Šta je novo?

Windows 8

Jedno glupo pitanje:)

Stize mi ssd ovih dana pa sam mislio da instaliram win 8 pa me interesuje jel mora da se registruje? I ako mora da li ima neko resenje?

Jedno glupo pitanje:)

Stize mi ssd ovih dana pa sam mislio da instaliram win 8 pa me interesuje jel mora da se registruje? I ako mora da li ima neko resenje?

Pa legalno imas 3 meseca gratis. Za to vreme ce vec da izadje sve sto je potrebno za mogo duzi rad :)

Znaci samo instaliram i to je to?

Da. Skines sa Microsoftovog sajta verziju koja ti odgovara x64 ili x86 i instaliras. Za tri meseca ces da vidis da li ti se svidja ili ne, kako radi itd. Onda odlucujes da li ces da se vratis na Win7 ili ces da "kupiš" :) Metro

samo da pitam da li ce sa ove RTM verzije moci posle da se updatuje na konacnu kada izadje?
mislim na narodnu verziju :p
a takodje i sa ovu sa sajta

Poslednja izmena:
samo da pitam da li ce sa ove RTM verzije moci posle da se updatuje na konacnu kada izadje?
mislim na narodnu verziju :p
a takodje i sa ovu sa sajta

Pa to ti je narodna, ali će do 26.10. biti trial a posle toga normalna ;).

Na laptopu sam isprobao Win8 i juce sam se vratio na Win7.

Glavni razlog: Stalno je freeze-ovao iz cista mira. Video na netu da taj bag postoji i da je navodno resen. Ali se i dalje zale.

Sekundarni razlog: Ja ne znam kome je palo na pamet da gura Metro UI na Desktop i Laptop racunare. Razumem za tablete. Ali za normalne racunare uopste nema smisla. Sve sto je bilo prakticno i jednostavno, ovde je izmenjeno tako da izgleda lepse, a nije vazno sto nije prakticno. A i stalno prebacivanje iz Metro u Explorer mi je islo na zivce.

Suma sumarum: Zao mi je sto je Windows 8 ovakav. Ali ukoliko ne budu izmenili nacin funkcionisanja, u sta sumnjam, ne verujem da cu izvrsiti tranziciju na Win8.

Da li neko moze da mi pomogne oko AHCI?Konfa je iz potpisa,instalirani drajveri za win8 sa sajta 12.8 AMD i kad ukljucim AHCI u biosu nece da butuje u windowsu.

AHCI si trebao da podesiš PRE instalacije windows-a. Verovatno postoji fora, kao i za sedmicu, da u registry-ju možeš da promeniš parametar vezan za AHCI i posle u BIOS-u postaviš isti, a windows se butuje bez problema.

Kada podesim pre instalacije windowsa,onda nece ni da krene instal windowsa zablokira CD prestane da cita i hard upali lampicu i to je to.Kada iskopcam AHCI onda krene instalacija windowsa i sve radi,i nasao negde po forumima da moram u registry da promenim nesto da bi radio,ja to uradim i ukopcam AHCI i onda nece da butuje uopste u windows.Dakle jel ima neka fora da se ukopca da radi ili ne moze u AHCI da radi?

Uspeo sam da ukopcam AHCI,morao sam da iskopcam rezac da ne ide na AHCI mode nego samo hard.Za sada radi sistem.

Posle restarta opet isto,moram da iskopcam AHCI da bih mogao windows da koristim.

Heh, taman sam mislio da se prebacim na win 8 kompletno, kad nece da radi FIFA 13, a da stvar bude gora, ne radi ni microsoftov very own wireless gaming adapter i bezicni dzojped za xbox 360. :S:

Kako kod vas stoje stvari sa igrama, ja sam probao i vecina radi, ali ne mogu da skinem dual boot zbog tako nekih gluposti.

Heh, taman sam mislio da se prebacim na win 8 kompletno, kad nece da radi FIFA 13, a da stvar bude gora, ne radi ni microsoftov very own wireless gaming adapter i bezicni dzojped za xbox 360. :S:

Kako kod vas stoje stvari sa igrama, ja sam probao i vecina radi, ali ne mogu da skinem dual boot zbog tako nekih gluposti.

Rade sve igre koje sam probao na Windows 8, nekih 10-15, sto stare, sto najnovije. I Xbox controller mi radi bez problema, samo sto je moj wired.

Isto, pes 13, LoL, Deus Ex: HR, Black Mesa, StarCraft: Brood War... bez problema.

Radi xbox 360 wireless kontroler, samo moraš risiver da dodaš ručno u windowsu, add device pa odabereš ms risiver i radiće. Instaliraj obavezno drajvere za grafičku. Meni apsolutno sve radi što je radilo u Windowsu 7.

Damn ja nemam ništa od ovoga, i u USA verziji vidim samo aplikacije na glavnom ekranu, a ne kada uđem u sekcije, tu je prazno. Logujem se sa ms account-om u windows koji za zemlju ima USA zbog xbox-a, ne znam može li to imati neke veze, mrzi me sada da tražim uzrok. Imam problema kao lik na ovom linku: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_store/windows-8-release-preview-store-categories-are/34b3e54a-6617-4e07-aead-84205e77914b
Pa nisi u pravu posto je kod mene zemlja Srbija i imam aplikacije i mogu ih kupiti cak za dinare
Pogledajte prilog 97881
Nisam probao ali verovatno ce mi skinuti sa mobilnog koji sam uneo tokom pravljenja microsoft accounta ali eto kod mogu druga na laptopu je slucaj kao kod tebe, tek kad promeni na USA onda ima aplikacije a dok je Srbija nema nista. Kako li kod mene ima pojma nemam

Po apdejtovanju windows-a Daemon Tools mi vise ne radi.

