Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ja sam uspesno instalirao 8.1 na netbuku, e sad taj UEFI bios ne mogu da instaliram, prosto mi neda kaze da je zasticen bios... Doduse sve radi i sa klasicnim biosom.

Koja je fora sa Acer Aspire laptopovima i UEFI instalacijom Windowsa?
Drugar mi se zalio - klasicno instalirao Windows i nakon toga mu touchpad ne radi. Malo proguglao i kazem mu da odradi sve isto samo da ga instalira preko UEFI...kad ono touchpad radi.

Bas sam se iznenadio.

Za ES1-512 seriju Acer mora tako:

Da bi vam radio touchpad morati podici Windows 8.1 u UEFI GPT particionoj semi evo kako se dize fleska na taj nacin: i.imgur.com/2oEhDb5.jpg?1 nakon toga ubacite IO Drivers_Intel_603.9600.1948.29470_W81x64_A.zip posle restartujte i da bi upalili touchpad pritisnite fn taster + f7 ako nije vec upaljen!

Uverio sam se da mora na E5-511, a zanima me zasto...?
Odnosno generalno, sta se dobija UEFI instalacijom?

Poslednja izmena:
Valjda ako podignes Windows u UEFI na GPT particionoj semi mozes koliko oces terabajta dok Legacy/CSM i MBR mogu valjda do 3-4TB...

Za taj Acer je izasao bios za touchpad:

Capture.PNG

Flesni iz windowsa , mada ako si vec isao na UEFI i GPT particije , nemoras sad legacy i da se cimas ponovo sve ispocetka...

Ljudi moze brza pomoc - ne mogu da kreiram user account-e, tesko uspevam da obrisem fajlove sa racunara po zelji, nemam potpunu kontrolu na Win 8.1 iako sam jedini acc administrator. Vidim da dosta ljudi ima isti problem ali ne uspevam ceo dan da nadjem resenje. Ima li neko resenje ovde? Sve je u redu sa Win-om, virus free, sistemski fajlovi su skenirani itd.. Ovo je cest problem.

Ljudi da li preporucujete da instaliram ovaj Win na laptop Asus K61 sa Core2Duo T5900 2,2ghz,4gb DDR2 rama i Nvidia GT220m sa 1gb DDR2?Da li ce raditi sporije u odnosu na Win7,kocenje neko itd?Kako li stoji situacija s drajverima?

Poslednja izmena:
Hvala.Koliko je Win 8.1 stabilan sistemu odnosu na 7,ima li nekih propusta i bagova da se desavaju usled odredjenih radnji?

Hvala.Koliko je Win 8.1 stabilan sistemu odnosu na 7,ima li nekih propusta i bagova da se desavaju usled odredjenih radnji?
Stabilan je koliko i tvoj kompjuter, u bilo kom OS-u ako je dobar i stabilan hardware i ne brljaš mnogo po systemu biće sve stabilno. U 8.1 treba dobro da se potrudiš da nešto zabrljaš u sistemskom delu. Pazi samo na stare igrice za Dx9, Dx11 nije baš 100% kompatibilan, tj. rade igre ali umeju da uspore. Sve novije radi kao ili bolje na 8mici.

Ja nisam bio zadovoljan, imam gorko iskustvo sa Windows 8.1. Instalirao sam Windows 10 Build 9926 i za sada radi flawless, ja prezadovoljan kompletnim iskustvom. Ako Windows 10 zakaze, vracam se na Windows 7(mislim cisto sumnjam da ce to da se desi ali kazem ako se desi, nemam vise zivaca da reinstaliram sisteme na svaka 2-3 meseca).

Do pre mesec-dva sam bio na 7-ci, evo sad nešto testiram 8.1 jedan oficijalni i jedan narodni, za sada sve šljaka kako treba, a 10ka; još nisam ni pogledao kako izgleda, jel su zadržali "create system image"?

Izvinjavam se unapred ako postavljam pitanje na pogresnom mestu.

Imam acer laptop sa full hd displejem, ali smanjujem rez na 1600*900 zato sto su mi ikonice i sve ostalo suvise sitne za normalnu upotrebu, pa me zanima da li je moguce u toj situaciji gledati youtube na 1080p iako mi je rezolucija smanjena, ili moram da vratim displej na full hd?

Da kazem jos da primecujem razliku u ostrini kad saltam na youtube-u sa 720p na 1080p ali ne znam da li je to bas full hd.

Izvinjavam se unapred ako postavljam pitanje na pogresnom mestu.

