Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ima jedna stvar koja mi nije jasna, i dešava se na osmici, a ne na sedmici, zanima me zašto.
Kad otvorim WinRAR arhivu i prevučem fajl da se raspakuje čak i kad je na isto mesto gde je arhiva, ona se prvo raspakuje na C, pa se onda kopira nazad. Dok ako idem desni klik na arhivu i kažem da odmah tu raspakuje, lepo ide direktno.

Meni je tako na Sedmici, oduvek. A cini mi se da je i na XP-u bilo.

Za XP je bilo davno da bih se sećao, ali Vista i Windows 7 to ne rade, video sam to od kad sam na osmici, nije mi jasno da li je OS ili program. Koristim 5.xx 64-bit svaki build se ponaša isto.

Evo sada opet... Sa fleske prevukao neke drajvere (220MB rar) na D particiju. Program raspakovao, pa kopirao kako si rekao.
Sedmica i WinRAR 5.10 x64.

Poslednja izmena:
Ne, nego je na sledecem tabu Paths... Sad sam probao i radi bez bespotrebnog kopiranja.
Folder for temporary files izbrisati putanju i ostaviti prazno, a Use only for removable disks odcekirati.

Nemam pojma, ni ja nisam ranije cackao - sve na default kako zavrsi instalacija.
Sad ovo sto sam napisao pomoglo.

Madjionicare, probaj i ti na Osmici.

Slična stvar se može videti i kod 7Zip - problem je u načinu na koji radi drag and drop. Bez odgovarajuće ekstenzije za Windows Explorer, program ne zna tačan drop target i prvo kopira fajlove u temporary. Pretpostavljam da se slično dešava i kod WinRAR-a.
Why does drag-and-drop archive extraction from 7-Zip to Explorer use temp files?

7-Zip doesn't know folder path of drop target. Only Windows Explorer knows exact drop target. And Windows Explorer needs files (drag source) as decompressed files on disk. So 7-Zip extracts files from archive to temp folder and then 7-Zip notifies Windows Explorer about paths of these temp files. Then Windows Explorer copies these files to drop target folder.

To avoid temp file usage, you can use Extract command of 7-Zip or drag-and-drop from 7-Zip to 7-Zip.

Poslednja izmena:
Što i dalje ne objašnjava kako je na sedmici radilo.

Imam jos jedan čudan problem sa Win 8.1. Naime često se konektujem na net tako što na svom Androidu koristim tetering, to sve funkcioniše OK. Međutim problem nastaje kada to uradim koristeći Nokiu N8, pomoću JokiaSpot Premum vršim tetering da bi mogao da koristim MB koje ima u paketu, međutim Win8.1 uopšte ne vidi taj AP, ne detektuje ga, a bilo koji Android radi bez problem, da napomenem da je sve ovo funkcionisalo besprekorno na Win7.

Drugi problem je takođe povezan sa Nokiom N8 i Nokia Suite. Nokia Suite instaliran, sve radi odlično, transfer fajlova, sinhronizacija, backup. Problem nastaje kada pokušam da se konektujem na net koristeći Nokia Suite i Nokiu N8. Povežem se na net i posle par sekundi računar izbaci plavi ekrna (valjda se to zove plavi ekran smrti) i to vrti neki par sekundi i resetuje se računar i tako svski put kada pokušam da se konektujem na net koristeći Nokia Suite i USB kablom povezanu Nokiu N8.
Program je u potpunosti kompatibilan sa Win8.1 ne zanam šta može da bude toliki problem da izbaci plavi ekran, a sve ostale funkcije program rade odlično ?

