Šta je novo?

Windows 8

Veliko razocarenje ce imati i ovi sto vole da stavljaju njihove slike kao wallpaper, kada vide novi metro preko celog ekrana :)

Bila je agilnija u igrama jer su ATI i Nvidia u međuvremenu sredili drajvere (drajver model za Vistu i sedmicu je isti)

Nije baš tako, pošto sam ja odmah prelaskom sa jednog na drugi odmah primetio razliku, sa istom serijom drivera. :)

Poslednja izmena:
Прочитах пре неки дан (Engadget или Neowin, не сећам се) да ће бити омогућено инсталирање metro апликација само преко Windows Store-а, што је мени баш негативна ствар. Још мало па ћемо морати "jailbreak" и Windows-а да радимо:(

Немам ништа против поједностављења инсталације, али ред би био да отворе API и омогуће свакоме да отвори продавницу. Ако не својом вољом, онда би ред био да их натера влада САД, због сузбијања конкуренције коришћењем монопола. Наравно, то се никад неће десити, али...

Сем тога, видех да су склонили гомилу подешавања у Control panel-у, што ми се такође не свиђа, а и не би ме чудило да се Xbox Live наплаћује.

Све у свему, ако нешто радикално не промене, стварно не видим зашто бих на стоном рачунару заменио седмицу.

ma ovo će mnogi da probaju i vratiće se na 7. ista situacija kao sa winxp i vista. a onda će da izbace isto to samo sa OOOOGROMNIM reklamama i biće najbolji sistem na svetu.... i tako u krug...

Nije baš tako, pošto sam ja odmah prelaskom sa jednog na drugi odmah primetio razliku, sa istom serijom drivera. :)
Ja sam za potrebe nekog testa upoređivao Vistu i sedmicu, u DX10 režimu je čak Vista SP2 bacala koji frejm više od vanila sedmice.

brz boot time... sta ce mi to :) meni se racunar ne gasi

mnogo me mrzi da trazim naokolo - ima li najave za release date x86 verzije ?

Pa imas i X86 verziju na onom linku za download. Evo, ovo kucam sa x86 verzije koju drzim na netbooku. :)

jel me sprdas ? jel to neki RS, ili neka beta, wtf ?? au al sam ja neobavesten po pitanju ovog! wikipedija kaze da tek u septembru izlazi dev preview

Neobavesten si igoritze. Dev preview je izasao dan posle //build/ konferencije, mada ne savetujem bash da ga koristis kao primarni windows. Its still early.

prso mozak. gotovo. u glavi imam posao, maloletnice, kineze, teve serije, ASP, bagoviti fijat stilo, i 1001 nedefinisana obaveza. dok sam citao datum, tripujem avgust u glavi ... :S:

jel pouzdan za eksperiment na netbook-u ?

Maloletnice se pale na bagovit fijat stilo ?

Dobar je, fino radi, ako nista iskljucis metro i imas brsi win 7 i to legalan a leti

Da li zna neko kako da promenim Fahrenheite u Celzijuse u Weather Appu ili je to za sada još uvek nemoguće? Što se tiče suspendovanja Appova u Metro interfejsu i nepostojanje dugmeta Close to je najveća glupost koju je Microsoft ikad mogao da integriše. To će u većini slučajeva da ne radi kako treba. Opet se prave pametni i razmišljaju 10 godina unapred kao i sa Vistom. :) Ali, dobro, ipak je ovo samo dev preview, tako da ja se nadam da ima dosta vremena da izgrade jedan solidan i trendi OS... i onda će Apple uraditi isto to kroz koju godinu i nazvati 'Revolucionarnom tehnologijom!'

čekaj sad ovde se na sva zvona zvoni kako svi kopiraju apple, a sad odjednom apple kopira nekog? odlučite se ko koga kopira, svaki put pročitam nešto novo, ne znam šta da mislim...

Maloletnice se pale na bagovit fijat stilo ?

Dobar je, fino radi, ako nista iskljucis metro i imas brsi win 7 i to legalan a leti

maloletnicama u ovoj krizi je Fiat stilo avijon. jer im je GSP alternativa.

nego, dajte mi info, lakse mi vas da piam nego da gledam Geek wars po netu (koji je ocigledno u kulminaciji) - koji je RAM requirement za Win8 ? kapiram da su morali i da ga smanje, jer bi trebao biti tablet kompatibilan (bez obzira na verziju procesora) pa me zivo zanima dal je manje zahtevan od 7mice ?

ja imam 4GB ram-a na svom PC-ju i voleo bi da eventualno instaliram neki stabilan release 8mice kada izadje, ali mi od tih 4GB, pola giga ide na integrisanu grafu (crkla 4850, ali mi je mnogo super kul maticna)

Da li zna neko kako da promenim Fahrenheite u Celzijuse u Weather Appu ili je to za sada još uvek nemoguće?

Isto kao na win7 namestis u gadgets, izaberes grad i stavis da meri u Celzijus.

maloletnicama u ovoj krizi je Fiat stilo avijon. jer im je GSP alternativa.

nego, dajte mi info, lakse mi vas da piam nego da gledam Geek wars po netu (koji je ocigledno u kulminaciji) - koji je RAM requirement za Win8 ? kapiram da su morali i da ga smanje, jer bi trebao biti tablet kompatibilan (bez obzira na verziju procesora) pa me zivo zanima dal je manje zahtevan od 7mice ?

ja imam 4GB ram-a na svom PC-ju i voleo bi da eventualno instaliram neki stabilan release 8mice kada izadje, ali mi od tih 4GB, pola giga ide na integrisanu grafu (crkla 4850, ali mi je mnogo super kul maticna)

Win7 posle prvog boota nakon sveze instalacija zauzima nesto preko 400mb rama, Win8 ispod 300. Barem tako MS tvrdi. Svakako, zvone na sva vrata da je sysreq za win8 manji nego za win7.

oko 560 uzima win 7......tako je demonstrairano na BUILD keynotu 1

Sve zavisi koliko rama imate :) Ako imate 1 gb zauzimace 400mb,ako imate 4 gb,oko 1.2gb,sto vise rama i programa,vece i zauzece :) To je zaslugom Superfetch-a. I u 2011/2012 godini,zar je bitno koliko sistem rama trosi u idle? Pritom cena memorije,je smesna. :)

bitno je... zašto? zato što je nekad za nešto bilo potrebno p3 + 512mb rama (što je bilo top), a sada ZA ISTO TO je potreban dual core + 2gb??????????????? office + internet? dual core? ram? o čemu mi pričamo? o ceni rama? koji ram? kakva cena? nekad si sa p3 radio savršeno nešto za šta ti je danas potreban dual core + infinite ram? ko koga zeza?

Da izvines, P3 + 512MB RAM-a je kostalo 5x skuplje nego sada neki dual core + 4GB.
I nije bas isto to, ako ti je isto onda nemas potrebe prelaziti na noviji Windows vec mozes ostati na w2000 kome je dovoljno 64MB RAM-a, zar ne?

Ovo otprilike znaci da DAZ netje motji pantitju sa secure boot-om, ako ja shvatih dobro.

Ovo otprilike znaci da DAZ netje motji pantitju sa secure boot-om, ako ja shvatih dobro.

ma nista od toga, kad ce sve ploce u retail lancu imati opciju da iskljucis secure boot, mozda jedino dell i ostali kompove koje budu prodavali i koji vec imaju licenciran OS u UEFI-ju disabluju opciju za isljucivanjem secure boot-a

Pa, ja sam samo rekao da nece moci sa secure boot-om, a ne da nece moci uopste.

Vrh Dno