Šta je novo?

Windows 8

Uf oprosti ti si očito poznata osoba pa dopusti nama koji koristimo osmicu i kojima je dobra da razmjenjujemo iskustva, tebi ako eto ne valja imaš masu operativnih sustava pa biraj...

tj. da za svaki komad softwarea počnemo ovako pljuvati gdje bi to dovelo? Mogu i ja po masu programa a zašto? Jednostavno ako mi ne valjaju ja ih ne koristim. A o anonimusu i ti si meni anonimus isto tako kao i ja tebi. :)

Uf oprosti ti si očito poznata osoba pa dopusti nama koji koristimo osmicu i kojima je dobra da razmjenjujemo iskustva, tebi ako eto ne valja imaš masu operativnih sustava pa biraj...

Ne lupaj, kao sto su ti ostali vec rekli, forum sluzi da podelimo iskustva i damo misljenje. Kao sto ja mogu da kazem za nesto da je dobro i zasto je dobro, a neko drugi da je lose i zasto je lose. I to je poenta foruma.

tj. da za svaki komad softwarea počnemo ovako pljuvati gdje bi to dovelo? Mogu i ja po masu programa a zašto? Jednostavno ako mi ne valjaju ja ih ne koristim. A o anonimusu i ti si meni anonimus isto tako kao i ja tebi. :)

Dovelo bi napretku, jer bi mozda nesto od toga developer i cuo i ispravio. Tako to i funkcionise. Feedback.

Pa pljuj po programima koji ti se ne svidjaju, niko te ne sprecava. Kritika dovodi do poboljsanja.

Stari sada filozofiraš, ako hoćeš feedback piši Microsoftu a ne po forumima.... Ok, iznio si svoje mišljenje da tebi ne valja i idemo dalje.... :)

Da ne bi mislio da ja imam nešto protiv tebe daleko od toga ali eto da ti dam konkretan primjer, svojevremeno prije 10 godina jedan XP nije k... valjao do SP1 recimo stariji će se sjećati toga, tek sa SP1 je proradio nekako ali opet bi u 2 mjeseca koliko ja sada recimo imam osmicu na XP bi bilo 100 puta ako ne jedan puta not responding,
e ovdje mi se osim same brzine izvođenja a osmica je stvarno brza niti jednom nije bilo not responding. Radi kako samo zamisliti mogu dakle meni ne može biti loša sa te strane, a naravno da tebi ne mora valjati. Ali opet kažem postoje operativni sustavi... Microsoft je krenuo u smjeru u kojem je krenuo sada je na stvari uzmi ili ostavi.... NHF. :)

Poslednja izmena:
Stari sada filozofiraš, ako hoćeš feedback piši Microsoftu a ne po forumima.... Ok, iznio si svoje mišljenje da tebi ne valja i idemo dalje.... :)

Da ne bi mislio da ja imam nešto protiv tebe daleko od toga ali eto da ti dam konkretan primjer, svojevremeno prije 10 godina jedan XP nije k... valjao do SP1 recimo stariji će se sjećati toga, tek sa SP1 je proradio nekako ali opet bi u 2 mjeseca koliko ja sada recimo imam osmicu na XP bi bilo 100 puta ako ne jedan puta not responding,
e ovdje mi se osim same brzine izvođenja a osmica je stvarno brza niti jednom nije bilo not responding. Radi kako samo zamisliti mogu dakle meni ne može biti loša sa te strane, a naravno da tebi ne mora valjati. Ali opet kažem postoje operativni sustavi... Microsoft je krenuo u smjeru u kojem je krenuo sada je na stvari uzmi ili ostavi.... NHF. :)

Eto vidis recimo da se meni desilo na svakom M$ OS-u do sada da sam imao "not responding", na vise razlicitih masina. U tome i jeste poenta diskusije, ako neko ima problem da mu se pomogne, ako mu nesto ne odgovara, a kao sto vidimo gomili ljudi nedostaje start pa se od 112 strana diskusije ovde na 60 nalaze linkovi ka raznim resenjima, a ne da se ti pojavis sa pricom ako ti se ne svidja nesto nemoj da postujes ili ako ti ne radi kako treba ne znas da namestis. 100 je razloga zasto mu nesto mozda ne funkcionise a ovde je jos toliko ljudi koji su se susretali sa slicnim problemima, pa mu mogu i pomoci kao sto vec rekoh.

Reci mi samo, da li su oni silni ljudi sa AHCI driver problemima ili sa svojim Asus Xonar karticama trebali da cute ili da se raspituju kod drugih ovde da li ko zna kako da osposobe svoj OS za normalan rad?

tj. da za svaki komad softwarea počnemo ovako pljuvati gdje bi to dovelo?

Postoji razlika izmedju pljuvanja i argumentovane kritike. Kritika moze dovesti do boljeg proizvod ukoliko je onaj ko razvija taj softver spreman da je uvazi.

Metro UI nije dobro resenje za desktop ako mene pitas a verujem da ce slaba prodaja i kritike sa interneta naterati MS da preispita svoju odluku i omoguci izbor sa nekim nadolazecim SP.

Osim Metroa sve ostalo bolje radi nego na Win 7, koliko sam ja primetio za ovih pola godine.

Ti ćeš me učiti što su to forumi? Pa koga briga što se njemu sviđa ili ne sviđa? Ako mu se ne sviđa neka zaobiđe. To nije nikakva diskusija što on radi.... Zamisli imao je jedan cijeli dan instaliranu osmicu koja mu se smrzavala zbog nekog lijevog drivera.... I što bih ja sada trebao? Dati mu Nobelovu nagradu...:p

Pa to ako imam 13 postova i 34 manje od tebe na OVOM forumu ne znaci da nemam pojma sta su forumi i da to sto sam ti ja rekao nije tacno...
Peonta je da si ti taj koji pljuje tj troluje ovu temu. Ako si tako pozitivan sto se tice osmice i svega... umesto da trolujes necije misljenje mogao si da mu diskusijom postignes mnogo bolji efekat.

Ma naravno da drasticne promene uglavnom uvek deluju lose na pocetku, slicno je bilo i sa XP-om i Win7. I ja sam prvi tu da probam nove stvari jer me to interesuje. Ali mi je najvise smetalo sto zahtevaju gestikuliranje misem za multitasking, kako bih dobio opcije, itd, umesto da su lepo stavili dugme i da se samo klikne. Sigurno ce imati logike kada svi budemo imali monitore sa touchscreen-om, ali trenutno je to glupo raditi misem.

Pa sama osmica je skoro cela u gestikulacijama... ja jedino mislim da su trebali da stave opciju biranja izmedju start dugmeta i metroa...ali opet ako bi ubacili opciju start metro ne bi bas toliko zaziveo i prakticno bi osmica bila sedmica...
sto se tice performansi i ja mogu da se slozim da je zaista bolja od sedmice...drugim recima osmica je za mene poboljsanje vec necega sto je perfektno. :) iako sam i dalje na sedmici, cekam da se stabilizuje prica sa osmicom i da predjem na nju pogotovo sto je upgrade dosta jeftiniji ... :)
s druge strane ne isplati se oslanjati se na RTM verzije ...jer kao i kod svakog novog sistema... bolje sacekati da se slegne pa tek onda preci ;))

Nakon ovoliko napada najbolje je za mene da ništa ne odgovaram jer ne znam ni odakle bi krenuo sa odgovorima.

