Šta je novo?

Windows 8

Ako se dobro secam zamena Viste za Win7 za dz nije vazila za Srbiju. :p

Smeshno je govoriti da treba da daju besplatno neshto - to isto kao kada bih rekao "Evo ja imam 5 logitech proizvoda, hocu da mi sledeci daju besplatno!". Dace ti, al' prekosutra.

Ako se ne svidja politika kompanije, imash pravo da uzmesh i instalirash besplatan OS koji podrzava skoro sve shto i Windows (osim igara).

Mislim da nije realno ocekivati neki poklon OS i sl. jer bi onda 80% racunara dobilo taj OS jeftinije, a Bili bi zaplakao kad bi video koliko je olaksao svoj dzep.....

Verujem da ce jos da zacepe cifru da te glava zaboli :D Ko da nisu sedmicu mogli poboljsati nego mora novi sistem malo im para :d

Vidi se najj po tvojoj masini iz potpisa sve se nema :d a mora da ti je i taj win na njoj skupo placen :d

UEFI BIOS će verovatno biti obavezan i za desktop, što znači da W8 neće moći da se stavi na malo starije mašine koje u potpunosti ispunjavaju ostale specifikacije i na kojima W7 radi odlično?

UEFI BIOS će verovatno biti obavezan i za desktop, što znači da W8 neće moći da se stavi na malo starije mašine koje u potpunosti ispunjavaju ostale specifikacije i na kojima W7 radi odlično?

Ovim sto si izjavio, nema sanse da predlozim mojim korisnicima da idu u novi OVS nacin licenciranja. Ako je pretpostavka tacna, sami sebi seku granu,
bar za ovo trziste.

Koliko vidim UEFI ce biti potreban samo za secure boot. Da je kao sto ti kazes 95% racunara u Srbiji ne bi moglo da potera "osmicu"

wiki kaze

Secure Boot

Secure boot is a controversial[49] UEFI-based feature to "prevent unauthorized firmware, operating systems, or UEFI drivers from running at boot time".[50]

Microsoft will require new PCs to have the UEFI secure boot feature enabled by default to be given Windows 8 certification. Microsoft requires that manufacturers must offer the ability to turn off the secure boot feature on x86 hardware, but must not offer such an option on ARM hardware.[51][52][53]

ja ni nemam neku želju toliku da probam taj windows 8... osećam se ko ovca za šišanje, imam original win 7 i xp, sad još i osmicu da kupujem kad izađe? neka hvala... dokle god mi radi na ovima sve... baš su bezobrazni, da barem daju neki popust ljudima koji su im kupili stare sisteme, nego ništa... kupi svaki sistem iznova. e neće da može kod mene.

Pa daju oko 40% popusta:
http://www.amazon.com/Microsoft-Windows-7-Home-Premium/dp/B002DHGMK0
http://www.amazon.com/Microsoft-Windows-Home-Premium-Upgrade/dp/B002DHLUWK

Jeste al ovi "nasi" ne daju stipse
Daju, recimo CET:
GFC-00022 Win Home Prem 7 English Intl non-EU/EFTA DVD 209,90 €
GFC-00023 Win Home Prem 7 English Intl VUP non-EU/EFTA DVD 127,67 €

A sta hoces, da kupis Win95 i da do kraja zivota dobijas Free OS? :D

Naravno da ne ali smanjena cena za postojeće korisnike (upgrade) bi bila veoma poželjna opcija. To mnogi rade, naravno MS ne jer je uspeo zahvaljujući monopolu i jedna je od najbahatijih kompanija na tržištu.

Dobra je to ideja ali iskustva sa apgrejdom i reinstalacijom windowsa nisu baš najsrećnija. Najbolje bi bilo kada bi Windows distribuirali isključivo digitalno, da omoguće preuzimanje i instalaciju direktno iz UEFIja. Oni koji su registrovani kod njih i imaju aktiviranu prethodnu verziju OSa bi novi plaćali manje.

Ali da MS to ume onda bi i na polju DD bili konkurent Valve Steam-u a na internetu konkurent Google-u. Nažalost, po njih i po nas koji koristimo njihove proizvode, nisu ni jedno ni drugo.

Strašno koliko su zaostali u vremenu, samo ih još taj monopol koji su stvorili sa desktop OSom drži na vrhu.

Au al ga pune opcijama... morace ovde opasno da rade RTLite ili Windows Toolkit

I, kad ce beta osmice - posle CES-a su pominjali februar. Da li imamo ima blize informacije o tome ?:smash::smash::smash::smash::smash::smash::rtfm:

I, kad ce beta osmice - posle CES-a su pominjali februar. Da li imamo ima blize informacije o tome

Ništa novo..
Završili su pre-betu u petak (znači - kod je gotov), sad rade u escrow stage-u na final beta build-u (sredjuju bagove itd.)... Ako sve bude kako je zamišljeno, znaćemo koji build je odabran, odnosno sign-offovan do 30.januara. A za public, izgleda da i dalje stoji ono "End of February".. Ne bi falilo da se malo zbrzaju ;)

Vrh Dno