Šta je novo?

Windows 8

http://rghost.net/39542296

napravili su iso od tog leaka, bootabilan

There's also a custom-made ISO image, which is based on this WZT distribution.

MICROSOFT.WINDOWS.8.ENTERPRISE.N.RTM.X64.VOLUME.ENGLISH.BOOTABLE_ISO-CTRLSOFT
FILE: W8EntN.x64.RTM.EN-CtrlSoft.iso
SIZE: 3,168,436,224 bytes
CRC-32: 3B2EDC62
MD5: A5A2E1AF1A48D3655C08F384D7408F83
SHA-1: EA02303283F24EB1942D39B1272D2F07B18B4645

NOTE: Original files NON-boot DVD M$ distributive by WZT.
Bootable ISO by CtrlSoft.
"ENTERPRISE-N" version Windows 8 not include Windows Media Player.

08-03-12

http://ctrlsoft.org/

MAGNET: http://mgnet.me/dvTm
TORRENT: http://rghost.net/39542296

I kakvi su utisci u radu? Ove sitnije kozmeticke promene smo vec videli? Interesuju me perfomanse,da li je sta bolje? Najavili su svetsko cudo,samo da ne bude tresla se gora rodio se mis :)

Skinuo sam sve radi al ne valja wireless drajver znachi ne mogu na internet da idem, imam intel centrino wiraless n 1030 i josh nema drajvera za osmicu za ovu intelovu karticu bash sam se smorio vracam sedmicu odma :(

Pa prikači mu ADSL, nadam se da ga imaš...nije valjda da samo bežičan net imaš ?

Nije ovo prava stvar, ovaj leak nije ono što očekujem, očekujem normalan leak sa pravom Enterprise verzijom i da je ISO butabilan. Preskočiću ovo i čekati do 20 avgusta, dok se sakupe utisci.
nije prava stvar a ja ga instalirao? to sto ti ne znas da napravis butabilan iso ne znaci da je fake

Hvala Griffine, narezao, jedva cekam da probam. Nije li cudno sto je samo 3GB?

Na vidjenijim torrent trackerima nema tog Windowsa, tako da ja jos ne skidam. :D

S druge strane, osim sto je non boot, Enterprise se aktivira preko nekih MS servera, tako da isti moraju da se simuliraju i sl...

Pojavio se i na usenetu. A napraviti ga butabilnim i nije toliki problem. Jedino je problem sa aktivacijom, potreban je ili KMS server ili MAK key, a trenutno to imaju samo korisnici VLSC.

Na vidjenijim torrent trackerima nema tog Windowsa, tako da ja jos ne skidam. :D

S druge strane, osim sto je non boot, Enterprise se aktivira preko nekih MS servera, tako da isti moraju da se simuliraju i sl...

Imas rearm vec, no nista specijalno nije ova osmica tako da...

Da li je izaslo neko "resenje" za tu aktivaciju?
Danas planiram ubacim ovu zadnju verziju win8.

ali ladno su ostavili onaj ruzni vista aero u installeru :)

3-4 verzije ribbona u win8, aero u installeru, vista ikonice i metro, koji frankestajn :D

Aj ako neko ima nameru da ga instalira na slabiju mašinu neka javi rezultate. Imam jedan stariji lap koji bar na papiru ispunjava ms-ove recommended requirementse za win8, a na koji se nisam usudio da stavljam 7icu zbog malo rama pa čami godinama na xpu.

Racunaj da je podjednako zahtevan kao i sedmica, ako ona ne radi na njemu nece ni ovo + moguce kuburenje sa drajverima ako je neki bas mator laptop.

Ja koristim osmicu kao primarni OS, polako se privikavam na metro i nije toliko strasno kad se lepo konfigurise i nadodaju aplikacije koje se svakodnevno koriste

Ja ako se dobro secam, ova osmica bi trebala da bude brza i manje zahtevna od sedmice, procitao sam negde da ima puno manje pokrenutih procesa u pozadini...

Trenutno pisem sa win8 instalirao sam ga i sada ga proucavam jer ga sam ga ranije samo probao na kratko par sati kad je jos bilo u pocetku. Malo je zbunjujuce sto su ostavili pored metro UI i onaj klasican i stalno te prebacuje sa jednog na drugog... bolje da su ostavili samo metro.
Stigao mi je i SSD i stvarno sistem se dize za nekoliko sekundi, kao pre kada je bio u sleep mode.

Poslednja izmena:
Drajveri su još uvek problem za Windows 8, jer puno komponenti još uvek ili nema uopšte drajvere ili su u nekim alfa/beta fazama testiranja. Do lansiranja 26. oktobra, trebalo bi da se uveliko reše ti problemi.

Ja neću skidati, za sada, dok Microsoft sam ne da zvaničan link za download.

