Ja sam 8 -micom jako zadovoljan. Metro vidim samo kad ga pozovem ( znaci jako retko za sada) jer sam instalirao neki start meni koji ga zaobilazi.
Ma koliko da sam voleo win 7, win 8 mi je brzi, odzivniji, zivahniji. Sve mi je na dohvat ruke i sigurno se necu vracati na win 7, jedino mozda nekad iz zezanja, koliko da se podsetim kako je bilo.

Aero mi ne nedostaje jer ga nikada nisam ni voleo ni koristio.
Vazno mi je kako sistem radi i a ne kako je nasminkan. Uvek mi je bilo vaznije sta je ispod haube.
Za skoro mesec dana koriscenja nisam jos naisao na situaciju da mi je zafalio win 7 ili da sam nesto mogao u win 7 a sada ne mogu na win 8. Upravo je obrnuto.
Nikakvih problema sa instalacijom i drajverima nisam imao ni u najavi. Sve radi jako brzo i stegnuto.
Jedini razlog zasto drzim instaliran start meni je taj sto mi omogucava da mi fast stone vrti slide show a da za to vreme igmam neku igricu ( tipa yamb, tablic i sl.) a da istovremeno mogu da gledam i fotografije.
To sam na win xp i win 7 mogao a na win 8 nije moglo dok nisam ubacio taj start meni.
Mislim da velika vecina ljudi, koja kuka na win 8 i zeli da se vrati na win 7, kuka iz razloga prevelikih ocekivanja a ne zbog toga sto je win 8 los. Iz tog razloga se jako brzo vrate na sedmicu a da nisu ni pokusali da se priviknu na osmicu. Vise je to iz revolta nego sto osmica ne valja.
Svi kazu da je osmica isto sto i sedmica, samo malo unapredjena. Pa zasto se onda vracati ako je isto a pri tom je dokazano osmica brza i makar i malo naprednija?
Ja sam isao na upgrade sa win 7 i izaslo me oko 1400 din.
Od mene svaka preporuka za win 8.
Voleo bih da je prilikom instalacije moguce izabrati da se instalira ili ne Metro UI ali i ovako sam prezadovoljan za sada.
Licno racunar koristim najvise za obradu fotografija i videa ( za licne potrebe i nesto malo komercijalno), office,internet i to je to.
Igrice ne igram skoro uopste jer me nikada nisu ni privlacile a i malo sam mator za igranje

.
Slobodno probajte win 8 ali duze od dan ili dva - nece vas ujesti. Neka ga bar nedelju dana na racunaru pa ako vam se i tada cini da je sedmica bolja nista lakse da se vratite na nju.
Pozdrav svima .