Šta je novo?

Windows 8

ako win8 bude doneo bilo šta interesantno i spektakularno, vredno menjanja w7, standardnom korisniku desktop kompjutera koji:
- surfuje netom
- radi standardne office zadatke
- igra igre

ja se oficijelno i zvanično proglašavam za magare godine 2012

dajte ljudi, ovaj w8 je totalna sprdnja za korisnike dektop računara. ovo je samo borba za tablet tržište! da im apple i gogle ne oduzmu i taj segment!

Poslednja izmena:
ako win8 bude doneo bilo šta interesantno i spektakularno, vredno menjanja w7, standardnom korisniku desktop kompjutera koji:
- surfuje netom
- radi standardne office zadatke
- igra igre

ja se oficijelno i zvanično proglašavam za magare godine 2012

dajte ljudi, ovaj w8 je totalna sprdnja za korisnike dektop računara. ovo je samo borba za tablet tržište! da im apple i gogle ne oduzmu i taj segment!

Jes, vala takvih je 85% i njima/nama/ je dovoljan i Xp, zar ne ?

Iskreno ja se nadam da ce w8 biti jos stabilniji i to je ono sto bi me odusevilo toplu vodu izmisliti nece jer je izmisljena odavno.....

@G@W

join the dark side :D

ako Microsoftu ne prodje Windows 8 ... pa pa! (mozda ih Xbox spase! - kao sto je Atari pokusao 1993. da nadje spas u Jaguaru)

a ako pogledate sta je novo u Visti7: kompozitni desktop koji na Mac-u postoji vec 10 godina i pritom trazi 8x slabiju graficku karticu onda je stvarno krajnje vreme da M$ programeri stave prst na celo...

Prekini bre da trolujes ;)

Hahaha !

a ako pogledate sta je novo u Visti7: kompozitni desktop koji na Mac-u postoji vec 10 godina i pritom trazi 8x slabiju graficku karticu onda je stvarno krajnje vreme da M$ programeri stave prst na celo...

Generalno me ne zanima ni win ni mac, ali ovo stvarno ne razumem. Kao da je bitno što treba 8 puta slabija kartica kada ćeš na kraju da mac platiš kao neki ultra high end pc, ili sam propustio da OSX može slobodno da se instalira. I gde je za end usera bitno što je potrebna 8 puta slabija kartica kad on da keš kao za najskuplju moguću karticu?

Poslednja izmena:
RC1 (~2.6GB) je izgleda pusten u divljinu? Ranije nego sto sam ocekivao.

RC1 (~2.6GB) je izgleda pusten u divljinu? Ranije nego sto sam ocekivao.

hm, ne znam gde si to video, gde god da podjem, nema nista o RC1 za betu ;p a kamoli neki download ;p

edit: op, download postoji, verovatno fake, videcemo sutra ;o

Poslednja izmena:
Generalno me ne zanima ni win ni mac, ali ovo stvarno ne razumem. Kao da je bitno što treba 8 puta slabija kartica kada ćeš na kraju da mac platiš kao neki ultra high end pc, ili sam propustio da OSX može slobodno da se instalira. I gde je za end usera bitno što je potrebna 8 puta slabija kartica kad on da keš kao za najskuplju moguću karticu?
Mislim da je hteo da kaže slabije u smislu različitih generacija tj. Apple inženjeri bolje iskorišćavaju hardver tj. da je Mac neke stvari dobio mnogo ranije (kada su i grafičke bile slabije).

Al' bez obzira na to pogađaš poentu u potpunosti :smash:

http://thepiratebay.org/torrent/6994149/MICROSOFT.WINDOWS.8.RC1.ISO-LZ0_(NO_B-SHIT)
http://www.oneddl.com/apps/microsoft-windows-8-rc1-iso-lz0/

1. Unpack.
2. Mount or burn.
3. Install.
4. You\'ll notice that it\'s called \"DEVELOPER PREVIEW\" but go online using the WINDOWS UPDATER and run an update, and then the updated system will become a RELEASE CANDIDATE.
5. Enjoy this early release preview.

Ne znelim da te uvredim ali za ovaj gore (prvi link) u samim komentariram pise da je lazan......

Ima ga i na TL. U komentarima kazu da je fake...

Jos uvek nema ARM build?

sib0 sta si ubacio - ovo su linkovi od Windows 8 Developer Preview

*** juce prosuta prica po netu Rc1 izasao...
Ja reko da pomognem pa linkove da pokacim >.<

Pa i ovaj kao "rc1" je u stvari developer preview.

Jeste developer preview ali uradis update i posle restarta je "RC1"

Nisam hteo da se zezam sa prvim dev preview-om ali sam juce instalirao ovo i prvi utisak je bio KOJK!?
Onakvu glupost sa Startom ili kako se vec zove nisam ocekivao, inace sistem kao sistem je ustvari sedmica tj bar ja za nekih 15ak min nisam primetio nikakvu razliku i sve deluje stabilno i brzo. Cak stavise radi i Fifa 2012 sasvim normalno.. Mislim da cu mozda cak i da ga ostavim kao primarni OS jer sedmica mi je bila stabilna jos od zvanicne bete tako da ne verujem da ce biti nekih problema sa ovim.

Nego, moze li da se iskljuci onaj START meni nekako i odma da loguje na desktop?

Pa realno je bespotrebno na desktopu. Pritom i instalirane aplikacije,tj ikonice izgledaju bezveze.

Ma ne postoji nista konkretno da me ubede da sa savrsenog sistema kao sto je sedmica, predjem na osmicu. Sigurno bar do izlaska prvog service pack-a za osmicu.

Ma to je sedmica ispod haube sa nekim poboljsanjima + metro ui, ako bude u nekom sledecem buildu neka elegantnija opcija za njegovo iskljucenje/removal onda ce sve doci na svoje mesto.

Moram da dodam da mi se novi boot manager osmice uopste ne svidja, posto biranjem Windowsa 7 radi komplet restart pa post i onda tek ulazi u windows...

Nazad
Vrh Dno