Šta je novo?

Windows 8

meni se tu nista ne svidja, jer i dalje to nije isti operativni sistem, jer necu imati ISTI sistem i kuci i u pokretu... osim ako se intel ili sto bih ja najvise na svetu voleo amd ne smiluju i naprave krstene x86 procesore za mobilne i tablete, pa se onda prica iz korena ne promeni, tj. konacno budemo uspeli da imamo isti sistem na svim uredjajima... ako windows to ne ostvari, eno ga canonical sprema ubuntu na androidu, pa cemo videti na sta ce to da izadje. ja bih licno voleo da imam win8 na telefonu isti kao na kompu, samo sa posebnim ui- jem prilagodjenim za touch koji radi povrh osnovnog windowsa, a kad dodjem kuci i ubodem ga u dok i povezem na monitor onda dobijem obicnan win 8....

Pa ja mislim da Microsoft i ima tako neku pricu za win8, prilagodjen za tablet PC, ali funkcionalan i na desktop sto smo mogli da vidimo (koliko toliko).

mislim da nije bitno sto je jedan kernel ARM drugi x64, kada ce sve metro aplikacije biti razvijane u .net 4.5 koji radi jednako na oba... sto ce reci imaces iste aplikacije na oba...

ma ja komentarisem ovo iznad mene sto je covek izneo da ce biti tri verzije windows-a, izmedju ostalog i jedna posebno za tablete, da mi se to ne svidja. e sad ako bude jedna za sve, onda kul. ali lik ima windows logo za avatar, sto realno covek treba imati m*da da stavi, pa da mu verujemo da ce biti tri verzije a ne jedna, a ne bi me zaista ni zacudilo da budu tri verzije na kraju, ipak microsoft je to, jes da nije apple, ali je wannabe apple sto se iznudjivanja kesa tice... mislim da su se ja ipak okrenuti ubuntu linuxu sto se tog futuristickog koncepta tice, i da od njih treba ocekivati vise. microsoft samo hoce da uzme deo kolaca koji sada dele izmedju sebe na ravne casti android i ios.

bice arm, x86 i x64, to znamo odavno... valjda :) a edicije su nesto drugo...

Jel' izasao negde WoA beta?

Ima li neko ideju kako da osposobim Alacatel x500D 3g modem da mi radi na osmici.Instalira korisnicki program , ali drajvere nece cak sam firmver apdejtovo ali isto neradi

Evo resenja za ono oko zvuka sto sam pitao: u cmd (kao administrator) kucate:
"secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose" -->enter -->reset i sve radi kako treba. :D :)

Release preview dostupan u prvoj nedelji juna! :D

Link molim, gde si to video ?

Microsoft ne treba baš toliko da žuri, ne verujem da mogu da stignu da ga toliko ispeglaju da Release Preview bude spreman toliko ranije pre očekivanja, pa niko nije očekivao Release Preview barem pre polovine jula ili početkom avgusta, zaista žure bespotrebno.

Recimo ovde.

windows_8_release_preview-580x386.jpg

eto, kosta i dalje ne veruje :p kad sam postavio ovde linkove da u februaru izlazi beta, bilo je cudnih komentara XD

Koliko ce ljudi sa win 7, preci na win 8 ?
Verujem svi u kucnim radinostima.
U ozbiljnim preduzecima, tesko .

U kucnoj radinosti ce preci samo early adopteri, ostali ce mozda za 2-3 godine. Kao i do sada sa svakim novim Windowsom vecina ljudi ima odbojnost jer im je nesto promenjeno.

U ozbiljnim preduzecima jos uvek nisu ni na Windows 7 presli :)
Kucni korisnici prelaze kad moraju, ne kad zele. Jedino ako se W8 tablet bude pokazao dobro, mozda ce i kucni i poslovni preci brzim tempom, kako bi imali bar iole unificiran ekosistem.

Prvi necu preci na w8 kao glavni os. Sam interface je katastrofalan, u koliko ne odrade klaiscan interface necu imati nameru da predjem na ovo peace of junk. Sve dok W7 sp1,2,...mozda 3 bude imao podrsku necu preci na ovo smetliste od sistema.

@igor88

Ne razumem otkud toliko hejta u postu? Niko te ne tera da koristiš windows 8 ako ti se toliko ne sviđa. Inače tvoje konstatacije ne stoje, sistem je mnogo živahniji od sedmice, na stranu interfejs na koji sam se ja sada već skroz navikao.

@igor88

Ne razumem otkud toliko hejta u postu? Niko te ne tera da koristiš windows 8 ako ti se toliko ne sviđa. Inače tvoje konstatacije ne stoje, sistem je mnogo živahniji od sedmice, na stranu interfejs na koji sam se ja sada već skroz navikao.

Nema tu hejta os je smece,to je surova istina,imam masinu i nemam pojma koliko je zivahniji jer ja to ne primecujem na i5 racunaru... radi mi totalno isto kao i W7 sa svim update-ima interface je katastrofalan,i nemam nameru da se navikavam na touch interface (koji je odvrtatan pored svega ostalog) dakle nije userfrendly, Nije lep niti prijatan za oko. O kom hejtu govoris? Pa prijatelju ovo je os namenjen za touch portable uredjaje za DESK nikako nije ovo je surova istina unistili su windows smek totalno politika im je (nije os tu da se prilagodi korisniku vec korisnik OS-u.) pa samo u snu ce tako biti... samo sam se nadovezao na neciji post ko je rekao da ce slab prelaz biti na os OSIM kod kucne upotrebe. Mene kao kupca mogu da sanjaju dok ne odrade klasican interface, a veruj mi ima nas gomila.

Poslednja izmena:
a kao da je windows imao neki šmek i do sada.... jedostavno to je os na kome sve radi, i igre i posao i multimedija. postoje bolji sistemi (khm linux) na kojima ne rade igre.

Do Windowsa Viste je imao.

Ponavljam - TI si kupio/platio Windows legalno za svoju upotrebu?

da razgranicimo, ko je dobio os uz laptop recimo, taj ga je isto platio, nema tu nista dzabe, taj os je itekako uracunat u cenu uredjaja...

Nazad
Vrh Dno