Da je brža je, stabilnija je od sedmice još od RC od kada je koristim u dual bootu, RTM mi je primarni OS.
Metro i je i nije, i bi i ne bi.... ali je tu.... idem se naučiti na njega. Učio sam se i na stari start.
Kao što je netko napisao nakon valjda 20 godina MS kreće u nekom novom smijeru vidjet ćemo kako će to ispasti na kraju.
Nakon skoro 3 godine instalirane sedmice iako ona je radila bilo mi je vrijeme za reinstalaciju odlučio sam u sekundi da neće ići ponovno sedmica nego osmica RTM na njeno mjesto i nisam od tog 13.8. zažalio što sam tako napravio. I to je to, ne ulazim u Asus kartice I AHCI drivere kod bilo koga to nije niti bilo spomenuto taj tren. Pozzz. :)

^ Ne radi se o tome da tada nije spomenuto, i nije, nego se radi o tome da si napao coveka zato sto se pozalio kako mu ne radi dobro (ili uopste). Vrati se malo nazad pa procitaj sta si napisao njemu u odgovor, pa ce ti biti jasno zasto te ljudi napadaju... bio si ostar i neprijatan poprilicno.

On topic:
Moram priznati da mi posle ovih mesec dana start i ne nedostaje nesto preterano... a i desktop mi je cist od ikonica, sve mi stoji u metro-u, pa kada zatreba samo opicim win dugme. Presao sam Deus Ex: HR sa samo jednim izbacivanjem iz igre (narodna ver.)...

Nije mi namjera bila biti oštar nego mi je bila namjera što i je moj stav; Nitko NIJE OBAVEZAN biti na osmici kao niti na bilo kojem OS-u.
Ja odavde ne mogu znati zašto se njemu smrzava OS svako malo a meni ne, mogu pretpostaviti da je do nekog drivera a nema ih još baš za osmicu koristimo od sedmice ili od RC, možda drivere instalirati u kompabiliti mod-u pa neće smrzavati. A o metrou se ne isplati on je tu sada ga prihvati ili ne ali on je konstanta neće nestati ako ga netko ne prihvaća a on ga ne prihvaća kao takvog, ok nije niti meni legao ali se učim na njega neću namjerno ići stavljati bilo čija trećerazredna rješenja koja dovedu do nestabilnosti sustava i do toga da mi primjerice task manager otvara 10 sekundi. A zbog čega? Zbog nekakvog starog starta. Nepotrebno ako mi sistem ne radi kako treba, i u tom slučaju nije kriva osmica.

Predlažem da sada stanemo da ne spamamo temu. Svatko zna svoje svatko može birati OS ne moramo svi biti na istom i isto voljeti niti bi to bilo prirodno.

p.s. Ista stvar svojevremeno sa Vistom; Da li sam ja morao biti na njoj? Nisam, nije mi radila kako treba ispočetka, kasnije je bila i sada je sasvim pristojan OS. Vratio sam se na XP taj tren. Ista stvar. :)

Poslednja izmena:
Sale pa moram da se branim. ;)
Ljudi ja ne znam više što da vam napišem ovaj tren, updatei su redovni, prvi veći je bio 9.10. sada standardno drugi utorak u mjesecu.

A konkretno donosi ova poboljšanja.

Pa eto ako netko ne update-a redovno a ima problema neka proba updateat krpa se eto gotovo stalno. :)

Drugari koji koristite Windows 8, svaka vam cast. Ovde se nazalost ja i MS razilazimo posle druzenja od Windowsa 95 naovamo. Polako prelazim na OsX kao primarni OS, a Win osam ce biti tu da se klikne na ikonu neke igre. Ja sam ocigledno isuvise mator i lenj da jurim pop-upove misem po sve cetri coske 27 incnog monitora. A steta, brzi je od Wina 7....

Da ne bude flame-a, mozda sa ovim treadom treba da nastave samo istinski ljubitelji Microsoft opusa.
Ostalim, ukjlujem i sebe, kojima se Win 8 ne svidja , da zaobidju.
Na zalost, ovakvi operativni sistemi ce biti mainstream.

jel uspeo neko da odradi win ex index? meni daje neki error kao nemam potrebne aplikacije za to??? jel se misli na microsoft media player 12? ne mogu to nigde da nadjem svi linkovi vode na ms sajt i traze da se instalira validation tool koji inace sa tog datog linka ne radi!

