Šta je novo?

Windows 8

Koliko ja znam, traže validnu Windows 7 šifru za upgrade offer kad popuniš formu za registraciju...

Jel je stigao nekome Media Center kljuc?

Jel je stigao nekome Media Center kljuc?

Ne, sinoc sam se prijavio, kada sam video ovde post, i proveravao mail od tada jedno 10-ak puta, ni traga ni glasa od kljuca...

Edit: Jel zna ko do kada traje ovaj Office 2013, posto sam ga instalirao, da znam kada da pocnem da skidam 2010?

Poslednja izmena:
Ja sam se jos pre 2 dana prijavio za kljuc i odma im dao tri razlicite email adrese :)

znaci moram da imam original win 7 da bi mogo upgrade da radi? Da li postoji neka trial verzija posto bi u ponedeljak ili utorak izvrsio kupovinu? Istekla mi kartica pa ne mogu sada nista da pazarim.

Izgleda da ako pazariš ključ sa popustom (15$) ne možeš raditi clean install... Jednostavno nema aktivacije s tim ključevima - aktivacija prolazi samo ako se radi upgrade. Zanima me šta se dešava s ključevima od 40$, pošto vidim da ima forumaša koji su pazarili... Da li ste radili clean install i imate li problema s aktivacijom?

Poslednja izmena:
Instalirao juče, veoma sam zadovoljan radom. Koristim ga na starom laptopu i radi odlično. Metro mi nije problem, isprobao sam ga nešto malo krajem prošle godine. Tada verzija nije bila ispeglana ali sada dobro radi.
Kada hoćeš da radiš neke stvari kao slušanje muzike , surf, praćenje rezultata metro je baš dobra stvar. Naravno kada želiš nešto ozbiljnije radiš u desktopu.

Lično sam se vrlo brzo navikao. Jedino nikako da se snađem sa onim metro aplikacijama kao npr video. Ne mogu da nađem podešavanja za default folder (našao sam :) )

Takođe preko youtube metro aplikacije ne mogu nikako da se prijavim na profil.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh ranije, zasad prolazi taj upgrade za $40 sa piratske verzije, sad da li će kasnije biti nekih konsekvenci ili ne, to ne znam.

Pa da ne rade onda ni jedan laptop, desktop (dell, acer, asus, itd..) koji je stigao sa instaliranom win7 ne bi mogao biti updatovan na win8...
Ne to - ti ključevi nisu kvalifikovani za popust na 15$. Pričao sam o popustu na ključ.

Što se tiče ključeva, sve što se kupi je upgrade key i čini mi se da ne dozvoljavaju clean install. Videćemo da li stare varijante rade...
@Rama - ne vidim gde bi moglo biti problema.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh ranije, zasad prolazi taj upgrade za $40 sa piratske verzije, sad da li će kasnije biti nekih konsekvenci ili ne, to ne znam.

Ova opcija sigurno radi i ne vidim zašto ne bi radila. Jedino što me interesuje je da li ste radili čistu instalaciju ili upgrade - ne volim upgrade postojećeg sistema, a čini mi se da su svi ovi ključevi baš to... Bez obzira da li su 15 ili 40 $...

^
Potvrđujem. I ja sam na taj način instalirao Windows. Odbrao sam Nothing i posle toga odlučio da instaliram preko USBa.

Ima li osmica u sebi vec drajvere za USB 3.0 za razliku od sedmice gde ne mogu sa takvog flash-a da je instaliram ?

Power 8
823470cbeb5726d9a7cc8f85fff37d7e.png
The start menu replacer for Win8, styled and integrated inside taskbar.
Designed for Windows8 (v.1.0.1 tested under RTM 9200), works under XP SP3 and Se7en SP1 as well.

Requires .Net Framework 4. Works better with .Net 4.5.

Benefits:
No system files patching;
No hooks over system objects;
No app-init DLLs;
No additional services, drivers, etc;
No trash in registry;
No installation - just unpack and launch;
Small, fast and powerful;
Open-source;

https://code.google.com/p/power8/

Poslednja izmena:
Ima li osmica u sebi vec drajvere za USB 3.0 za razliku od sedmice gde ne mogu sa takvog flash-a da je instaliram ?

Koliko ja znam, a čitao sam o tome više puta na Microsoft Windows 8 blogu(pre nekoliko meseci još), USB 3.0 podrška je nativno prisutna u Windows-u 8 pa ne bi uopšte trebalo biti problema da se instalira sa USB 3.0 flash-a.

@ amdpower

Probaj verziju Power8 1.2 beta, izašla pre koji dan.Trebalo bi da je stabilna dovoljno za svakodnevni rad.

Poslednja izmena:

Ja mogu da potvrdim iz ličnog iskustva da je podrška za USB 3 uključena u Windows 8.
Ploča koju koristim za Win8 sistem je ASUS F1A75M-PRO i sve je na njoj radilo bez potrebe za instaliranjem drajvera sa diska ili sajta Ausu-a.

Probaj verziju Power8 1.2 beta, izašla pre koji dan.Trebalo bi da je stabilna dovoljno za svakodnevni rad.

Evo ja sam je probao i izgleda OK.A jel postoji sansa da mi prilikom podizanja win-a,prvo prikaze desktop a ne metro?Tu mogucnost ne vidim opcijama.A i ono start dugme je izgleda blesavo.

Probaj Start8 ili IObit Start menu za Win8, valjda oba imaju te funkcije i izgledaju normalno.

Onaj koji dobijes pri kupovini...

Jel zna neko sta se desava sa mapama i prodavnicom? Prodavnica je "prazna" a za mape kaze da nisu podrzane u ovom regionu. Registrovao sam se na srbiju a win sam uzeo besplatno preko faksa.
P.s. Sry ako je vec bilo reci o tome u prethodnim postovima, tek sam se sad ukljucio u temu...

Meni je prodavnica isto bila prazna dok sam bio na Srbija, a mape su radile. Medjutim zbog prodavnice sam se prebacio na USA i radi mi sve normalno. Samo promeni region, mozes to raditi koliko puta hoces.

Probaj Start8 ili IObit Start menu za Win8, valjda oba imaju te funkcije i izgledaju normalno.

Prvo sam koristio onaj Vistart,al je on nesto prijavljivao pri gasenju kompa,pa ovaj Power8,ali on nema sve funkcije i sad sam na IObit start menu i svidja mi se.

Vrh Dno