Šta je novo?

Windows 8

baš ovo! nisam lud da odem i puknem grdnu lovu u prodavnici. uvek ima likova koji nekako nabave ključ pa prodaju. :)

ne, to znači da ne treba da koristiš pc! ajmo, post pc era, idemo, ne treba nam stoni komp... hihi

Ako neko ko ima FXprocesore moze da vidi kakve su razlike izmedju win8 i 7 sa buldozerom/piledriverom ovo sto se nalazi na netu ne prikazije nikakve dobitke na performansama. Iskreno jedino me je to i interesovalo ovako nemam potrebe da prelazim sa sedmice :)

Poslednja izmena:
Platio win8 i jako sam zadovoljan kako radi većina stvari. Jedino što mi pravi problem je Creative X-Fi Music kartica jer uopšte ne pamti podešavanja i posle svakog restarta mora da se podešava iz početka. Creative je uvek pravio probleme, sećam se i Viste i istih problema tamo. Ne radi mi ni Outpost Firewall, to takođe čekam update.

Imam original Win 8 pro dobijen preko faksa. Kako da podesim više mail naloga da mi otvara u aplikaciji "pošta" ?

Ja sam sa sajta Microsofta za Srbiju preuzeo programče Windows8-UpgradeAssistant i preko njega sam odradio kupovinu, a posle toga i download.
Posle preuzimanja faljova od oko 2GB, dobio sam opciju da se izvrši upgrade mog Win7HomePremium sistema ili da se instalira preko nekog drugog medija (CD, USB).
Sve je plaćeno IntesaInternet karticom, a gde god je trebalo da se bira zemlja odabrao sam Srbiju, jer sam na Bench-u pročitao da je Srbija podržana u Win8.
Posledica svega je sveže instaliran Win8 Pro 64bit (preko USB-a) i 20GB manje na disku.
A šlag na torti su cene u Store-u iskazane u dinarima :d

Čitam na forumima da prolazi upgrade i sa piratskom verzijom sedmice. Tj. posle kupovine uredno dobiješ nov ključ.

Sad da li su to namerno uradili, ili će kasnije da banuju taj novi ključ, ili će da pokuca policija na vrata, to ne znam :D

cek, pise za upgrade prvo 15$ a posle kad sve popunim kaze 40$...???

Poslednja izmena:
da li me zezaš da ćeš preko piratske sedmice da dobiješ original win8???

bravo microsoft!!!

(nikad nisam verovao da ću ovo da kažem)
jes da imam original win7 ali... ne smatram da vredi toliko, i podržavam svaku inicijativu da im se zakine :)

da li me zezaš da ćeš preko piratske sedmice da dobiješ original win8???

bravo microsoft!!!

(nikad nisam verovao da ću ovo da kažem)
jes da imam original win7 ali... ne smatram da vredi toliko, i podržavam svaku inicijativu da im se zakine :)

I sta da radis sa tom licencom kad nemas licencu od win7, u pogledu inspekcijskih organa i sl ona je nevazeca....., a M$ je dobio svoj kes, bolje ista nego nista ;)

a koji će inspekcijski organ da inspektuje mene koji igram wow i wot na kompu, eventualno kucam na ovom forumu (za to mi ne treba win)

Meni radi kupovina, a mape sam izbrisao, posto sam stavio gmaps.

kako 40? šta si radio?

Napisao sam pre par postova:

Ja sam sa sajta Microsofta za Srbiju preuzeo programče Windows8-UpgradeAssistant i preko njega sam odradio kupovinu, a posle toga i download.

Pre instalacije 8-mice koristio sam legalan Win 7 Home Premium nekoliko godina. Svideo mi se Win 8 i hteo sam da iskoristim priliku za upgrade. Kada sam preuzeo taj program prvo je proverio da li komp ispunjava uslove, kao i programi koji su instalirani, onda je ponudio Upgrade, instalaciju sa nekog drugog medija (cd, usb) i još jednu opciju koje se sada ne sećam. Sledeći korak je bila kupovina i način plaćanja. Jedina opcija koju sam imao je bila Windows 8 Pro - 39,99$. U delu za plaćanje moglo je da se bira: Card ili PayPal. Uneo sam podatke sa kartice i ostalo je istorija :)

Ova enkripcija jel vredna Pro verzije samo zbog toga jer je to kljucna razlika izmedju osnovne i Pro koliko vidim?

Meni je Pro najinteresantniji zbog besplatne nadogranje za Media Center.
Ovo ostalo još nisam probao, ali deluje zanimljivo.

Napisao sam pre par postova:

Pre instalacije 8-mice koristio sam legalan Win 7 Home Premium nekoliko godina. Svideo mi se Win 8 i hteo sam da iskoristim priliku za upgrade. Kada sam preuzeo taj program prvo je proverio da li komp ispunjava uslove, kao i programi koji su instalirani, onda je ponudio Upgrade, instalaciju sa nekog drugog medija (cd, usb) i još jednu opciju koje se sada ne sećam. Sledeći korak je bila kupovina i način plaćanja. Jedina opcija koju sam imao je bila Windows 8 Pro - 39,99$. U delu za plaćanje moglo je da se bira: Card ili PayPal. Uneo sam podatke sa kartice i ostalo je istorija :)

Kad se pročita ovo i kome i št as ešalje onda to baš i nije tako sjajno:

http://windows.microsoft.com/sr-Latn-CS/windows-8/upgrade-assistant-privacy

Platio win8 i jako sam zadovoljan kako radi većina stvari. Jedino što mi pravi problem je Creative X-Fi Music kartica jer uopšte ne pamti podešavanja i posle svakog restarta mora da se podešava iz početka. Creative je uvek pravio probleme, sećam se i Viste i istih problema tamo. Ne radi mi ni Outpost Firewall, to takođe čekam update.

Da li si menjao podesavanja kao admin ili? Znam da npr. 7zip tako bug-uje, ako normalno startujes pa promenis neka podesavanja, ne sacuva. Ako se ide na "Run as Administrator" onda sve bude OK

Uradio sam upgrade 7ice na 8icu. Kada otvorim novi user nalog dosta programa nemam na tom nalogu. A kad je na administrator nalogu tu su svi programi. Kako da otvorim nalog a da mi ostanu svi programi ako neko zna?

da pitam, moj brat ima win7 koji je dobio preko fakulteta. da li može njega da upgradeuje na 8 za tih 40 evra?

Siguran sam da može. Trebao bi da se raspita i oko povoljnosti za studente. Imali su pre dodatne popuste i cene za studente, profesore i ostale naučne radnike.
Znam da je mogao da se kupi office za 99$ i sl.

@Ed Rekao bih da moze. Ali ako ti je brat i dalje student, neka uzme i Win8 na isti nacin. :)

Ima li neko laptop sa Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 1030 wirelessom nek javi da li mu koci internet! Ako nastavi da koci vracam sedmicu!

ja koliko sam video, nigde ne traze sifru tog originalnog windowsa koji posedujes, samo nadjes neki model uz koji dolazi win7, stavis datum kupovine avgust-sept-okt i to je to, maltene moze svako da kupi za 40$

Vrh Dno