Imam acer laptop sa full hd displejem, ali smanjujem rez na 1600*900 zato sto su mi ikonice i sve ostalo suvise sitne za normalnu upotrebu, pa me zanima da li je moguce u toj situaciji gledati youtube na 1080p iako mi je rezolucija smanjena, ili moram da vratim displej na full hd?

Da kazem jos da primecujem razliku u ostrini kad saltam na youtube-u sa 720p na 1080p ali ne znam da li je to bas full hd.
Slobodno udri najveću rezoluciju a povećaaj ikone i text. Imaš u Personalization > Display " Slajder" i ispod toga za povećanje texta.

Kako da iskljucim kada god se pali ili restartuje da mi trazi da ukucavam pasword?

Odradio sam tako i nesto stiklirao i sada mi trazi svaki put da upisem sifru. Kada pokusam ponovo Windows dugme + R i kucas netplwiz dobijem sledece 22222222222222222222222222222222222.png.
Kako da vratim na prethodno stanje, mislim da kad odradim Windows dugme + R i kucas netplwiz da dobijem mogucnost da iskljucim da mi trazi sifru?

Imam problem,naime danas sam nešto petljao sa desetkom i uključivao je preko virtual machine i kada sam završio odmah sam deinstalirao Oracle virtual box,ali mi je ostao u File menager-u Local disc F.Kako da ga se rešim

Odradio sam tako i nesto stiklirao i sada mi trazi svaki put da upisem sifru. Kada pokusam ponovo Windows dugme + R i kucas netplwiz dobijem sledece Pogledajte prilog 165813.
Kako da vratim na prethodno stanje, mislim da kad odradim Windows dugme + R i kucas netplwiz da dobijem mogucnost da iskljucim da mi trazi sifru?

Moze li mi neko reci kako da mi se ovo ne pojavljujem, cak i kada hocu da deinstaliram neki program izlazi mi taj prozor?

Moze li mi neko reci kako da mi se ovo ne pojavljujem, cak i kada hocu da deinstaliram neki program izlazi mi taj prozor?

Idi na Control Panel - User Accounts - Change User Account Control settings

Zatim podesi na "Never notify", moguce da ce biti potreban restart.

Cim pritisnem Change User Account Control settings odmah mi izbaca pomenuti prozor gore tako da nemogu da dodjem do "Never notify". Kako da resim ovo?

Cim pritisnem Change User Account Control settings odmah mi izbaca pomenuti prozor gore tako da nemogu da dodjem do "Never notify". Kako da resim ovo?

Moguce da ce ti ovo pomoci:
Desni klik na Start dugme --> Run --> ukucaj gpedit.msc i pritisni Enter.

Zatim:
Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Smart Card

Desni klik na Turn on Smart Card Plug and Play service i odaberi Edit.

Zatim odaberi Disabled.

Link:
https://social.technet.microsoft.co...ng-connect-a-smart-card?forum=w8itprosecurity

Poslednja izmena:
Skoro sam po prvi put instalirao win 8.1 ali nesto bas i nisam zadovoljan performansama, u pitanju je i3 4030u procesor, 4gb rama, i gt840 graficka... Laptop je nov, tako da hdd je neopterecen. Najvise mi smeta prilikom otvaranja tabova na chromu, gde je brzina maltene ista kao na laptopu devojke koji je neki celeron od pre 4 godine.

Da li postoje neke osnovne stvari koje mogu da odradim u win 8.1 da ubrzam siste bez nekih vecih instalacija i modifikacija?

Kada odradim ovo
Moguce da ce ti ovo pomoci:
Desni klik na Start dugme --> Run --> ukucaj gpedit.msc i pritisni Enter.

dobijam sledece
Untitled111111111.png
pa kada uradim close dobijam
Untitled222222222222.png

Poslednja izmena:
Skoro sam po prvi put instalirao win 8.1 ali nesto bas i nisam zadovoljan performansama, u pitanju je i3 4030u procesor, 4gb rama, i gt840 graficka... Laptop je nov, tako da hdd je neopterecen. Najvise mi smeta prilikom otvaranja tabova na chromu, gde je brzina maltene ista kao na laptopu devojke koji je neki celeron od pre 4 godine.

Da li postoje neke osnovne stvari koje mogu da odradim u win 8.1 da ubrzam siste bez nekih vecih instalacija i modifikacija?
Programi se otvaraju sa hard diska pa 90% zavisi od njegove brzine.

nije zgoreg procackati i power options uvek kod laptopova,da nije slucajno tu podeseno neko cuvanje energije koje koci komp.ali generalno da,botlnek je skoro uvek u tim 5400rpm drajvovima koje stavljaju u laptopove,i dok se ne zbudzi ssd slabo ima pomoci.

Nazad
Vrh Dno