na svetu. Svi su oni podeljeni u tabore koje plaćaju razne kompanije i prema tome se i opredeljuju. Neće biti ni po MSu ni po Appleu. koliko čega će ljudi kupovati je presudno. Svi oni samo jure za profitom, nema tu nikakvog altruizma i želje da se boboljša život ljudima. Čim se nešto novo pojavi odmah se ono starije proglasi mrtvim. Još uvek se grejemo na drva i ugalj, vozimo kola na naftu i palimo kandila i sveće. Ne mogu da se setim ičega što su ljudi izumeli još od vatre a da je potpuno nestalo iz upotrebe, makar u ˝new and improved˝ stanju.
PC je mrtav, živeo PC.

Zaista brz i dobro integrisan. Ako imate starije komponente win 8 može lako da prepozna i da pronađe drajver. Menije pronašao za drajver za HPSC 1310 stra štampač 10 godina i radi bez problema.
I pored sve dikusije moja preporuka WINDOWS 8 definitivno

sad se pitam kako bi radio win 8 na mojoj staroj pentium 4ci koju nisam palio godinama...AMD atlon [email protected], 768MBrama ddr1 @266Mhz, hard 40gb, grafa GF 4mx460 64MB DDR pitam jer je sa windows 7 starter radila okej izuzev drajvera za grafiku...koji nisu izbačeni ni za vistu :D naravno 32bitnu verziju razmatram

Vrh Dno