Šta je novo?

Windows 8

Meni w8 izgleda kao OS za zaobici. Previse petljancije da se zaobidje gupavi metro, dobro bice to jednog dana lako, kad ljudi napisu aplikacije koje to odradjuju ali cemu?
Niko od vas da kaze par dobrih argumenata zasto je w8 bolji od w7?

1. Brzi, pouzdaniji, ugradjen AV koji dosta dobro sluzi, borderless metro aplikacije, metro UI(oni kojima smeta prvo neka nauce da ga koriste preko tastature a ne misa)
2. Bolje performanse u igrama, manje zagrevanje i duza baterija kod laptopova
3. XBOX podrska, ultra brz pdf citac
...

Poslednja izmena:
2. Bolje performanse u igrama, manje zagrevanje i duza baterija kod laptopova

...

Jel to stvarno, posto sam ja vlasnik istog, a imam win skinut, ali nisam ga stavljao jos dok ne vidim vasa iskustva :D

drugari potrebna mi je pomoc,od juce se patim da ativiram win 8,ali mi neide,instalirao sam pro build 9200!

Aj sad posle 98 stranica foruma, pitanje.
Da treba da izdvojite vise od 150 USD za Win 8, a da imate legalno kupljen Win 7, da li biste usli u takvu investiciju.
Razlike u brzini su minorne i ne vidim pravi razlog za prelazak sa W7 na W8. Ko ne moze bez metroa ok, a kome metro smeta....
Kada budem zeleo da kucas komande u Winu, tada cu preci na neku od Linux distribucija, pa sa tabom dobijes spisak svih...
Milina.

Aj sad posle 98 stranica foruma, pitanje.
Da treba da izdvojite vise od 150 USD za Win 8, a da imate legalno kupljen Win 7, da li biste usli u takvu investiciju.
Razlike u brzini su minorne i ne vidim pravi razlog za prelazak sa W7 na W8. Ko ne moze bez metroa ok, a kome metro smeta....
Kada budem zeleo da kucas komande u Winu, tada cu preci na neku od Linux distribucija, pa sa tabom dobijes spisak svih...
Milina.

prelazak sa win 7 na win 8 kosta 30 dolara(ako si kupio windows 7 masinu ovog leta pa do feb. 2013, onda je 15 dolara)....prati temu malo....

Meni i dalje smeta sto pokrenute aplikacije nemaju zajdnicki taskbar, to usporava rad jer ako zelim da predjem recimo iz Chrome, koji je pokrenut u Metro i da se brzo prebacim u neki file explorer na klasicnom UI, ne mogu direktno vec moram prvo da se prebacim na clasican UI i posle da izaberem explorer.
Da li postoji neko resenje za ovo?

@The Stig
Tek sada vidim da si sam odgovorio sebi na ono sto si me pitao :)

A mi koji koristimo Mac? :trust:

Ja mislim da cemo se svi vrlo brzo navici na novi izgled, kao i svaki put do sad. Meni je poslije sat vremena koristenja, ovo bilo ok. :D

Poslednja izmena:
Da. Mada se opet postavlja pitanje kome to treba?
Meni je lično Win 8 downgrade u odnosu na sedmicu.

"Resavam" problem tako sto reinstaliram UNi drajvere svaki put i ne restartujem kompjuter posto jedino tad mogu da pristupim Xonar centru. Mora se sacekati ili da ASUS resi problem ili UNi rese kompatibilnost.

Inace, evo link za uputstvo koje "mozda" proradi srecnicima:

http://brainbit.wordpress.com/category/uni-xonar/

I obavezno se mora ugasiti driver signature i uraditi ono sto pise u prvom komentaru:

http://brainbit.wordpress.com/driver-signature-possible-solutions-discussions-page/

Na zalost nece kod mene :(
Sramota za za takvu kompaniju kao sto je ASUS, i na Win7 x64 imam problema sa drajverima, sa vremena na vreme "pukne" volume, jedan zvucnik se moze utisati ali drugi nastavlja da "svira". :mad:

Jos jedan lep i moderan start za Windows 8.

Start Menu Х
screenshot.jpg
screenshot1.jpg

http://www.startmenux.com/

Poslednja izmena:
Kako vratiti desktop app u metrou koji sam igrom slucaja obrisao?:lupko:

Na zalost nece kod mene :(
Sramota za za takvu kompaniju kao sto je ASUS, i na Win7 x64 imam problema sa drajverima, sa vremena na vreme "pukne" volume, jedan zvucnik se moze utisati ali drugi nastavlja da "svira". :mad:

Slično i kod mene sa M-Audio karticom, napravio sam batch za restartovanje procesa i ćao.

I sta bi na kraju jel manje uzima memorije od win 7 i koliko ?

Resio problem sa Waterfoxom i konstantnim crashovanjem na Windows 8 gasenjem hardware acceleration u opcijama.

Kako da iskljucim Chrome Metro verziju?
Ja hocu iz Metro da pokrenem PC verziju Chrome ali cak i ako dodam shorcut PC verzije nakon sto ugasim Chrome shorcut nestane iz Metro.

Previse smara to prebacivanje izmedju Metro i PC, cak za najmanju sitnicu kao sto je menjanje jezika tastature moram da izadjem iz Metro Chrome i da idem u PC desktop...

Kako da iskljucim Chrome Metro verziju?
Ja hocu iz Metro da pokrenem PC verziju Chrome ali cak i ako dodam shorcut PC verzije nakon sto ugasim Chrome shorcut nestane iz Metro.

Previse smara to prebacivanje izmedju Metro i PC, cak za najmanju sitnicu kao sto je menjanje jezika tastature moram da izadjem iz Metro Chrome i da idem u PC desktop...

Metro Chrome postoji jedino ako ti je stavljen kao default browser. Znaci, stavi npr. IE kao default.
Za menjanje tastature pritisni Win + Space.
Navićićeš se na Metro, neće ti predstavljati problem :)

Nije mi Metro problem, ja cak puno volim nove stvari, ali nepotrebno su razdvojili metro od PC i nista nije povezano...
Metro hocu da koristim za sada samo umesto Start menu.
Postavio sam IE kao default i sada radi Chrome u PC verziji. Hvala!

Poslednja izmena:
za drugo na PC i nije... od izlaska CP verzije jedino za sta koristim metro je win key+ prvih par slova naziva programa i enter za start (ono sto nije pinovano).

Metro aplikacije su toliko upotrebljive da posle instaliranja 5 komada shvatis da su to sve hello world programi sa max 2-3 opcije (mail-chat, pregledaci slika i ostalo), na nivou turorijala u C# step by step knjigama... totalno neupotrebljivo na dnevnoj osnovi... onakve programe prosecan programer uradi za dan ili manje... valjda ce biti nesto bolje nekad...

Poslednja izmena:
Isto tako uradjeno i ovde, ali meni ne radi Xonar Center posle prvog restartovanja sistema. Drajveri rade kako treba, ali mi to nista ne znaci kad ne mogu menjati opcije zvucne.

Izgleda da ima istine o portovanju xbox360 igara na win8 app store.. za sada se zna da ce manje poznati naslovi biti dostupni i to:

Elements II Special Edition
A World of Keflings
Adera: Episode 1
Adera: Episode 2
Adera: Episode 3
Angry Birds
Angry Birds Space
Big Buck Hunter Pro
BlazBlue Calamity Trigger
Collateral Damage
Crash Course GO
Cut the Rope