Šta je novo?

Windows 8

po meni je cist promasaj stavljati os za mobilne na tablete ma koliko ce me kovacm mrzeti zbog ove izjave :p
tablet i smartphone OS i treba da su isto - zasto se ne bih slozio sa tim?

odlicno si lazare objasnio ono za frankeštajn OS u postu #1098

i @Masinac VRHUNSKI LINKOVI ! :D :D

nego, na tu temu, upravo sam procitao intervju sa Jonathan Ivom: http://www.thisislondon.co.uk/lifestyle/london-life/sir-jonathan-ive-the-iman-cometh-7562170.html

(znam da ce vukzomar da napise trol detected... ili slicne stvari, ali ako nisi dovoljno inteligentan da vidis vezu izmedju intervjua J. Iva i ovih youtube linkova ko je masinac okacio bolje se sudrzi od komentara ;))

@Paradigma sta radi Windows taster u 8ci? vraca nazad Metro startup screen?

Poslednja izmena:
Verujem da će windows 9 ili 10 već biti razdvojen na desktop i tablet izdanje, ova osmica će biti čista navlakuša na metro. Sad im je cilj da proguraju metro što zbog telefona što zbog tableta. Kad proguraju tu priču jednostavno će morati da razdvoje verzije jer ova dva sistema spojena u jedan nikako ne idu zajedno.

Meni nije jasno sta ce im metro i na desktop i tablet i phone sistemu...ajde razumem tablet i telefon, ali desktop...je cisto ******
Sa druge strane, ideja je odlicna, samo treba da naprave da se metro ne instalira kada se izabere desktop mode instalacije sistema...i treba da omoguce izvrsavanje svih aplikacija na svim sistemima i eto im 90% trzista u svim segmentima za 1god.

ja sam rekao da os od telefona ne treba da ide na tablet, nego os od kompjutera, posto tablet nije moblini. nikako da shvate ni apple ni google da su tableti sa mobilnim osom neupotrebljivi za normalno koriscenje, jer nemam punokrvni office, i web browser kao na kompjuteru, prvo to, a potom sve ostalo.

ako microsoft uspe na tablet da dovede cist, pravi desktop browser i pravi office sa potpunom kompatibilnoscu to je po meni dovoljan razlog da kupim bas takav tablet. hocu iste aplikacije i na tabletu i na desktopu, jer jedino tako imam potpunu, ali potpunu kompatibilnost svega.

kazem, treba mi intel stedljivi, mobilni x86 procesor za tablet i na njega stavim ISTI windows kao na kompjuteru i koristim ISTE programe. nista lakse i bolje...

zar nije bolje kupiti jednom aplikaciju i imati je na svim uredjajima, ili vise volite da sve platite duplo?

i ja mislim da ako ne zabrljaju sa ovim, i ako stvarno obezbede da SVE aplikacije rade na SVIM windowsima 8 pokupice vise od pola trzista, jer to je pun pogodak... samo da ne zabrljaju...

Jel vam radi online bankarstvo(konkretno za intezinu banku),mene nesto zeza sa ie?

Ne radi. Dosta toga je izmenjeno u IE10.

ja sam rekao da os od telefona ne treba da ide na tablet, nego os od kompjutera, posto tablet nije moblini. nikako da shvate ni apple ni google da su tableti sa mobilnim osom neupotrebljivi za normalno koriscenje, jer nemam punokrvni office, i web browser kao na kompjuteru, prvo to, a potom sve ostalo.

ako microsoft uspe na tablet da dovede cist, pravi desktop browser i pravi office sa potpunom kompatibilnoscu to je po meni dovoljan razlog da kupim bas takav tablet. hocu iste aplikacije i na tabletu i na desktopu, jer jedino tako imam potpunu, ali potpunu kompatibilnost svega.

kazem, treba mi intel stedljivi, mobilni x86 procesor za tablet i na njega stavim ISTI windows kao na kompjuteru i koristim ISTE programe. nista lakse i bolje...

zar nije bolje kupiti jednom aplikaciju i imati je na svim uredjajima, ili vise volite da sve platite duplo?

i ja mislim da ako ne zabrljaju sa ovim, i ako stvarno obezbede da SVE aplikacije rade na SVIM windowsima 8 pokupice vise od pola trzista, jer to je pun pogodak... samo da ne zabrljaju...
Jedini problem sa mobilnim web browser je to što nema flaš a inače za 5 god flaša neće biti nigde jer tako je odlučio adobe .
Kršteno ofifice šta će to za 90 % ljudi a postoji i office za mobilne uređaje a microsoft je napravio office za ipad :) Ipad ima 200 000 aplikacija jer malo? Raste njihov broj svaki dan ! Drugu na mobilnom uredjaju usred veličine ekran rad na na dve aplikacije je otežan o tri neću da govorim pa su aplikacije fokusirane na ceo ekran :)
Sve aplikacije na win pa i mac osx nisu pravljene za ekran sa dodirom i bukvalno se moraju napraviti nove aplikacije za svaki program..Zato su i napravili dva okruženja i dva IE 10 u win 8 .Win 8 je neserecan bolje da su napravili dve edicije ili stvarno dobro integrisali metro i aero ovo što vidim sada je GLUPOST ...

ja i dalje ne shvatam kako je ljudima milo da kupuju iste aplikacije dva puta.... dakle kupim microsoft office za stoni komp i ponovo ga kupim za tablet? dafuq? ili možda još jednom za telefon? hihi bombona

Isto moraš kupiti za dva kompjutera sem ako nećeš uzeti neku skuplju varijantu koja pokriva nekoliko kompjutera

a šta će mi dva kompjutera? m?
Ja trenutno funkcionišem sa tri .Novi deskop zašto da bacim stari dual core 2 gb memorije smislio sam čemu će služiti i imam laptop za pokretljivost ...
Laptop je dovoljan za sve pod uslovom da nije suviše težak i najače kategorije a onda je ustvari deskop sa ekranom i gubi pokretljivost u dobroj meri..
Slab laptop ili notebook je još uvek bolje rešenje od tableta ali nece dugo ..

Ako nekome smeta razlika imeđu metro interfejsa i aera samo neka zabode basic temu i dobija poprilično slično okruženje.

Dobro, što ložite čoveka?

Treba da kucaš
Kod:
Password
sa velikim P, zato što je to master password.

ed_hunter i sirNemanjapro vrlo duhovito sa vase strane,bas vam hvala! :) zatrazio sam pomoc jer me iskreno dugo da citam 57 strana u ovoj temi!

pa za sad necu nista,vratio sam 7-cu,probacu neki drugi put,hvala u svakom slucaju.Kad mi je prvi put zatrazio pass nije mi palo nista na pamet sem admin admin,ali to nije to!

Svasta,meni to nije trazilo :p A pw pri loginu (ako si tako namestio) je onaj od hotmaila. Tj maila na koji si "registrovao" windows.

Nece da prihvati plugin za EventGhost koji radi na Win7 x32/x64.
Takodje, Splash player ne prikazuje lepo titlove i nema nekih podesavanja slike.

Sviđa mi se ovo što su uradili sa verzijama. Biraš - Windows 8 ili Windows 8 Pro (po potrebi Enterprise, ili posebno za Kinu "i mali broj zemalja u razvoju" < to nas ne interesuje :) ).
Windows RT, odnosno Windows on ARM (WOA) je priča za sebe. To zapravo nije Windows 8 ("it is a new member to the Windows family"). Radiće na ARM arhitekturi, imaće malčice drugačiji desktop (očigledno prilagođen touch-u), biće pre-instaliran na tabletima i ostalim ARM uređajima (znači nema ga u prodavnicama). Neće pokretati x86 aplikacije (dok se iste ne napišu za ARM) i imaće built-in Office 15.
Iskreno se nadam da će mu i cena biti niža :)

Za poređenje gore navedenog posetiti zvanični blog - http://goo.gl/t0uo8

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno