Šta je novo?

Windows 8

Cekaj bre,kako nece? Na tabletima sa intelovim procesorima treba da rade svi programi sa desktopa!? Na njima ce valjda biti desktop verzija osmice :S:

Zanimljivo izgleda, videcu kako ce da se pokaze kod mene da li cu se navici na metro

Poslednja izmena:
Pa ako ce biti desktop verzija, onda ce da radi, ali ce valjda na vecini tableta biti RT verzija, zbog toga i jeste tu.

Ma bice i dosta win pro tableta sa punokrvnim win 8,potrazite na yt . Samo ne znam kako ce biti prilagodjeni programi za desktop,kao sto je recimo chrome,mozila... ;)

Meni lepo radi Waterfox 14.0.1 nema problema za sada!

Obicna osmica , ni pro ni enterpirse!

Windows 8 (x64) - DVD (English)

Firefox radi perfektno na win 8 pro 32 dok sam muku mucio na win 7 ultimate 32 kao i moj drug.

Pa nece moci ni da ga pokrene. Nece biti isti programi za desktop i tablet, mogu jedino vizuelno biti isti.

Zavisi koji je tablet i koji Windows ce imati, recimo bice Surface sa i5 u njemu koji ce imati Windows 8 Pro i koji ce pokrenuti sve aplikacije kao i PC. Zato su i napravili onaj Touch Cover i Type Cover koji ima Touchpad, da bi mogao da ga koristi za aplikacije koje nisu optimizovane za touch screen.

Poslednja izmena:
dal moze da se koristi ovaj windows 8 sa MSDN-a, nekativiran, znaci bez ikakvih krekova, u nekoj firmi? dal se smatra piraterijom?

Ljudi, da li postoji šansa da se feature sa Enterprise edicije, WindowsToGo, nekako aktivira u Windows 8 Pro ediciji ? Pošto svi kažu da Enterprise neće biti u prodaji krajnjim korisnicima nego samo velikim firmama...

Mislim na ovaj feature, meni je to preko potrebno: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_To_Go

Poslednja izmena:
dal moze da se koristi ovaj windows 8 sa MSDN-a, nekativiran, znaci bez ikakvih krekova, u nekoj firmi? dal se smatra piraterijom?

Mislis da li moze da se koristi dok je neaktiviran ili da li moze da se koristi ona trial verzija? Firma moze da koristi W8 sa MSDN-a aktiviran ili neaktiviran, na isti nacin! Prosto, to je OS licenca iskljucivo za interna testiranja, ne za radne stanice, ne za user desktope, ne za production env.
Ona trial verzija moze da se koristi kako pise u licenci (nije ista kao i MSDN, mislim da je manje restriktivna po tome sta sme da se proba na njoj, ali naravno - max 30 dana)

Aktivirao svoj Windows 8 konacno, ali nisam siguran da li smem da postavim uputstvo. Nije crack niti ikakav activator, nego se zasniva na pozivanju Microsoft-ovog Activation centra u UK i kucanju ID broja. Jedini problem bi bio serijalni broj koji bi postavio ovde, pa ako moderatorima smeta ili ako krsi pravila foruma, necu postavljati.

Mislis da li moze da se koristi dok je neaktiviran ili da li moze da se koristi ona trial verzija? Firma moze da koristi W8 sa MSDN-a aktiviran ili neaktiviran, na isti nacin! Prosto, to je OS licenca iskljucivo za interna testiranja, ne za radne stanice, ne za user desktope, ne za production env.
Ona trial verzija moze da se koristi kako pise u licenci (nije ista kao i MSDN, mislim da je manje restriktivna po tome sta sme da se proba na njoj, ali naravno - max 30 dana)

wat? objasni se :p

Jeste da još uvek rabim Preview, ali pristup shutdown dugmetu u Metro meniju je isti kao na desktopu: donji ili gornji desni ugao ekrana.

@priest77
Na desktopu deni klik/new/Shortcut. U location stavis: "C:\Windows\System32\shutdown.exe -s -t 01", promenis ikonicu, ja sam tako namestio i restart, stavio ikonice koje idu za Shut down i restart, i na jedan klik mi je sve...

@RazbojNick
Mora da se ide u desnom cosku, dole ili gore, pa settings, pa power, pa tek onda shut down. Mnogo su ga sakrili
Jesu, ali nisi pitao koliko su ga sakrili :)

Iako je preterano puno koraka do gašenja, nije dobro ni da shutdown zahteva samo jedan klik, može da se nehotice omakne i klikne...

Poslednja izmena:
@priest77
Na desktopu deni klik/new/Shortcut. U location stavis: "C:\Windows\System32\shutdown.exe -s -t 01", promenis ikonicu, ja sam tako namestio i restart, stavio ikonice koje idu za Shut down i restart, i na jedan klik mi je sve...

To sam odradio i obrisao sam onaj program gore. Ostavio sam Shout down dugme na metro, valjda ga necu stiskati greskom sto kaze @RazbojNick :)
http://www.techfeb.com/2012/03/how-...or-shutdown-restart-and-log-off-in-windows-8/

Norton Internet security 2013 beta

Nazad
Vrh Dno