Ja sam 8 -micom jako zadovoljan. Metro vidim samo kad ga pozovem ( znaci jako retko za sada) jer sam instalirao neki start meni koji ga zaobilazi.
Ma koliko da sam voleo win 7, win 8 mi je brzi, odzivniji, zivahniji. Sve mi je na dohvat ruke i sigurno se necu vracati na win 7, jedino mozda nekad iz zezanja, koliko da se podsetim kako je bilo. 🙂
Aero mi ne nedostaje jer ga nikada nisam ni voleo ni koristio.
Vazno mi je kako sistem radi i a ne kako je nasminkan. Uvek mi je bilo vaznije sta je ispod haube.
Za skoro mesec dana koriscenja nisam jos naisao na situaciju da mi je zafalio win 7 ili da sam nesto mogao u win 7 a sada ne mogu na win 8. Upravo je obrnuto.
Nikakvih problema sa instalacijom i drajverima nisam imao ni u najavi. Sve radi jako brzo i stegnuto.
Jedini razlog zasto drzim instaliran start meni je taj sto mi omogucava da mi fast stone vrti slide show a da za to vreme igmam neku igricu ( tipa yamb, tablic i sl.) a da istovremeno mogu da gledam i fotografije.
To sam na win xp i win 7 mogao a na win 8 nije moglo dok nisam ubacio taj start meni.
Mislim da velika vecina ljudi, koja kuka na win 8 i zeli da se vrati na win 7, kuka iz razloga prevelikih ocekivanja a ne zbog toga sto je win 8 los. Iz tog razloga se jako brzo vrate na sedmicu a da nisu ni pokusali da se priviknu na osmicu. Vise je to iz revolta nego sto osmica ne valja.
Svi kazu da je osmica isto sto i sedmica, samo malo unapredjena. Pa zasto se onda vracati ako je isto a pri tom je dokazano osmica brza i makar i malo naprednija?
Ja sam isao na upgrade sa win 7 i izaslo me oko 1400 din.
Od mene svaka preporuka za win 8.
Voleo bih da je prilikom instalacije moguce izabrati da se instalira ili ne Metro UI ali i ovako sam prezadovoljan za sada.
Licno racunar koristim najvise za obradu fotografija i videa ( za licne potrebe i nesto malo komercijalno), office,internet i to je to.
Igrice ne igram skoro uopste jer me nikada nisu ni privlacile a i malo sam mator za igranje 🙂.
Slobodno probajte win 8 ali duze od dan ili dva - nece vas ujesti. Neka ga bar nedelju dana na racunaru pa ako vam se i tada cini da je sedmica bolja nista lakse da se vratite na nju.
Pozdrav svima .