Pa instaliraj ga ponovo.

Sta ce ti Daemon Tools kada Windows 8 moze da mount-uje iso?

Na laptopu sam isprobao Win8 i juce sam se vratio na Win7.

Glavni razlog: Stalno je freeze-ovao iz cista mira. Video na netu da taj bag postoji i da je navodno resen. Ali se i dalje zale.

Sekundarni razlog: Ja ne znam kome je palo na pamet da gura Metro UI na Desktop i Laptop racunare. Razumem za tablete. Ali za normalne racunare uopste nema smisla. Sve sto je bilo prakticno i jednostavno, ovde je izmenjeno tako da izgleda lepse, a nije vazno sto nije prakticno. A i stalno prebacivanje iz Metro u Explorer mi je islo na zivce.

Suma sumarum: Zao mi je sto je Windows 8 ovakav. Ali ukoliko ne budu izmenili nacin funkcionisanja, u sta sumnjam, ne verujem da cu izvrsiti tranziciju na Win8.

Meni se ništa ne frizuje a već 2 mjeseca i jedan dan imam RTM 9200 to znači da ne znaš složiti sistem a da radi.... A i zašto bi se stalno prebacivao iz metroa u explorer? Imaš toliku potrebu? Ja eventualno ako koristim neki app ili tražim nešto preko search inače ne stalno valjda sam 99% na desktopu... A i što je nama to bitno da li vaše veličanstvo bude na osmici ili ne bude? Ne shvaćam te? Ne valja ti ostani na sedmici nitko te ne tjera pištoljem a i nitko neće plakati što ti nisi na osmici.... Koga briga uopće nama ni iz džepa niti u džep.

Tako odgovaram svakome tko sere po osmici, ne valja ti ne valja neće svijet propasti što tebi ne valja a i meni što valja. :)

Poslednja izmena:
Meni se ništa ne frizuje a već 2 mjeseca i jedan dan imam RTM 9200 to znači da ne znaš složiti sistem a da radi.... A i zašto bi se stalno prebacivao iz metroa u explorer? Imaš toliku potrebu? Ja eventualno ako koristim neki app ili tražim nešto preko search inače ne stalno valjda sam 99% na desktopu... A i što je nama to bitno da li vaše veličanstvo bude na osmici ili ne bude? Ne shvaćam te? Ne valja ti ostani na sedmici nitko te ne tjera pištoljem a i nitko neće plakati što ti nisi na osmici.... Koga briga uopće nama ni iz džepa niti u džep.

Tako odgovaram svakome tko sere po osmici, ne valja ti ne valja neće svijet propasti što tebi ne valja a i meni što valja. :)

mislim da si pogresno shvatio poentu foruma a i njegovog posta.. covek iznosi svoje misljenje i razloge sta i zasto mu se ne svidja na osmici... forumi sluze za diskusiju ;)

Metro je po meni stvoren kako bi se omogucilo da aplikacije budu live koliko je to moguce a i sve je vise laptop racunara pre svega koji podrzavaju multi gestres tak oda smatram da je i to jedan od razloga... a i s'obzirom da u tom smeru ide tehnologija nekako je logican potez..

ali te opet kapiram ...zna u pocetku da bude dosta iritantna osmica... ali kad se navikne covek (a treba mu vremena) onda je sve na dohvat ruke... :)

Aj da se vratimo na temu. Ja sam još na onoj 8400 verziji, koja je probna (sa ms sajta). Pošto mi fali brdo aplikacija u store-u, kako da ih vidim. Postoji li neki market enabler :) za ovo? Lokacija mi je usa, ako je bitno, samo je tastatura na srb.

@DamirD Tek sada sam video da se meni obracas prethodnim postom. Ja sam iskazao svoje misljenje i zasto MENI ne odgovara Win8. I ne, nije mi bio instaliran 1 dan, vec skoro 2 meseca. I ko kaze da si ti kompetentan da mozes da ocenis da li ja znam da "slozim" sistem ili ne? Ti nastavi da koristis Win8, nisam nikome ni sugerisao ni sta je bolje, ni sta da koristi. Ne znam ni sta me uzimas u usta jer me ne znas, anonimusu.

ali te opet kapiram ...zna u pocetku da bude dosta iritantna osmica... ali kad se navikne covek (a treba mu vremena) onda je sve na dohvat ruke... :)

Ma naravno da drasticne promene uglavnom uvek deluju lose na pocetku, slicno je bilo i sa XP-om i Win7. I ja sam prvi tu da probam nove stvari jer me to interesuje. Ali mi je najvise smetalo sto zahtevaju gestikuliranje misem za multitasking, kako bih dobio opcije, itd, umesto da su lepo stavili dugme i da se samo klikne. Sigurno ce imati logike kada svi budemo imali monitore sa touchscreen-om, ali trenutno je to glupo raditi misem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno