Šta je novo?

WINDOWS 8.1

CountMike@ kada to ukucam dobijem ono gore, kako da izadjem iz gov.... jer nemogu nista da deinstaliram?

CountMike@ kada to ukucam dobijem ono gore, kako da izadjem iz gov.... jer nemogu nista da deinstaliram?
Pa to kaže da si ukucao reč "type" i naravno da ne može da nađe. Za ostalo, možda se nešto poremetilo u systemu. Probaj to prvo da popraviš. Uđi u command prompt sa Administrator pa kucaj jednu po jednu liniju i sačekaj da završe posao:

sfc /scannow
Posle:
dism /online /cleanup-image /restorehealth
posle opet
sfc /scannow
Naravno sve to kada si ulugovan kao Administrator.

Kada odradim ovo
Moguce da ce ti ovo pomoci:
Desni klik na Start dugme --> Run --> ukucaj gpedit.msc i pritisni Enter.

dobijam sledece
Pogledajte prilog 165904
pa kada uradim close dobijam
Pogledajte prilog 165905

Ovo lici da ti nalog koji koristis nema prava da radi bilo kakve izmjene na sistemu.
Mozda bi trebao da privremeno aktiviras Admin nalog na racunaru, tako sto ces pronaci u aplikacijama "Command Prompt" program zatim desni klik na njega i odabrati "Run as administrator".

Za aktivaciju admin naloga ukucas:
net user Administrator /active:yes

Zatim se izlogujes sa postojecim korisnikom i ulogujes kao Administrator. Sada pokusaj da na Control Panel - User Accounts - Change User Account Control settings, podesis na "Never notify" za tvoj korisnicki nalog. Moguce da ce biti potreban restart.

Takodje ako ne pomogne mozes da probas i ovo:
Desni klik na Start dugme --> Run --> ukucaj gpedit.msc i pritisni Enter.
Zatim:
Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Smart Card
Desni klik na Turn on Smart Card Plug and Play service i odaberi Edit.
Zatim odaberi Disabled.

Za deaktivaciju administratorskog naloga izloguj Admin nalog i uloguj se na postojeci nalog. Kucaj u "Command Prompt" program koji pokreces sa desnim klikom i opcijom "Run as administrator":
net user Administrator /active:no

Kada idem na comand prompt Run as administrator opet dobijam
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.png
a kada idem u cisto comand promt onda mi otvori, da li mogu ovaj nesto da uradim, bez administrator?

Poslednja izmena:
Ne znam ni sta je Smart Card, jedino sto sam koristio ako to ima veze je citac kartica.
Cak nemogu ni da otvorim torent file, nece da mi otvori qbitorent
1111111111111111111111111111111111.png
ovo mi se pre nije desavalo.

Poslednja izmena:
Taj user "nenad" ocigledno nema nikakva administratorska prava. Da li imas jos neki korisnicki nalog na tom racunaru?

Probaj da se prisjetis sta si zadnje mjenjao. Mozda da probas na kraju sa Sistem Restore opcijom (Control panel - Recovery - Open System Restore) ako nista ne pomogne.

Postavio sam ovo pitanje
Kako da iskljucim kada god se pali ili restartuje da mi trazi da ukucavam pasword?
Uradio sam ovo
Windows dugme + R i kucas netplwiz. i sta sam tamo uradio nesecam se
Kada uradim ovo (Control panel - Recovery - Open System Restore)
dobijam isto
999999999999999999999999999999999.png

Dobio sam ovu poruku,
zzzzzz.png
sta bih i kako mogao da odradim?

Poslednja izmena:
To disable Smart Card Plug and Play in local Group Policy, follow these steps:

a. Click Start, type gpedit.msc in the Search programs and files box, and then press ENTER.
b. In the console tree under Computer Configuration, click Administrative Templates.
c. In the details pane, double-click Windows Components, and then double-click Smart Card.
d. Right-click Turn on Smart Card Plug and Play service, and then click Edit.
e. Click Disabled, and then click OK.

Postavio sam ovo pitanje
Kako da iskljucim kada god se pali ili restartuje da mi trazi da ukucavam pasword?
Uradio sam ovo
Windows dugme + R i kucas netplwiz. i sta sam tamo uradio nesecam se
Kada uradim ovo (Control panel - Recovery - Open System Restore)
dobijam isto
Pogledajte prilog 165943

Dobio sam ovu poruku,
Pogledajte prilog 165944
sta bih i kako mogao da odradim?

Ponovo odradi: Windows dugme + R i kucas netplwiz
Provjeri za User Name "nenad" u kojoj se grupi nalazi, tj. da li pise "Administrators".
Ukoliko pise Standard user onda:
Selektuj User Name "nenad" i klikni na Properties
Odaberi Group Membership tab
Ako ti je odabrano Standard user probaj da odaberes Administrator i potvrdi na OK

Capture.JPG

Darkodar@ kada u Windows + R ukucam gpedit.msc dobijam
Untitled111111111.png

dewas@ kada u Windows dugme + R i kucam netplwiz dobijam opet isto
222222222222222222222222222.png

nikako nemogu probijem taj korak da bih moga da dodjem do User Accaunt, postoji li neka druga mogucnost da se udje?

Probaj kroz metro interfejs.
Dovedi misa u desni donji cosak ekrana, odaberi Settings, pa Change PC settings pri dnu, zatim Accounts.
Pogledaj Sign-in options jer koliko shvatam ti si nesto oko njih cackao. Posebno opcija Password policy pa Change koju si trebao da izmjenis kako ne bi kucao lozinku svaki put prilikom ukljucivanja racunara.
Takodje probaj da izmjenis trenutnu lozinku na svom nalogu ili postavis novu Password pa Change.

Screenshot (40).jpg

Mozes da probas da kreiras novi nalog pod Other accounts, kliknes na Add an account, pa Sign in without a Microsoft account (not recommended), pa Local account, zatim Next

Poslednja izmena:
Koliko sam ja uspeo da razumem on ne može zapravo ništa da promeni na računaru jer nema admin ovlašćenja, nešto je petljano sa smart cardom i ako to ne uspe da reši ne vredi mu da bilo šta pokušava osim da uradi reinstalaciju.

dewas@
Kada dodjem do Password policy Change mi je zatvoren, a Other accounts uopste nemam u ponudi.
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.png

sammy@ toga se i plasim da sve moram reinstaliram.

Poslednja izmena:
Probaj da ispratis uputstvo sa ovoga linka mozda pomogne da povratis administratorska prava na tom nalogu:

http://www.thewindowsclub.com/lost-administrative-rights-in-windows

Ako ne budes mogao da izvedes korak 1. i 2. preskoci na korak 3. i probaj da odradis prema uputstvu.

Problem lezi u tome da si na tom nalogu izgubio administratorska prava i sada ne mozes da kreiras novog korisnika niti da mjenjas ista na racunaru.
Ako gornji link ne pomogne probaj da izguglas nesto sa "windows 8.1 no admin account" pretragom.

Poslednja izmena:
Hvala ti druze, videcu da li cu moci da odradim to, sto se tice koraka 1 i 2 od toga nema nista, probacu sa od koraka 3 pa kako bude, ako ne reinstall.

Hvala ti druze, videcu da li cu moci da odradim to, sto se tice koraka 1 i 2 od toga nema nista, probacu sa od koraka 3 pa kako bude, ako ne reinstall.

Probaj da odradis nesto od koraka od ranije iz "Safe moda", mozda ti dozvoli da das svom nalogu administratorska prava.

A čekaj, možda si već rekao a ja sam propustio, kada restartuješ PC šta se dešava kada dodješ do login screen-a ?
Jel' kucaš password ili ubacuješ karticu ?
I da li možeš tu da biraš još nekog korisnika osim tvog ?

Neso odradi ovo:

Launch Regedit and navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Locate the following REG_DWORD value:
EnableLUA

Set the value of EnableLUA to 0. See screenshot below.

uac_regedit.jpg

Restart computer!

Ne vredi ništa da pokušavaš sa tim i sličnim promenama koje zahtevaju admin privilegije, jer iz nekog razloga umesto da klikneš samo "Yes" ili da ukucaš password, tebi se traži ubacivanje smart kartice.
Nekako si, nevoljno verovatno, promenio UAC setovanja i sada ne vidim kako bi rešio taj problem osim reinstalacije, ili ubacivanja validne kartice (nemam nikakva iskustva sa time).
Mada sačekaj još malo sa reinstalacijom, možda se neko javi pa ti pomogne.
Ako ne, onda reinstaliraj, nema druge.

Verovatno sam to uradio sto si opisao, jeb... me login sto sam uopste cackao, sacekacu jos malo ako se neko javi sa nekim resenjem, ako ne clean ***.

Danas posle paljenja racunara izlazi mi sledeca poruka
1.png
da li nekom znaci ova poruka, kako bih mogao da izadjem iz bule?

Nazad
Vrh Dno