Koliki je Trial period RTM-a, 30 ili 90 dana ???

Pa prikači mu ADSL, nadam se da ga imaš...nije valjda da samo bežičan net imaš ?

Ја imam radijus vektor internet i bežični ruter koji mi treba za moj laptop FUJITSU AH531/GFO u njemu imam mrežnu kartu Intel® Centrino® Wireless-N 1030 danas mi ne koči internet na osmici pa se razmišljam da li da vratim sedmicu!

Juče je ekstremno kočio oko 3 sata ujtru , mislio sam da je do interneta ali video sam da mi na mobilnom wireless leti znači da je do windowa ili do drajvera za wireless! Još nije izašao za osmicu drajver za Intel® Centrino® Wireless-N 1030 koristim od sedmice drajvere!

Inače posle instalacije ako ga u roku od 12 sati ne aktivirate u ćošku vam providnim slovima piše da morate da ga aktivirate:

4rz0ow.jpg

Videću ako ne koči internet možda ga i ostavim , mada me nervira ovo za aktivaciju ali ne može ništa besplatno!

Aha, ali ne reče mi koliko je to, 30 ili 90 dana trial korišćenja ? Piše li to negde uopšte ?

Ko će ga znati ne piše kao na sedmici , mada po komentarima sa torrenta koje sam čitao izgleda da je 30 dana u pitanju! Ova Enterprise N verzija nema Windows Media Player mada je ja nikad nisam ni koristio , hoce li Microsoft izbaciti Windows 8 Pro 15 avgusta zna li neko?

Verovatno će sve verzije biti dostupne MSDN i Technet pretplatnicima tog 15. ili 16. avgusta, pa i one najjeftinije.

Drajveri su još uvek problem za Windows 8, jer puno komponenti još uvek ili nema uopšte drajvere ili su u nekim alfa/beta fazama testiranja. Do lansiranja 26. oktobra, trebalo bi da se uveliko reše ti problemi.

Ja neću skidati, za sada, dok Microsoft sam ne da zvaničan link za download.

Koliki je Trial period RTM-a, 30 ili 90 dana ???

a brate al se nalupeta, sto me nerviras?

Windows 8 apsolutno nema NIKAKVIH problema sa drajverima, niti su oni u nekoj alfa fazi. Svi drajveri koje osmica ima su WDM.

Propoznao mi je kameru, wireless joypad, pa cak i monitor koji sedmica nije prepoznala nego je moralo update..

Igre rade najnormalnije sa fabrickim AMD drajverom podjednako dobro kao i sa zadnjim catalistom za sedmicu.

Ja sam imao problema sa drajverima za chipset pa sam odustao od 8-ce ;)

Imas u potpisu - zapuca se sistem i pomaze jedino gasenje na dugme - i to se ponavljao dosta puta - dok ne izadje full verzija i odgovarajuca podrska 8-ca je NO NO za mene.

Pre bih rekao da je problem do tebe. Vidim i da si klokovao... Jesi radio cistu instalaciju ili upgrade? Moze biti sto stvari, nema sanse da osmica ima problem sa tim chipsetom zato sto je vrlo rasprostranjen. 100% je problem na tvojoj strani.

Za starije sisteme od 2011 mislim da netreba stavljat drivere jer win8 treba dosta toga nativno da podrzi, pogotovo ne stavljati drivere za chipset za win7

Pre bih rekao da je problem do tebe. Vidim i da si klokovao... Jesi radio cistu instalaciju ili upgrade? Moze biti sto stvari, nema sanse da osmica ima problem sa tim chipsetom zato sto je vrlo rasprostranjen. 100% je problem na tvojoj strani.

Nema clockovanja na H61 platformi pogotovu sa non-K procesorima.Problem i jeste na mojoj strani posto nemaju valjani drajveri (to je manje vise MSI-ev reon ali ipak) za Win8 - i to je glavni problem zasto ne koristim win8 - i da bio je dual boot sa 7-com.Tako da mi ostaje da cekam final verziju i da se pojave drajveri za win8 od moje maticne pa da istestiram valjano :)

Mene je najviše odševila driver-ska podrška, nisam morao ništa da instaliram, čak ni za štampač. E jedino da bi mi čip-set u Device Manager-u bio pravilno ispisan, skino sam sa intelevog sajta. To možeš i ti da probaš OA5599

Sviđa mi se Taskmanager kako su doterali, imam utisak da se jako brzo podiže u odnosu na 7-cu, ali manje stvari i imam u systray-u. Metro mi ne smeta, ne moram nikad da ga vidim, sve fajlove podesim da se otvaraju u Desktop-u. Ne znam šta bi više izdvojio. Internet Explorer kao da je sam došao sa flash-om, ne sećam se da me je pitao za instalaciju.

Nazad
Vrh Dno