Pozdrav ljudi, uzeo sam Asus laptop i ubacio win8.1 i imam problem sa wifi mrezom, neko vreme radi i onda mi izbaci limited network pa moram restart racunara da bi se net povratio. Citao sam po netu da dosta ljudi ima taj problem i vise caka sam probao ali nijedna nije resila za stalno problem. Kucao sam i nesto u command promt-u, menjao drajvere, iskljucivao nesto u podesavanjima mreze ali se problem opet desava. Da li je neko imao slican problem i kako je resio? Hvala
Rucno kucao za svaki uredjaj? Na primer: Capture.JPG

Na oba imam pod nazivom WORKGROUP i vide se, ali ne mogu nikako pristupiti serovanim fajlovima. Takodje na jednom je W7, a na drugom W8.1, ako je znacajna informacija..,
Probaj da dodas everyone i full control. Znaci, desni klik na taj folder ili particiju, Properties, pa Security, pa Edit, pa Add, pa kucas everyone, pa Check Names, pa OK. Zatim stavis full control, pa Apply i OK.

Poslednja izmena:
Pa zadnji mjesec dana nisam iskljucio racunar, a da nije radio na updateima. Je li to do mene ili ovi stalno salju nove zakrpe?

Ne valja kad salju, ne valja kad ne salju ?!

Da li neko ima problem sa screen saver-om?, naime kada izaberem neki screeen saver (3d text, ribbons...) prijavi mi da je prestao da radi i da ga zatvorim. Interesantno je da je do juče sve to radilo, ali danas neće, a ništa dodatno nisam instalirao niti sam instalirao bilo kakve update sa Windows update servisa.

Mudro zboris.

Danas sam kupio laptop sa preinstaliranim win 8, obzirom da koristim windows phone već imam microsoft nalog. Moj problem je sledeći. Pre koji dan sam dao cimeru da se uloguje na skype preko mog telefona. Nakon toga se izlogovao i ja sam normalno počeo da koristim skype na telefonu kao i pre, ulogovan na svoje ime naravno. Zato me je danas sačekalo neprijatno iznenađenje. Preko računara se loguje direkt na nalog mog cimera ali sa mojom email adresom. Sad mi ništa nije jasno poato mi neda da se tek takp izlogujem i ulogujem sa drugim imenom nego moram da pravim novi nalog. Ato ja ne želim obzirom da bi onda imao dva različita naloga i umrežavanje na istoj platformi gubi smisao. Da li je još neko imao ovakav problem i kako ga rešiti?

Izloguj se kompletno, i loguj se nazad. Verovatno si uključio per app login, tako da si delimično na svom, delimično na njegovom nalogu.

imam win 8.1 pro i cim je racunar idle windows pokrece neke taskove koji drljaju po disku, zna li neko koji su da ih sve iskljucim?

defragment nije, gledao sam

Izloguj se kompletno, i loguj se nazad. Verovatno si uključio per app login, tako da si delimično na svom, delimično na njegovom nalogu.

Vidiš moguće da je to. Sad ne mogu da probam pošto nisam kući ali jedva čekam da vidim da li će to rešiti problem. Nisam do sada koristio osmicu pa mi nije baš poznato kako radi.

Pozdrav !!! Ne znam da li postavljam pitanje na pravom delu foruma, uglavnom imam sledeci problem sa laptopom. Vecina programa se jako sporo pokrece (Chrome, winamp. office i sl. ). Komp je na pocetku bio dosta brz, ali u zadnjih 3-4 meseca radi dosta sporije, a pod tim podrazumevam da mu cak i za chrome treba 15-20 sekundi da pokrene. Slicno i sa nekim drugim programima. Drugi laptop je povezan na isti wlan ruter i radi kao "zmaj", sve brzo i tecno. Imam instaliran Windows 8.1, koji je bio na kompu (znaci originalan) i sledecu konfiguraciju: http://www.cyberport.at/acer-aspire...-core-n3520-hd-windows-8-1-1C26-953_1695.html .Da li je u pitanju neki virus (instaliran avast koji prijavljuje da je sve ok) i da li imam neku podrsku za windows, odnosno da li garancija vazi i za kupljeni software ???? Hvala unapred

Testiraj hard disk sa hd tune pro da nema nekih bad sectora a pre svega mozes pokrenuti i HDD Sentinel da vidimo sta kaze pa idemo dalje ako je tu sve u redu ;)

Probao sam taj HDD Sentinel upravo, kaze da je sve u perfektnom stanju.

Vrh Dno