Šta je novo?

Windows 8

Јел пробао неко Activate Windows by phone? Изгледа да људи успевају да активирају осмицу ових дана..

Da, poslao sam uputstvo nekolicini ljudi na forumu i uspelo im je. Samo jedna osoba je prijavila da mu nije radilo, moguce da je Microsoft vec sredio propust.

Nitko ne govori....kakav je Internet Explorer 10 u Windowsu 8 ?
Pisalo se da je već IE 9 bio po brzini otvaranja stranica na nivou ostalih modernih browsera.

Nitko ne govori....kakav je Internet Explorer 10 u Windowsu 8 ?
Pisalo se da je već IE 9 bio po brzini otvaranja stranica na nivou ostalih modernih browsera.
Veoma brzo otvara stranice sa instalacijama Chrome-a i Firefox-a, za ostalo ne znam :D

Zvao ja pre nekoliko godina zbog aktivacije XP, sve je bilo obavljeno vrlo brzo.

(381) (11) 3305 500 ili (0) 700 300 300 Tako stoji prilikom aktivacije sedmice.

after.png

http://www.stardock.com/products/start8/

Poslednja izmena:
Izasali W8 i VS na Dreamsparku, ali pise mi da nisam eligible. Mozda jer jos nije 25. Moze li neko da javi sta njemu pise, da vidim je li mi istekao subscription, ili hopefully treba da cekam 25.

Hm, zanimljivo... Isti problem, nesto na fazon kako sam ogranicen samo na jedan proizvod (izmedju w8 professional i consumer preview), i posto sam ja vec skinuo CP, sad ne mogu ovo. E sad ne znam kako cu to resiti.

I to samo x64 ne mogu da "kupim", x86, mogu normalno (a skinuo sam i CP i RP, i sad ovo ne moze)
Ovo je objasnjenje:
"The item cannot be added to your cart because you have already ordered this item (or a related item) and cannot order it again. You can view your previous order by clicking Your Account above. Download orders can be re-downloaded from there."

Poslednja izmena:
Jesi probao da odes u cart i "skines ponovo" da vidis da li ce sada pustiti RTM ili CP/RP? Zvuci glupo... ali vredi pokusati :)

Ako ne, e-mail personu in charge.

Pokušavao sam par dana da se naviknem na Win 8 na drugoj mašini, čisto da mu dam šansu da mi se možda malo dopadne, ali nema teorije.
Odavno nisam video nakaradniji OS.
Možda ima smisla za tablete, ali za desktop korisnike ne vidim apsolutno ni jednu prednost u odnosu na Win 7, a ima krdo mana.

@Dandy

Pretpostavljam Metro UI? Kada li će ljudi preći preko toga. Odeš u desktop i zaboraviš da metro uopšte postoji.

Pa kako da zaboravim na njega kada za pokretanje programa moram da idem u onaj njegov skrnavi start ili search ekran?
Ja ništa ne držim na desktopu i pokrećem programe isključivo preko start menija ili search bar-a u sedmici.

Win+F i udri po search-u.

Ma nije stvar u tome da ja ne mogu da se snađem ili da koristim Win 8 i ovako. Mogu.
Poenta je u tome da ne vidim ni jedan razlog zašto bih to radio?
Win 7 mi je lepši i funkcionalniji. Ako postoji neka objektivna prednost Windows-a 8 u odnosu na sedmicu, molim te reci mi koja je?

@alfaunits
Probao, opet skida cp/rp. Ali sad odem opet i probam, onako radi reda, kad ono proslo i evo skida :)

Win 7 mi je lepši i funkcionalniji. Ako postoji neka objektivna prednost Windows-a 8 u odnosu na sedmicu, molim te reci mi koja je?
Najveca prednost po meni je brzina, sam OS se dize sada ispod 10 sekundi na SSD, i meni je jako drago sto ima i antivirus ugradjen pa ne moram vise da se smaram sa time.
Ovo je sve napravljeno da bi se probili microsoft tableti i vremenom ce se pojaviti dosta metro programa, tako da ovaj metro UI ce preci u naviku.
Jedini problem je sto nema zajednicki taskbar za pokrenute metro aplikacije i one klasicne.

Poslednja izmena:
Ne updateujes redovno?:)

Pa samo zato i restartujem računar...
Nekada me doduše smara po par dana sa onim odlaganjem restarta dok mu ne dozvolim konačno.

Jer izaso neki krek za Win 8,i kad bi otprilike trebalo ocekivati konacnu narodnu verziju

Nazad
Vrh Dno