Da li neko koristi original Dreamspark verziju 8ice? Da li ima onih zigova win8 RTM ili je sve cisto. Da ne instaliram bezveze sad pa za 10 dana da sve menjam kada bude zvanicno izasao win...

Da li neko koristi original Dreamspark verziju 8ice? Da li ima onih zigova win8 RTM ili je sve cisto. Da ne instaliram bezveze sad pa za 10 dana da sve menjam kada bude zvanicno izasao win...

Nema zigova nikakvih... samo ga aktiviras i nema da te boli glava.

Da ne bude flame-a, mozda sa ovim treadom treba da nastave samo istinski ljubitelji Microsoft opusa.
Ostalim, ukjlujem i sebe, kojima se Win 8 ne svidja , da zaobidju.
Na zalost, ovakvi operativni sistemi ce biti mainstream.

Ako ti se pljuje pljuj brate samo ne znam koje koristi od toga. :)

jel uspeo neko da odradi win ex index? meni daje neki error kao nemam potrebne aplikacije za to??? jel se misli na microsoft media player 12? ne mogu to nigde da nadjem svi linkovi vode na ms sajt i traze da se instalira validation tool koji inace sa tog datog linka ne radi!

Bez problema, mislim da ti fali DirectX, http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

kod prvog pokretanja WMP nije me tražilo nikakvu validaciju.... Mislim da do 26. validacija za osmicu nije ni podržana. :)

Nema žigova .ISO mi nije sa dreamsparka ali ključ je. Zvanično izlazi na DVD sve ostalo se nadoknađuje preko Windows update-a do tog zvaničnog izlaska znači sve će biti isto. :)

Poslednja izmena:
Zna li neko šta se dešava sa onim Aero packom koji nikako da izađe?

Mislim da je osnovna Microsoftova greška primoravanje korisnika na novi Windows UI (bivši Metro) - ne vidim kakvu korist to donosi korisnicima. Čini mi se da je to i glavna primedba svih koji su probali 8 i nije im se svidela, a ima ih dosta. Dovoljno je bilo zadržati Start dugme i omogućiti izbor... A što se tiče kretanja u određenom smeru, Microsoft je tek krenuo u tom smeru i sudeći po onome do čega su došli u 8, ima da pređe još mnogo. Naglašavam, govorim o korisničkom interfejsu - ne o jezgru operativnog sistema. A čini mi se da se i sve primedbe uglavnom svode na to.

Poslednja izmena:

Ja sam je instalirao, posle nekoliko dana sam odustao (napisao sam i zašto nekoliko stranica ispred) i vratio se na win 7 SP1 (isto DS), i nema oznake RTM.

Da li neko koristi original Dreamspark verziju 8ice? Da li ima onih zigova
win8 RTM ili je sve cisto. Da ne instaliram bezveze sad pa za 10 dana da sve menjam kada bude zvanicno izasao win...

Ima zigova meni ma verziji rtm enterprise n pise u desnom donjem uglu 9200 belim slovima, i zasto intel ssd toolbox ne radi na 8ci?

Pitanje za strucnjake
da li da predjem na 64bitni windows posto imam 4gb rama?

Zavisi koje periferije koristis. Ako imas sve standardno, odnosno nemas neke stare skenere i stampace ili neku staru tv karticu, ne vidim razlog sto ne bi presao na x64

Isto ti dodje x64 vidi svih 4GB ali trosi u proseku 400Mb vise od x86 koja vidi manje ;)

Bas tako... ja se smorio kad sam imao 4 gb kao imacu 3 gb na raspolaganju, kad ono win jede 1.5. Kontam sa >4 se isplati...

3.5, tako da sa onih 512 sto uzme x64 mu dodje na isto. Odnosno vidi on sva 4, samo sto win uzima 512 za nesto, ne secam se tacno sta.

u istom adresnom prostoru je memorija graficke, tako da sto je graficka ludja sistem manje moze da koristi...

Vrh Dno